Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 10 oktober 2011
Binnenland Dames 2 verliest uitwedstrijd van Orca’s DS1 (Dames 2 Team)

Uitslagen en standen


De vierde wedstrijd was weer een uitwedstrijd ditmaal tegen Orca’s DS1. Na een rit van een uur en drie kwartier kwamen we aan in Urk. Acht dames D2 speelsters en 1 gastspeelster Michelle Zantman van U20. Twee bankspeelsters van U22 zouden later komen na hun wedstrijd. De sfeer zat er goed in en iedereen had er zin in.

Er was maar 1 scheidsrechter aanwezig en hij besloot om de wedstrijd alleen te leiden. Van te voren zei hij dat hij niet alles kon zien en dat hij enig contact toe zou laten. Dit is ook gebleken er zijn over de gehele wedstrijd weinig fouten gefloten, en als ze gefloten werden, vielen ze met name aan onze kant. Goed, dit gezegd, ook als de scheidsrechter nauwelijks fluit zullen we het op eigen kracht moeten doen.

Orca’s is een stevig, groot en fysiek sterk team. Vanaf de eerste seconde bleek dat Orca’s het fysieke spel niet schuwde en we waren daardoor aardig verrast. We kwamen niet in ons spel en we speelde te braaf in vergelijking met het duw- en trekwerk van de Orca’s . Zij lieten het ons duidelijk blijken dat de posities in het veld niet zonder slag of stoot door ons ingenomen kon worden. Hard werken dus voor ons, vooral onder het bord en in de bucket.

De eerste periode was het wennen en aftasten. In het begin scoorde we nog via Mandy en Serena onder het bord, maar dat liep al snel minder wegens effectief verdedigen (hinderen) van onze centers door de dames uir Urk. Gelukkig hebben we nog een wapen en dat is het schot van buiten. Vooral Danielle en Christa namen deze schoten en mede daardoor bleef de schade beperkt tot 22 – 19 in Orca’s voordeel.

In het tweede kwart gingen de scores op en neer. Binnenland kreeg meer grip op de wedstrijd in verdedigend opzicht, maar aanvallend hadden we veel pech en liep het niet. Veel misverstand onderling en een te langzame balrotatie. We pakten wel meer rebounds, maar de ballen gingen er niet meer in. Dit kwart was voor wederom voor de Orca’s met 9 – 7. Met een achterstand van 31 – 26 de rust in, vijf punten is nog steeds te overzien.

De derde periode zijn we met fel verdedigen over het hele veld gestart. De strijdlust zat er weer goed in en langzaam kwamen we terug. Van een achterstand van vijf punten met de rust, tot een gelijke stand in de vijfde minuut, tot een voorsprong van 2 punten aan het eind van de periode, 43 – 45. (een periodewinst van 12 - 19)

Het Vierde kwart ging gelijk op met nog steeds een lichte voorsprong voor Binnenland. Tot de 8e minuut, 56 – 59 en toen stopte het scoren aan onze kant. Orca’s speelde alles of niets en ging duidelijk voor de winst. Wij hadden pech in de afronding en bij de Orca’s dames vielen ze wel. In de 9e minuut kwamen ze langszij en met een noodschot, een driepunter in de allerlaatste seconde, ging de winst met een eindstand van 62 – 59 naar Orca’s.

De zure nasmaak en teleurstelling was bij een ieder af te lezen ondanks de strijd die wederom geleverd was. Spelen met 1 scheidrechter (die niet alles ziet en fluit) en met een jury die af en toe steekjes laat vallen blijft lastig, ook daar zal je als team mee leren om te gaan. Orca’s had deze wedstrijd het publiek mee en speelde met veel zelfvertrouwen en wilskracht. Wij speelden ook met strijd en bij vlagen goed en verzorgd basketbal. Veerkracht en vechtlust was deze wedstrijd zeker aanwezig. Helaas viel het kwartje niet aan onze kant.

Periode standen: 1e 22 – 17, 2e 9 – 7, 3e 12 – 19, 4e 20 – 14.
Scores Binnenland:  Danielle den Duijf 12, Mandy 11, Christa 10, Serena 7, Priscilla 6, Wendy 4, Michelle 4, Margot 3 en Susanne 2.  


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.