Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 25 september 2011
M20-1 Ook de tweede competitiewedstrijd omgezet in winst (Dames 20-1 Team)


Zaterdag 24 september stonden de meeste meiden al vroeg op het veld om te taken voordat onze eigen wedstrijd begon en dus hadden we genoeg tijd gehad om wakker te worden. We waren namelijk allemaal gebrand om te winnen van Celeritas Donar, een tegenstander waarvan we in de tweede helft van het afgelopen seizoen slechts met 5 puntjes (in Groningen) hadden gewonnen. Jamailah, Willemijn en Eline deden toen niet mee en zij zullen dit jaar voor andere teams uitkomen dan voor MU20. Daarnaast heeft Danielle Rovers, die tegen Groningen een belangrijke factor was, dit seizoen voor haar maatschappelijke carrière gekozen en zij speelt komend jaar bij Dames 2. Daarentegen is de selectie aangevuld met een aantal jonge meiden en bestaat ons team het komende jaar uit: Lisa, Jorinde, Sanne, Michelle Z, Kirsten, Michelle de G, Britt, Lamintha, Nienke, Madelon, Shari (BS) & Tété (BS).

Sanne was nog geblesseerd en kon deze wedstrijd niet spelen. Ook Michelle Z was niet helemaal inzetbaar dus kwam Shari vanuit MU18 1 ons team versterken. We begonnen de wedstrijd met Jorinde, Lisa, Michelle de G, Madelon en Britt. Groningen won de sprongbal maar leed balverlies en ook wij verloren de bal in de eerste aanval. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat de scheidsrechters streng floten en dat merkte je terug in het spel van beide teams.
De tegenstander opende met een score maar pas na 3 minuten hadden wij hier antwoord op en scoorden we eindelijk. Beide teams waren niet scherp want na 4 minuten stond het pas 2-3 voor Groningen.
Er werden veel fouten gemaakt en na 5 minuten mochten beide teams bij elke fout al op de vrije worp lijn aantreden. De scores waren schaars, met nog 3 minuten te spelen in het 1e kwart stond het pas 4-6 in het voordeel van de tegenstanders. Pas toen begonnen beide teams warm te draaien en mede door de vele vrije worpen die er genomen mochten worden, werd er meer gescoord. Met nog 1,5 minuut stond er een voorsprong op het bord van 13-8 voor ons maar lieten Groningen weer terug komen tot 15-13 na het eerste kwart.

Het begin van het 2e kwart leek een herhaling van het eerste kwart: de tegenstander opende met een een score en pas na 3 minuten wisten wij er 2 punten bij te sprokkelen. De volgende 3 minuten werd door ons slechts 1 punt gescoord vanuit een vrije worp wat resulteerde in een stand van 18-19 voor Groningen na 6 minuten. We waren niet scherp en kozen vaak de verkeerde opties waardoor we slechts met 23 punten de rust in gingen. Gelukkig had ook Groningen moeite met scoren en was de ruststand gelijk: 23-23.

We begonnen het derde kwart met Lisa, Jorinde, Kirsten, Britt en Madelon. Dit keer opende wij, na weer een moeizame start, het kwart met een score. Er was dit kwart duidelijk meer beleving, zowel van de bank als in het veld. De druk in de verdediging werd opgevoerd en de intensiteit ging omhoog. Ballen vielen nu ineens en na 4 minuten stond er een kleine voorsprong op het bord: 29-23. We kregen onze vechtlust terug en kwamen 9 punten voor (33-24)met nog 3 minuten te spelen. We hielden dit verschil gedurende het 3e kwart wel vast alleen liepen we niet verder uit doordat we fouten maakten en de tegenstander weer op de vrije worp lijn mocht aantreden.
Einde 3e kwart: 41-31

Het 4e kwart begonnen we sterker en in de aanval anticipeerden we beter op de tegenstanders en werd de vrije man gezocht. Toch hadden we nog steeds moeite de basket te vinden. In de verdediging roteerden we beter door en zaten we goed in de pass line waardoor we vanuit de fastbreak konden scoren of op de vrije worp lijn terecht kwamen. Na 5 minuten waren we uitgelopen tot een voorsprong van 19 punten en stond het 36-55 voor ons. Met nog 3 minuten op de klok was de stand 39-59 maar groter dan dit werd het verschil niet. De overwinning leek al binnen te zijn gehaald en in de verdediging lieten we ons ineens voorbij lopen en in de aanval werd er slordig gepasst. Groningen kwam hierdoor nog terug tot 11 punten wat niet nodig was geweest. Eindstand: 62-51 voor Binnenland MU20. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.