Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenwoensdag 16 februari 2011
Verslag uitwedstrijd MU20-1 tegen Celeritas Donar uit Groningen (Dames 20-1 Team)


Zoals zo vaak dit seizoen kon MU20-1 niet volledig aantreden in Groningen. Eline, Jamailah en Willemijn waren met Dames 1 mee en captain Sanne was te geblesseerd aan haar knie om te kunnen spelen. Aimée die last had van een gebroken neus ging wel mee maar het was maar de vraag of ze zou kunnen spelen. Een klein lichtpuntje was dat Nienke na weken afwezigheid wegens ziekte weer bij de selectie zat. Ze zou haar eerste minuten van 2011 gaan maken.

In het eerste kwart startte MU20-1 zeer gemotiveerd maar het aanvallend bleef het echt zoeken naar de juiste openingen. Het goede gevoel was er niet en Aimée brak met een goede invalbeurt de ban in dit kwart. Langzaam maar zeker kreeg MU20-1 grip op de wedstrijd en werd dit kwart  met een 13 - 9 achterstand afgesloten.

Het tweede kwart bepaalde MU20-1 onder aanvoering van Daniëlle (11 punten dit kwart) steeds meer het tempo en het onderlinge vertrouwen begon te groeien. De pass snelheid ging omhoog en MU20-1 kwam veel gemakkelijker tot goede schotkansen. Hoewel er nog veel kansen gemist werden, werd dit kwart met 17-10 gewonnnen. De rust werd met een zeer lage score van 26 - 23 bereikt.

Het derde kwart bleek MU20-1 niet echt in staat om weg te lopen van de tegenstander. De aanvalspatronen werden nu wel goed gelopen en 6 meiden schoten de in totaal 20 punten bij elkaar. Twee goed uitgespeelde driepunters die door Jorinde en Lisa werden raakgeschoten tegen de zoemer waren een mooi voorbeeld. Doordat we te vaak in de 1-1 defense verslagen werden wist Celeritas er ook 19 te maken en eindigde dit kwart met 46 - 42. Geen geruststellende voorsprong!

Het laatste kwart wist MU20-1 een gaatje te slaan van maximaal 8 punten maar kwam nooit echt verder los. Celeritas dat thuis o.a. van Grasshoppers gewonnen had, wilde niet van opgeven weten en deed er een schepje bovenop.  Een absoluut killing block shot van Britt, die daarna direct uit de break scoorde gooide de wedstrijd op slot. MU20-1 speelde de tijd van de klok en een laatste verre poging van de Groningse meiden viel nog binnen.

Eindstand 62 - 58 en na drie nederlagen mocht MU20-1 het zoet van de overwinning weer eens smaken. Dat is wel zo plezierig met ruim 250 kilometer voor de boeg op weg naar huis.

Scores: Daniëlle 15, Lisa 8, Jorinde 8, Britt 8, Aimée 6, Michelle 5, Charlotte 4, Kirsten 4 en Nienke 4

Aanstaande vrijdag komt Den Helder naar Barendrecht en aangezien daar in de uitwedstrijd van werd verloren is er de kans de rollen om te draaien en de overwinning in Barendrecht te houden.

 

 

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.