Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 16 februari 2016
Koploper maatje te groot voor MU16-2 (Meisjes 16-2 Team)

Uitslagen en standen


Na het behaalde "winterkampioenschap" van de 1e competitiehelft, werd aan de speelsters van MU16-2 gevraagd of ze de 2e competitiehelft in een sterkere klasse wilden spelen. Na overleg is besloten om in een sterkere klasse te gaan spelen en dit is aan de wedstrijdsecretaris doorgegeven. Om de een of andere reden was er geen mogelijkheid om MU16-2 in een sterkere MU16 klasse te plaatsten en was de enige optie om in de klasse MU18 te gaan spelen. Consequentie van deze beslissing is dat je wel eens een keer tegen een grote nederlaag kan aanlopen. 

Voor MU16-2 was dit afgelopen zaterdag het geval toen ze in Hardinxveld-Giesendam moesten aantreden tegen River Trotters MU18-2. Dit team bestaat uit over het algemeen uit speelsters die al voor het 2e jaar MU18 spelen, terwijl de meeste speelsters van MU16-2 pas 1e en 2e jaars MU16 spelen en er was dan van een gelijke strijd geen sprake. River Trotters MU18-2 bracht meer lengte en gewicht in de strijd en dat was tijdens de wedstrijd te merken. 

MU16-2 gaat de wedstrijd goed van start en nemen brutaal een 6-3 voorsprong door goed te verdedigen, er worden veel rebounds gepakt, en goede aanvallen te spelen. Dit blijft onze enige voorsprong van de wedstrijd, want het restant van de wedstrijd lopen we achter de feiten aan. 

Frappant is wel dat alle meiden van MU16-2 vinden dat er heel veel geduwd wordt door de speelsters van River Trotters MU18-2 en er door de matig leidende scheidsrechters niet wordt tegen opgetreden. Het tegenovergestelde is juist het geval, veel fouten worden er gefloten tegen Binnenland en weinig fouten tegen River Trotters MU18-2. 

Om een indicatie te geven, River Trotters MU18-2 maken 6 P's, terwijl op het sheet voor MU16-2 al 14 fouten prijken.

We houden de schade beperkt en de ruststand wordt bereikt met een 33-17 achterstand. Vanzelfsprekend is de wedstrijd dan al gelopen. In de 3e periode proberen we de marge in de achterstand in stand te houden maar River Trotters MU18-2 troeft ons op alle fundementals af. We krijgen wel erg makkelijk scores tegen omdat we niet scherp genoeg verdedigen, veel vrije lay-ups en open schoten, en als we zelf een mooie aanval spelen laat de afwerking ons menigmaal in de steek.Vrije lay-ups worden gemist en makkelijke scores onder het bord gaan er niet in. Daar en tegen blijft River Trotters MU18-2 er lustig op los scoren en na de 3e periode staat er een 59-25 stand op het scorebord. 

River Trotters MU18-2 besluit in de 4e periode om 1-3-1 zone-press te gaan spelen en we krijgen de bal niet makkelijk op de aanvalshelft. River Trotters is een maatje te groot voor ons en wint dik verdiend de wedstrijd met 87-38. Jammer dat de scheidsrechters niet wat meer in het voordeel van MU16-2 floten, dan krijgen we meer ruimte en mogelijkheden om te scoren, want dan was het verschil in punten aanzienlijk minder geweest. 

Al met al een zeer leerzame wedstrijd voor speelsters en coach, die weer genoeg aandachtspunten heeft gezien voor de aankomende trainingen. =


Next Games
Renes/Binnenland Dames 1 versus LekDetec.nl uit F4
19-01-2018, 19:00uVertom/Binnenland Heren 1 versus Red Stars
20-01-2018 20:15u


Afval Loont Saldo
445
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

17 januari, jarig.
Vandaag geen verjaardagen.

Agenda.
AGENDA
28-11 Kantinecom.
11-12 ALV

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.