Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 12 mei 2019
V12-1 schopt het tot de halve finale Nederlands Jeugdkampioenschap (Meisjes 12-1 Team)


V12-1 bereikt halve finale NJK in Den Helder

Zaterdag, 11 mei, staat V12-1 te popelen om af te reizen naar Den Helder waar de kwart- en halvefinale gespeeld wordt van het Nederlands Jeugdkampioenschap. Het zal het afsluitende toernooi worden van een geslaagd seizoen, waarin de Bikkels eerst winterkampioen worden en na promotie naar de tweede klasse keurig de derde plaats veroveren. Na winst in de eerste wedstrijd zal de halve finale een feit zijn, maar eerst moet de horde van de kwartfinale worden genomen.

Grasshoppers is de tegenstander in de kwartfinale. Het is een duel tussen twee gelijkwaardige ploegen, met een weerzien van twee coaches die elkaar al twintig jaar tegenkomen bij jeugdduels. Ook het spel is, gebaseerd op beheersing van fundamentals, gelijkwaardig: dribbels links en rechts, lay up, pass en insnijden: basketgericht basketbal. Het is dan ook geen verrassing dat de wedstrijd geheel gelijk opgaat. Nina, Eve, Mea, Sophie en Mexx openen voor Binnenland, dat als thuisploeg op het bord staat. Grasshoppers opent de score en Nina en Mea antwoorden met een lay up. Het is een open wedstrijd, beide teams maken het speelveld groot en zo kan de dribbelende speelster vaak naar het bord. Quinte scoort een drietje, maar Mea en Eve lopen wel tegen persoonlijke fouten op en Grasshoppers weet de vrije worpen te verzilveren Gelukkig kunnen de Bikkels hun eigen aanval ook scorend afsluiten.

Ruststand: 20-17.

In periode 5 krijgt Grasshoppers de overhand, als Eve, Mea en Nina tegen een persoonlijke fout aanlopen. Chloë weet wel te scoren, maar er staat 24-28 op het bord. Eve besluit naar het bord te gaan en wordt gefould, er gaan twee vrije worpen in, Nina scoort een lay up, Mea maakt een drietje en als Nina dan een drietje scoort staat er voor het eerst een comfortabele voorsprong op het bord aan het einde van periode 6: 36-28.

In periode 7 kan Eve nog een vrije worp maken en mist Grasshoppers er twee. Chloë profiteert van de goed door haar ingenomen bal, ontvangt hem terug en scoort. Als ze daarna ook nog een vrije worp erin gooit, is de stand eind periode 7: 40-33. 

Periode 8 is zenuwslopend. Grasshoppers geeft zich zeker niet zomaar gewonnen. Nina krijgt vrije worpen van de uitstekend fluitende scheidsrechters Wals en Maitimo. Zij maakt er één, als Grasshoppers weer een tegentreffer maakt. Chloë mag vrije worpen nemen en scoort voor een stand van 43-35 beide keren, Quinte maakt één vrije worp, maar Chloë zorgt met een P ervoor dat Grasshoppers op de vrije worplijn komt. Er gaan er twee in en de stand is 44-38.  Het zijn vier minuten die vooral op de vrije worplijn worden beslist. Met nog 1.38 op het bord neemt coach Judith een time out en legt uit dat de wedstrijd hoe dan ook uitgedribbeld moet worden en er geen persoonlijke fouten meer gemaakt moeten worden. Eve krijgt nogmaals vrije worpen en scoort 46-41 Nina krijgt toch nog een fout en Grasshoppers maakt er 1 uit 2. De eindstand is een feit 46-42. De Bikkels zijn door naar de halve finale. Zij behoren tot de beste vier ploegen van het Nederlands Jeugdkampioenschap V12 in 2019.

Scores: Nina: 21; Chloë: 7; Eve: 9; Mea: 5; Quinte: 4

V12-1 speelt de volgende wedstrijd in de halvefinale tegen Dozy Den Helder V12-1. Dit is een tegenstander van groot kaliber die uitblinkt door handelingssnelheid en prachtige fast breaks. Het is simpelweg niet de dag waarop de Bikkels beter zijn dan hun tegenstander, maar zoals altijd blijven zij werken tot de laatste seconde. In de eerste helft wordt V12-1 volledig overlopen door een uitstekend spelend Helders collectief. Het duurt even voordat de meisjes doorhebben wat hun overkomt, maar Nina weet nog wel vanaf de middenlijn een schot te maken en Moira gaat mooi over de achterlijn voor een lay up. Dozy is dan al ontstuitbaar. Ruststand is 5-38.

De tweede helft laat Eve zien dat zij niet voor niets op het veld staat en weet 10 punten bij elkaar te sprokkelen, er zijn een aantal goede acties die niet willen vallen. Dozy heeft al een stand van 15-56 op het bord als Jasmijn en Quinte weten te scoren. 19-56. Toch laten de meisjes zien dat zij zijn gekomen om, zoals altijd, hard te werken en te leren. Justina gaat nog een keer succesvol naar het bord en de slotsom van het seizoen is dat de Bikkels bij de laatste vier van Nederland horen. Nog eenmaal klinkt het ONE TEAM, BIKKELHARD! 

Scores: Jasmijn: 2; Nina: 5; Eve: 10; Moira: 2; Quinte: 2; Justina: 2


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
1030
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.