Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 15 september 2019
Teampagina VU16-1

De teampagina van VU16-1 is voorzien van een nieuwe teamfoto.
 


 

Lees het hele artikelwoensdag 3 april 2019
Nipte Winst voor Lely Binnenland VU16-1 in Delft

Na dit weekend nog 2 wedstrijden te gaan , maar vandaag dus eerst richting Delft voor de uitwedstrijd tegen DAS VU16-1.

Onze enige serieuze tegenstander nog in deze poule die de koppositie in de poule kan overnemen , maar na vandaag kunnen we deze bij winst zo goed als veilig stellen.

De reis richting Delft gaat voorspoedig , zodoende hebben de coaches nog enige minuten over om te zonnebaden (!) voor de sporthal en de tactiek te bespreken terwijl de meiden zich omkleden in het witte uit-tenue.
 

Lees het hele artikelwoensdag 27 maart 2019
Lely/Binnenland VU16-1 krijgt Revanche tegen RZ

Op vrijdagavond 22 maart om 18:30u is het eindelijk zover ... de wedstrijd waar we toch graag wel even iets recht willen zetten!

In de uitwedstrijd werd door Binnenland met 5 punten ( 37 - 32 )  verloren omdat we letterlijk vastliepen in een 40 minuten ZONE-defense. Gezien de lage scores bij de andere wedstrijden in de poule kunnen we concluderen dat RZ vast heeft gehouden aan dezelfde tactiek. Maar niet altijd succesvol was in het behalen van de winst.

Lees het hele artikelwoensdag 20 maart 2019
Lely Binnenland VU16-1 versterkt koppositie met winst op Grasshoppers

Zaterdag 16-03-2019 weer eens lekker in de vertrouwde Driesprong.

Deze thuiswedstrijd tegen Grasshoppers kunnen we weer eens goed inschatten hoe we er voor staan in de poule en in het algemeen. De uitwedstrijden in Katwijk gingen soms moeizaam , de thuiswedstrijden had Binnenland vaak een ( licht ) voordeel. Iedereen is deze keer fit , jammergenoeg zit helaas coach Bell deze keer in de lappenmand met een verstuikte enkel ... natuurlijk extra balen met de uitwedstrijd van Dames 1 in Katwijk op het programma. Beterschap Bell !

 

Lees het hele artikelvrijdag 15 maart 2019
Lely Binnenland VU16-1 pakt winst in De Arena

Deze zaterdag spelen we in “ de ( Dudok ) Arena “ te Hilversum bij de Dunckers VU16-1. Het is een uurtje rijden , dus er wordt op tijd verzameld.

Eenmaal aangekomen kunnen we redelijk snel warmlopen en zijn beide coaches Lisa & Bell uiteraard weer fanatiek de meiden aan het klaarstomen voor de wedstrijd.

De thuiswedstrijd werd na een stroeve start , uiteindelijk gemakkelijk gewonnen met 90 - 53 , dus de verwachtingen van de coaches zijn hooggespannen.
 

Lees het hele artikelmaandag 4 maart 2019
Lely Binnenland VU16-1 regelt TAART voor de jarige/vervangende coach

Zaterdag 2 maart is het even schuiven binnen de gelederen van VU16-1.... beide coaches hebben deze zaterdag elders verplichtingen , waardoor de teammanager/ondergetekende de ploeg zal leiden tijdens de uitwedstrijd in Nieuw-Lekkerland.

Qua speelsters zijn we ook enigszins in afgeslankte vorm aanwezig , door vakantie, carnaval en de gelijktijdige wedstrijd van VU16-2 beschikken we over 8 speelsters. Onze fanatieke achterban was uiteraard ook bij deze uitwedstrijd weer aanwezig , met dank aan Maaike weer voor de foto’s. In principe zou de wedstrijd tegen de hekkensluiter Klipperstars geen enkel probleem moeten zijn , en gaan we dus zelfverzekerd richting sporthal de Klipper. Coach Lisa “ logt “ nog even in bij onze Groeps-app  en zal vanaf haar vakantie-adres de voortgang bijhouden. De laatste 2 trainingen zijn door coach Bell gegeven , en zij heeft de dames nog even meegegeven dat er een goed resultaat verwacht wordt!

