Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 15 april 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 handhaaft zich in eerste divisie (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Verom/Binnenland heeft zich in de laatste competitieronde verzekert van handhaving in de landelijke eerste divisie. Hoewel de wedstrijd in Rosmalen kansloos van Black Eagles werd verloren (76-105), kon ook de naaste concurrent Blauw-Wit geen overwinning boeken. De jeugdige Barendrechtse ploeg heeft hiermee de gestelde doelstelling bereikt.

De beslissing in de landelijke eerste divisie zou op de laatste speeldag vallen. Naast degradant BC Vlissingen zou één van de drie concurrenten Blauw-Wit, WBB Giants of Vertom/Binnenland volgend seizoen ook op een niveau lager uitkomen. Alle drie de teams  hadden 12 punten behaald in 21 wedstrijden. De uitgangspunten voor de Barendrechters waren wel het beste, doordat het onderlinge resultaat tegen de naaste concurrenten beter was. Een overwinning in de laatste wedstrijd betekent dus automatisch handhaving op het landelijke niveau.


Vertom/Binnenland moest de laatste competitiewedstrijd aantreden in Rosmalen. Tegen de nummer 2 van de competitie Black Eagles moeten de heren trainer/coach Alex Schaap missen. Schaap was een dag eerder vader was geworden. Onder leiding van assistent-trainer Eric Jan van Ooijen startte de Barendrechtse ploeg prima. Na een gelijk opgaande periode keek Vertom/Binnenland tegen een kleine achterstand van 20-23 aan na 10 minuten.


In het tweede kwart kon de Driesprong-brigade het tempo drie minuten volhouden: 25-31. Daarna werd de ploeg van Van Ooiijen overlopen. De kleedkamer werd opgezocht met een ruime achterstand van 31-58.
Doordat Vertom/Binnenland geen aanspraak kon maken op de overwinning was de tweede helft een formaliteit. Via 49-88 na 30 minuten, verloren de Barendrechters met 76-105. Na deze nederlaag had Vertom/Binnenland de handhaving niet meer in eigen hand. Gelukkig verloor concurrent Blauw-Wit in eigen sporthal van het Veghelse Attacus. Hierdoor heeft het jeugdige Vertom/Binnenland de doelstelling behaald door zich op dit landelijke niveau te handhaven.


Voor de Barendrechters was spelverdeler Ronald Schouten (22) de productiefste speler. Ook Jasper van den Adel (10) en Jeroen Los (11 punten) schoten zich in de dubbele cijfers.
 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.