Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 4 oktober 2011
Binnenland Dames 2 wint na moeizame start eerste thuiswedstrijd (Dames 2 Team)

Uitslagen en standen


Na twee uitwedstrijden eindelijk dan de eerste thuiswedstrijd. Het team was niet compleet. De drie bankspeelsters van U22 deden niet mee en Susanne is nog steeds geblesseerd. Kortom met 8 dames wederom tegen Lokomotief DS1. Bij de vorige wedstrijd ging het in het begin gelijk op en daarna konden we uitlopen. Wat in die wedstrijd enorm hielp was ons hoge schotpercentage, met name van achter de driepuntslijn.

Toen Lokomotief het veld op stapte, zagen we deels een ander team (jonger, sneller en fanatieker). Dat bleek ook zo te zijn in de beginfase. Lokomotief ging voortvarend van start, met een duidelijke wil om te winnen. Ze speelden in een hoger tempo en met een felle/harde verdediging (geen zone dit keer). Binnenland kreeg geen grip op de aanval van Lokomotief en liet zich verrassen door het harde spel. Communicatie in de verdediging was ook een manco, waardoor we steeds een stap te laat waren. Aanvallend liep het nog niet. Het spel was slordig en onrustig waardoor veel open kansen mis gingen. Resultaat een 9 – 17 voorsprong voor Lokomotief.

Tweede kwart werd weer een gelijk opgaande wedstrijd. Binnenland kreeg meer grip op de wedstrijd zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. We pakten meer rebounds en de makkelijke ballen gingen er meer in. Dit kwart was voor Binnenland met 20 – 19. Weliswaar met een achterstand van 29 – 36 de rust in, maar met een groeiend vertrouwen in een goede afloop.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet en met goed/fel verdedigen werd de derde periode spannend. Wie hield zijn hoofd koel was de vraag. Het werd geen hoogstaande periode, maar wel een met veel emotie en strijdlust. De wil om te winnen was duidelijk sterker bij Binnenland, bij Lokomotief waren het vooral de emoties die hun spel beïnvloedden. Van een achterstand van zeven punten in de derde minuut, tot een achterstand van 3 punten in de zevende minuut en tot weer zeven punten in de achtste minuut geeft aan hoe deze periode verliep. Uiteindelijk door fel en agressief verdedigen en opgezweept door de aanmoedigingen van het publiek eindigde deze periode in een achterstand van 2 punten 46 – 48.

Het betere van het spel was en bleef voor Binnenland en het vierde kwart begon met veel vechtlust en vertrouwen. Bij lokomotief zakte de spirit en groeide de irritatie. Binnenland voerde het tempo en de druk nog meer op en dankzij een goed samenspel kwam Lokomotief dit kwart nauwelijks tot score. Het resultaat was een door hard werken en vechtlust behaalde overwinning. Eindstand 66 – 51.

Veerkracht, vechtlust, vertrouwen in eigen en elkaars kunnen, zorgden voor het verschil in ons voordeel. De “gunfactoor” was vooral in deze wedstrijd erg belangrijk. Gefeliciteerd dames!  En Petra, bedankt voor je positieve inbreng vanaf de bank.
 
Periode standen: 1e 9 – 17, 2e 20 – 19, 3e 17 – 12, 4e 20 – 3.
Scores Binnenland: Danielle Roovers 18, Danielle den Duijf 13, Mandy 10, Christa 7, Serena 5, Merel 5, Margot 4 en Wendy 4. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.