Lees het hele artikeldinsdag 12 februari 2019
Lely Binnenland VU16-1 probleemloos langs BOB VU16

Het Binnenland VU16–1 team heeft een enthousiaste en vaste achterban , ook bij alle uitwedstrijden.

Het leuk ons daarom leuk om dit wedstrijdverslag ook een aantal van deze fanatieke supporters van ons team hun visie op de wedstrijd te laten geven. 

Lees het hele artikelmaandag 4 februari 2019
Lely Binnenland VU16-1 pakt de koppositie ten koste van DAS

Zaterdag 02 februari de thuiswedstrijd tegen DAS VU16-1.

We zijn voor het eerst in lange tijd helemaal compleet ! Met 11 meiden in tenue dus een lekkere drukke boel. Alle haartjes zitten bij de Dames vandaag netjes , vanwege de photoshoot voor de JUMBO plaatjesactie. Als echte fotomodellen wordt er geposeerd , en mooie plaatjes geschoten. Laten we maar hopen dat wat wij gaan schieten ook mooie plaatjes zijn. 

We zijn mede door de photoshoot lekker op tijd aanwezig en de muziek in de Driesprong galmt door de speakers , het is wel een beetje fris in de hal. Maar lekker goed warmlopen dus.

Lees het hele artikelmaandag 28 januari 2019
Lely Binnenland VU16-1 loopt vast in de Zone van RZ

Zaterdag 26-01 de uitwedstrijd tegen RZ , op een gewijzigde locatie en op een ander tijdstip. Niet Sporthal de Enk , maar de korte reis gaat naar de Spinozahal in Lombardijen. Omdat RZ externe locaties pas kort voor de wedstrijd opent , vertrekken we deze keer reeds in tenue omgekleed vanaf de Driesprong.

Enkel coach Bell maakt vanaf huis een kort wandelingetje naar de Spinozahal.Reeds in tenue kunnen we gelijk warmlopen. De Spinozahal is op zich een nette hal , met moderne faciliteiten.


 

Lees het hele artikelmaandag 21 januari 2019
Lely Binnenland VU16-1 neemt de punten mee terug uit Katwijk

De 2de wedstrijd van 2019 brengt ons naar sporthal Cleyn Duin. De laatste ontmoeting met Grasshoppers pakte in ons nadeel uit en met een hoop blessures. De meiden zijn er daarom op gebrand een goed resultaat neer te zetten.

We zijn deze keer bijna op volle sterkte afgereisd , enkel Kirsten kan helaas nog steeds niet meedoen , maar komt uiteraard haar team aanmoedigen. Beterschap Kirsten ! Beide bankspeelsters Tulin en Merith ontbreken. Coaches Lisa & Bell komen deze keer met eigen vervoer en hebben na onze wedstrijd nog wat kilometers voor de boeg richting Bemmel.

Lees het hele artikeldinsdag 15 januari 2019
VU16-1 herpakt zich in de 2e helft en behaalt eerste knappe zege 2019

We starten dit nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen De Dunckers ( Hilversum.)

We zijn niet bekend met deze tegenstander , dus even afwachten wat deze vrijdagavond ons gaat brengen.
We kunnen wel zien dat De Dunckers in onze poule staan aangeduid met ( VR )= verlies van rechten  , en dus een aantal oudere speelsters heeft die niet meer in de U16-klasse thuis horen.

Ook blijkt uit de wedstrijdstatistieken dat er 1 speelsters bij De Dunckers uitspringt qua scorend vermogen.

Lees het hele artikeldinsdag 18 december 2018
Laatste wedstrijd Lely VU16-1 versus Forwodians

Ditmaal eigenlijk GEEN verslag van VU16-1 , omdat de tegenstander Forwodians zonder bericht niet op kwam dagen.

De meiden hebben daarom onderling een klein partijtje gedaan , met als afsluiting een taartje en wat de drinken in de Tipp Inn.

Door het verlies van DAS tegen Grasshoppers  ( 61 - 62 ) , eindigt Lely Binnenland VU16-1 nu bovenaan in de poule met 16 punten ( 8 gewonnen / 2 verlies ).

We konden al niet meer gepasseerd worden op de ranglijst door een hoger positief saldo , maar eindigen nu dus echt op de 1e plek op basis van punten!!

WINTERKAMPIOENTJES!!!

