Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 25 januari 2016
Zwaarbevochten overwinning voor MU16-2 (Meisjes 16-2 Team)

Uitslagen en standen


In een vanaf het begin close en dus spannende wedstrijd, heeft een in een hogere en sterkere klasse (MU18 klasse) spelend MU16-2 hun eerste overwinning van de 2e competitiehelft behaald. Afgelopen zaterdag trad MU16-2, zonder de afwezige Shinaaz, in Spijkenisse aan tegen Hurricans MU18-1. Opdracht voor de meiden was weer hele veld m-t-m te spelen om de tegenstander onder druk te zetten en niet in hun spel te laten komen.

Aanvallend krijgen de meiden wederom, net zoals in de eerdere wedstrijden, de opdracht eigen initiatief (dus 1 tegen 1) te nemen, goed te rebounden en daar waar nodig het aanvalspelletje te spelen als we m-t-m of zone tegen krijgen. Er wordt in het begin goed verdedigd en we nemen een 6-0 versprong. Hurricans MU18-1 is absoluut niet bestand tegen onze goede aanval en besluit al vanaf de 6e minuut in de 1e periode zone te gaan spelen, daar ze anders een grote nederlaag met 20-30 punten verschil aan hun broek krijgen.

Ik neem gelijk een time out en geef aan dat we het spelletje tegen zone moeten spelen, rustig de bal moeten laten gaan, moeten penetreren in de bucket om eventueel te scoren of anders uit te passen naar een vrijstaande medespeelster. Ook zeg ik tegen meiden "als je goed vrijstaat, schieten". Want als je niet schiet, leer je ook niet schieten !! De meiden hebben moeite met de zone-verdediging en nemen af en toe niet de juiste beslissingen en het schot valt ook niet.

We sluiten de 1e periode zelfs af met een 11-9 achterstand. In de 2e periode wordt de bal sneller rondgespeeld en wel de juiste beslissingen genomen en we slaan even een gaatje met 16-11, maar we gaan toch de rust in met maar een voorsprong van 22-21. In de 3e periode is het toch MU16-2 wat aan de goede kant van de score blijft, maar het verschil wordt steeds niet groter dan 4 punten verschil. Er wordt goed verdedigd en in de aanval wordt er goed rondgespeeld, goed ingesneden in de bucket en wordt er goed de rebound ingegaan.

Helaas wordt niet elke aanval beloond met een score en sluiten we de 3e periode af met een 30-27 voorsprong. In de laatste periode geef ik aan dat als we een grotere voorsprong nemen Hurricans MU18-1 noodgedwongen weer m-t-m moet gaan verdedigen en dat wij daar tegen gewoon de betere van de 2 zijn. In de spannende 4e periode komt Hurricans nog tot op 2 punten en met nog 2 minuten te spelen staat het 37-35 voor ons.

Hurricans MU18-1 neemt een time out , komt goed uit want ik wilde ook een time out nemen, met nog 1 minuut te spelen en neem ik van de gelegenheid gebruik om tegen de meiden te zeggen lange aanvallen te spellen, omdat in deze klasse de 24-seconden regel niet geldt en je dus als je wilt het restant van de wedstrijd gewoon kan uitpassen. De meiden pakken dit goed op, we benutten de ontstane ruimte, en met een score en 2 benutte vrije worpen winnen we zeer verdiend deze wedstrijd met 41-35. Ik prijs de meiden met hun tomeloze inzet, ben blij dat we weer scoren uit vrije worpen en kan maar tot 1 conclusie komen dat de beste gewonnen heeft.

If you're better, you also earn win !!=


Next Games
Renes/Binnenland Dames 1 versus LekDetec.nl uit F4
19-01-2018, 19:00uVertom/Binnenland Heren 1 versus Red Stars
20-01-2018 20:15u


Afval Loont Saldo
445
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

20 januari, jarig.
Djayden Baas.
Leeftijd 14 jaar.
M14-1.
Djayden Baas

Fabian Eeren.
Leeftijd 16 jaar.
M16-3.
Fabian Eeren

Sjors Kleinjan.
Leeftijd 23 jaar.
MSE5.
Sjors Kleinjan


Agenda.
AGENDA
28-11 Kantinecom.
11-12 ALV

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.