Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 13 oktober 2011
Mu20-1 verliest van Hoofddorp door slecht samenspel (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdag 01-10 stond om 13.15 de uitwedstrijd tegen Hoofddorp op het programma. Een jong team dat dit jaar voor het eerst meedraait in de landelijke MU20 competitie maar dat niet onderschat moet worden.

We vertrokken met 10 fitte meiden waaronder Tété en Shari die ons team kwamen versterken. Sanne en Madelon moesten wegens een blessure afhaken en konden helaas alleen vanaf de bank meekijken.

We begonnen de wedstrijd met Lisa, Jorinde, Kirsten, Nienke en Britt. Hoofddorp won de sprongbal en opende met een score. Binnenland volgde en de eerste periode ging gelijk op. Ook de tweede periode liet hetzelfde beeld zien, soms liepen we een paar puntjes uit maar dan kwam Hoofddorp weer dichterbij en zelfs weer voor te staan. Onze verdediging zat deze eerste helft niet dicht waardoor te makkelijk werd gescoord door Hoofddorp en ze bovendien vaak op de vrije worp lijn terecht kwamen. De stand met de rust was dan ook 31-32 voor Hoofddorp.

In de rust dus even een goede oppepper gehad van de coach. We leken niet wakker als team en voerden (verdedigende) opdrachten die werden gegeven niet goed uit. We wilden er allemaal wel voor gaan maar het leek tot nu toe nog niet te lukken en de intensiteit moest nu echt omhoog wilden we winnen. Hoofddorp was deze wedstrijd zeer gedreven en kende geen angst in tegenstelling tot ons.

In het 3e kwart werd weer met Lisa, Jorinde, Kirsten, Nienke en Britt begonnen. De opdracht was duidelijk: meer druk op de bal en de verdediging op slot zetten. Toch leek dit weer niet goed te lukken. Hoofddorp scoorde dan wel niet veel maar dat kwam niet zo zeer door onze goede verdediging. Beide teams moesten even inkomen want er werd de eerste 4/5 minuten weinig gescoord. Na een wisseling in ons verdedigingspatroon, leken we een gaatje te slaan en kwamen we met 8 punten voor (48-40). Toch waren we nog niet scherp: er werden soms makkelijke ballen gemist en in de verdediging werd niet goed gepraat. Dit kwart eindigde met een stand van 50-44 voor ons maar de wedstrijd kon nog alle kanten op.

In het 4e kwart leken de rollen omgedraaid en na enkele minuten stond er ineens een voorsprong voor Hoofddorp op het bord: 56-60. Binnenland leek nu te beseffen dat het einde van de wedstrijd nu wel heel dichtbij kwam en maakte er weer 60-60 van. Echter lieten we in de verdediging weer gaten vallen en kwam er dan ook nog eens te laat helpside waardoor we weer een fout kregen. Hoofddorp verzilverde 1 vrije worp en de stand was 60-61 in ons nadeel.

Het einde van de wedstrijd naderde (nog ongeveer 26 sec) en Hoofddorp had balbezit. Zij probeerden de wedstrijd uit te spelen door een lange aanval te spelen en Binnenland leek dit de eerste 15 seconden gewoon toe te staan. Pas bij 11 seconden lieten we Hoofddorp aantreden op de vrije worp lijn. Allebei de vrije worpen werden benut, 60-63 voor Hoofddorp. Wij namen snel een time-out en er werd besproken wie vrijgespeeld zou worden voor een driepunter. Bij balinname lukte dit echter niet omdat de tegenstander de bal weer uittikte. Dit liet maar weer zien dat Binnenland nog steeds niet scherp was. Er moest opnieuw worden ingenomen maar nu was het voorspelbaar wat er ging gebeuren. Toch kwamen we na een pass nog vrij voor een driepunter maar er werd een fout gemaakt. We kregen 3 vrije worpen maar slechts 1 daarvan werd geraakt, 61-63. Met nog enkele seconden over werd de aanvalsrebound nog gepakt en er volgde een noodschot maar die viel helaas niet. Hoofddorp won met 63-61.

Scores: Kirsten 13, Nienke en Britt 10, Michelle d G. 8, Tété en Michelle Z. 6, Jorinde 5, Lamintha 2, Shari 1 en Lisa 0.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.