Lees het hele artikelwoensdag 12 december 2018
Blessureleed en verlies voor Lely Binnenland VU16-1 in Katwijk

Deze zaterdag 08 december de laatste uitwedstrijd voor Binnenland VU16-1 tegen Grasshoppers VU16-2.

De dag ervoor, op vrijdagavond hebben de meiden en coaches een leuke filmavond gehad. Met dank aan Els en Dick voor de gastvrijheid !

De  “teamspirit “ zit er dus weer goed in , en de gekozen Film “ Space Jam “ ..... is volgens de coaches onderdeel van een goede opvoeding als basketballer.

We reizen af naar Katwijk en kunnen wederom helaas nog steeds niet over Maya en Kirsten beschikken, die wel aan de beterende hand zijn ,maar nog niet volledig hersteld.

Lees het hele artikelmaandag 3 december 2018
Lely Binnenland VU16-1 verovert koppositie in zinderende uitwedstrijd

Het Binnnenland VU16-1 team moet deze zaterdag aantreden tegen de koploper DAS VU16-1 en heeft uitzicht om bij winst de koppositie over te nemen van DAS. De thuiswedstrijd op 6 oktober werd ondanks een goede wedstrijd verloren met 54 - 57 , de beide ploegen zijn dus op papier aan elkaar gewaagd.Echter heeft Binnenland met grotere marges van andere tegenstander in de poule gewonnen dan DAS. Met een goede dosis zelfvertrouwen reizen we daarom af naar Delft. We wachten even in de Driesprong tot de eerste helft van VU16-2 afgelopen is en Merith bij ons kan aansluiten om af te reizen naar Delft. Tulin zal deze keer niet mee gaan , maar maakt de wedstrijd bij VU16-2 af. Helaas kunnen we nog steeds niet beschikken over Maya en Kirsten door aanhoudende blessures.

Lees het hele artikelmaandag 26 november 2018
Dubbele winst voor Lely Binnenland VU16-1 op Leiderdorp VU16-1

Deze vrijdagavond 23-11 om 20:15u hebben we een inhaalwedstrijd staan in de Driesprong tegen Leiderdorp VU16-1.

We zijn vroeg aanwezig want er is een fotoshoot voor VU16-1/2 (mede mogelijk gemaakt door Desire Stork) Later meer nieuws over de fotoshoot.

Een aantal ouders en de teammanager genieten van een wijnproeverij aan de bar bij sommelier Dick. De meiden van Binnenland hebben al een aardige routine gekregen en coaches Lisa & Bell hebben een half woord nodig om de warming-up goed te laten verlopen.

Vandaag spelen ook Merith en Tulin weer bij ons mee , helaas hebben we 2 geblesseerden : Maya en Kirsten.

Lees het hele artikeldinsdag 13 november 2018
Lely VU16-1 pakt wederom punten in de uitwedstrijd tegen Forwodians

Zaterdag 10 november vertrekken we om 10:30 vanaf de Driesprong richting Voorhout. Het voltallige team uitgedost in de nieuwe Binnenland TeamSweaters!

Deze wedstrijd kunnen we helaas niet beschikken over Kirsten , die last heeft van een heupblessure. Beide bankspeelsters Tülin en Merith gaan wel mee , VU16-2 heeft dit weekend geen wedstrijd. Bij aankomst leidt de navigatie ons een industrieterrein op en blijken we uiteindelijk toch goed te zitten.

Het warmlopen kan beginnen .. en we spelen over de volledige lengte van de hal  "center-court " , voor zover deze afmetingen overeen komen.

 

Lees het hele artikelmaandag 5 november 2018
Ruime overwinning voor Lely Binnenland VU16-1 op BOB VU16-1

Deze zaterdag hebben we BOB op bezoek in de Driesprong, en de meiden van Binnenland zijn er weer klaar voor ! Onze laatste wedstrijd was 6 oktober en daartussen een behoorlijk gat door het vervallen van de thuiswedstrijd tegen Leiderdorp.

Er is intensief getraind dus de coaches willen vandaag de oefeningen uit de training in de praktijk terug zien.


 

Lees het hele artikeldinsdag 9 oktober 2018
Nipt verlies Lely Binnenland VU16-1 in een spannende Game tegen DAS

Dat het deze zaterdag tegen de koploper wel eens een spannende wedstrijd kon worden hadden we al enigszins ingeschat. De volle tribune is zeker getrakteerd op een spannende Game !

