CBV Binnenland begon de wedstrijd met veel energie en overtuiging. Via scores van Timo en Raymond kwam Binnenland snel op een 2-8 voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde, herstelde BC Virtus zich van de vroege achterstand en bracht de wedstrijd terug naar een gelijk niveau. De thuisploeg schakelde over naar een hogere versnelling De strijd op het veld werd intenser en fysieker, waarbij de voorsprong vaak wisselde van team Na een spannende eerste helft konden beide teams de kleedkamer op zoeken met een gelijke stand van 30-30

Na de rust kwam Virtus sterker uit de startblokken dan Binnenland en sloeg de thuisploeg een klein gaatje. Binnenland wist echter via een aantal goede aanvallen redelijk goed bij te blijven, en de wedstrijd spannend te houden. Virtus was op beslissende momenten íéts scherper dan de selectie uit Barendrecht, waardoor het verschil in scores bleef. Ondanks een slotfase waarin Binnenland nog probeerde dichterbij te komen, kon het gat met de thuisclub helaas niet meer gedicht worden: Eindstand 68-58.

Volgende week zaterdag, 21 september, om 20:30 uur staat de thuiswedstrijd tegen DAS Heren 1 op het programma in onze eigen Driesprong.