Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 5 mei 2019
V12-1 kwalificeert zich voor de kwartfinales van het NJK (Meisjes 12-1 Team)


BELIEVE IN YOURSELF AND YOU WILL BE UNSTOPPABLE!  

V12-1 plaatst zich voor de kwartfinales van het Nederlands Jeugdkampioenschap onder 12 in Den Helder.

Zaterdag 4 mei speelt V12-1, zonder  Moira en Jasmijn die op vakantie zijn, voor een plaats in de kwartfinales van het Nederlands Jeugdkampioenschap onder 12. Om 11.00 uur is de eerste wedstrijd in Katwijk tegen Lokomotief gevolgd door de wedstrijd tegen The Valley Bucketeers om 13.00 uur. Er is in de vakantie maximaal getraind bij zowels coaches Annemarie en Judith als coach Lisa (V16-1) in de hal en op het 3x3-veldje. De meisjes zijn er klaar voor.

Eve, Mea, Nina, Sophie en Mexx starten goed tegen Lokomotief. De coaches kunnen goed doorwisselen en ook Quinte, Justina, Chloë en Eva komen aan spelen toe. Lokomotief opent de score en periode 1 eindigt met 0-2. Even en Nina reageren attent en zorgen voor 4-4. Nina scoort vervolgens een drietje en Eve besluit een cross-over te maken en een reverse lay up te scoren. Het staat 9-4. Mea gaat, na een uitstekende pass van Chloë vanaf links door het midden van de bucket en zet 11-4 op het bord. Er wordt een serieus gat geslagen in de verdediging van Lokomotief.

Chloë scoort een prachtige linker en Mea pakt een rebound en er staat 15-6 op het bord aan het eind van periode 3. Als Eve het hoofd koel houdt en goed doorpivoteerd en scoort uit haar eigen aanvalsrebound gaan de Bikkels de rust in met 17-6. 

Lokomotief komt langzaam op stoom en begint na rust aan een tegenoffensief. Het wordt 19-14. Eve houdt stand en scoort uit een hand-off van Mea: 21-19, Justina trekt nog maar eens goed aan de bal "man down", maar de Lokomotief is aan het denderen. Het is met nog 1,2 minuut te gaan een zeer spannend duel (21-19) geworden als Nina een rechter lay up weet te scoren. 23-19 staat op het bord, Lokomotief scoort weer en Eve gaat nog eenmaal naar het bord en wordt gefould. Zij verzilvert de tweede vrije worp voor een stand van 24-21en met nog 10 secondes te gaan neemt coach Judith een time-out. Dit mag in de 8ste periode bij dit toernooi. Ze verzekert de meisjes, die moeten gaan verdedigen, dat er geen persoonlijke fouten meer gemaakt mogen worden en dat de wedstrijd, bij het veroveren van de bal, uitgedribbeld moet worden. De Bikkels houden stand, de score blijft 24-21 en het rondedansje op de middenstip is een feit.

Dan volgt na een uur rust de wedstrijd tegen The Valley Bucketeers.

De Bucketeers zijn duidelijk van een andere klasse dan Lokomotief. Zij staan met acht meisjes aan het begin van hun basketbalcarrière en hebben wat minder ervaring dan de Barendrechtse Bikkels.

Het tactisch concept van coach Judith heeft drie aanwijzingen:

1. verdedigen tussen man en basket, bal afstoppen en een slechte pass afdwingen;

2. fast break lopen;

3. setaanval: 5 out, cross over en lay up.

Alle meisjes kunnen vrijuit spelen en krijgen ook allemaal speelminuten. Iedereen kan scoren. Het publiek geniet en laat zich goed horen. Mea opent de scores met twee rake aanvalsrebounds, Nina loopt een prachtige rechter lay up, Mea scoort wederom een lay up na twee mooie cross overs, Eve scoort twee vrije worpen, Chloë neemt de bal in aan de zijlijn, snijdt perfect in en ontvangt de bal terug: SCORE!

Sophie maakt er met een fijne linker lay up 24-7 van en het pleit is beslecht. Mea en Eve gaan lekker door, Mexx scoort haar vrije worpen en er staat 32-10 op het bord bij rust.

In de tweede helft is er een idem verloop. Mexx steelt een losse bal en scoort, Quinte, Justina en Eva vinden de basket en met 50-13 op de tablet gaat de laatste periode in. Uiteindelijk wordt de eindstand via Justina 2x lay up, Mea en Nina op 60-13 gezet.

11 mei 13.00 uur: kwartfinale tegen Grasshoppes in Den Helder.

BELIEVE IN YOURSELF AND YOU WILL BE UNSTOPPABLE!  


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
1030
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.