We starten deze wedstrijd met 10 speelsters en 1 coach : Lisa, coach Bell is helaas afwezig ivm werk.

- Josca, Marry, Rochella, Saar, Parlan, Milou, Kirsten, Rocherney, Tulin, Maya

Het warmlopen verloopt uiteraard weer als gewoonlijk op tijd / voorspoedig en met instructies van coach Lisa.

Lees het hele artikeldinsdag 2 oktober 2018
Lely Binnenland VU16-1 langs BOB VU16-1 in 2e competitiewedstrijd

Deze zaterdag zijn we te gast in Sporthal “ Carla de Liefde" en zijn de witte tenues mee, en dat ziet er goed uit meiden !!

We zijn enigszins bekend met het team van BOB omdat zij ook aanwezig waren op het startoernooi van Binnenland, toen was de winst voor Binnenland.

De coaches zijn dus optimistisch gestemd.

De tafel en scheidsrechters zijn gereed dus we kunnen van start.

In het begin van het 1e kwart maakt Binnenland een aarzelende indruk , terwijl BOB direct met aanvallend spel begint.

Lees het hele artikeldinsdag 25 september 2018
Lely Binnenland VU16-1 goed uit de startblokken tegen Grasshoppers

Zoals we de afgelopen weken hebben kunnen zien, hebben de meiden van Binnenland VU16-1 niet stil gezeten tijdens de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd, en zijn zij uitvoerig aan het trainen geweest in de buitenlucht d.m.v. de Bootcamps gegeven door Maaike en ondergetekende.

Beide coaches Lisa & Bell waren natuurlijk benieuwd of deze extra trainingen zouden bijdragen aan een goede start in de competitie.

We zijn deze wedstrijd met 10 speelsters aanwezig, waarbij Souhaila als bankspeelster aanwezig is vanuit VU14-1.

 

Lees het hele artikelmaandag 22 januari 2018
Lely / Binnenland V16 1 toont karakter

Vorige week werd de verre uitwedstrijd tegen Jolly Jumpers V16 1 kansloos verloren met 66-36. Niet omdat Jolly Jumpers zoveel beter was maar omdat wij erg mat waren. Zo jammer. Het lichtpuntje van deze wedstrijd was het voor de eerste keer meespelen van Maya van Driel uit V14 1. Zij speelde onbevangen en met veel enthousiasme. Goed gedaan!

Vandaag staat voor de meiden van Lely / Binnenland een thuiswedstrijd op het programma tegen het hoog genoteerde Leiden V16 1.

Lees het hele artikelzondag 17 december 2017
Meiden Lely / Binnenland V16 1 tonen veerkracht

- géén punten, wel taart -

Vanmiddag de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. We mogen naar Veghel tegen Attacus V16. Deze ploeg heeft evenveel punten als Lely / Binnenland V16 dus ook vandaag  lijken er kansen. Lely / Binnenland is present met 7 speelsters. Attacus heeft er totaal 12, maar dit hoeft niet per se een voordeel te zijn. Toch? Het team staat vanmiddag onder de enthousiaste leiding van Willemijn Kallenberg en ook de geblesseerde  Florianne is aanwezig om haar team aan het moedigen.
 

Lees het hele artikelzondag 10 december 2017
Lely / Binnenland V16 1 knokt zich naar winst!

- winstpartij voor Coach Gabriëlle van den Bosch -

Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma voor de meiden van Lely / Binnenland V16. Deze week tegen het ook laag geklasseerde Celeritas-Donar uit Groningen.
Alle kansen aanwezig om vandaag weer eens twee punten te pakken.
Coach Bell kon niet beschikken over Rosita. Zij moet door een chronische knieblessure helemaal stoppen met basketballen. En ook niet spelend door blessures zijn Florianne en Florine. Succes met jullie herstel meiden!

Acht meiden ter beschikking waarvan er al drie een wedstrijd in de benen hadden. Evi en Isa thuis bij de Care Cosmetics / Binnenland V18 1 en Laura met River Trotters M14 1 in Almere.
Toch kon je aan de warming up al zien dat alle meiden gebrand waren om te knallen en er helemaal voor te gaan.

Lees het hele artikelmaandag 30 oktober 2017
Winst voor VU16-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen DAS V16 1 op het programma. Dit team heeft net als onze eigen V16 nog geen punten gepakt.

Alle meiden zijn gebrand om nu eens een wedstrijd te gaan winnen en alle trainingsinspanningen beloont te zien.

Coach Bel kan over een bijna complete selectie beschikken. Alleen Rosita speelt niet mee door een vervelende knieblessure.

 

Lees het hele artikelmaandag 30 januari 2017
Gijs Scholman neemt namens Lely een ingelijst tenue in ontvangst

Gijs Scholman heeft het ingelijste tenue van Lely Binnenland VU16-1 in ontvangst genomen. Aanvoerster Evi Overgaauw mocht namens het team het presentje overhandigen. Lely is drie jaar lang de shirtsponsor van de Barendrechtse meiden die in de tweede divisie spelen (het hoogste landelijke niveau speelt in hun leeftijdsklasse).

Gijs gaf aan zeer verheugd te zijn met het ingelijste tenue en zal er een mooi plekje in zijn kantoor voor vrijmaken.


 

 

Lees het hele artikelzaterdag 28 januari 2017
Lely Binnenland VU16 wint zinderende wedstrijd tegen Attacus

Na een 70-84 verlies moesten de Lelietjes iets laten zien tegen Attacus in Veghel.

Zonder coach Zera, maar met Linda Appers op de bank als coach werd begonnen aan een moeilijke klus. De thuiswedstrijd tegen de meiden uit Veghel was met 41-71 verloren

Lees het hele artikelvrijdag 23 december 2016
Lely Binnenland VU16-1 viert Sint-Kerst-Nieuw

Lely Binnenland VU16-1 viert Sint-Kerst-Nieuw

Lees het hele artikelzondag 18 december 2016
WAAR is het FEESTJE? DAAR is het FEESTJE

De eerste helft van de competitie sloten de meiden vorige week af na een verliespartij tegen Attacus met een 5de plaats in de competitie.Op zaterdag 17 december startte de 2de helft van de competitie in en tegen Zwolle.


Met 6 mannen en 15 vrouwen gingen we op weg naar Zwolle om er een geslaagd en vooral gezellig dagje uit van te maken.

 

Lees het hele artikelmaandag 21 november 2016
wedstrijdverslag Lely Binnenland VU16-1 - Dozy Den Helder

Na de uitwinst op BS Leiden trad Lely Binnenland VU16-1 zaterdag 19 november aan tegen de nummer twee van de ranglijst Dozy Den Helder. Eva en Merel waren deze keer opgetrommeld om Lely Binnenland te ondersteunen vanwege blessures van Naomi en Kim S.

 
Lees het hele artikelzondag 6 november 2016
Gijs Scholman ondertekend sponsorcontract namens Lely

Lely sponsort de komende drie seizoenen VU16-1 als shirtsponsor. Zaterdag werd de naam van Lely officieel gekoppeld aan Binnenland VU16-1.

Voor de wedstrijd van Lely Binnenland VU16-1 werden de nieuwe tenues gepresenteerd door het team, waarbij Gijs samen met de meiden, trainster/coach Cherryl en teammanager Wilco gezamenlijk poseerde voor de camera. Helaas kon assistent coach Zera niet aanwezig zijn.

Na de wedstrijd werd de officiële overeenkomst getekend door Gijs Scholman en Wilco Knip namens de sponsorcommissie.
zondag 6 november 2016
Lely Binnenland VU16-1 verliest ondanks nieuw tenue van de koploper

Na drie weken pauze mocht Lely Binnenland VU16-1 eindelijk weer een wedstrijd spelen. Voor aanvang van de wedstrijd werden de meiden in het nieuwe tenue op de foto gezet samen met de sponsor Gijs Scholman van Lely.

 


 

Lees het hele artikelzondag 2 oktober 2016
Jolly Jumpersa VU16-1 - Lely Binnenland VU16-1

Na de spannende openingswedstrijd van het seizoen mocht Lely Binnenland VU16-1 op bezoek bij Jolly Jumpers.. Vertrekken om 12:00 uur en thuiskomen om 21:00 uur. M.a.w. Operatie Tubbergen.

Met tien meiden, Cherryl, ass. coach Wilco ipv Zera en vijf enthousiaste suppoters startte Lely Binnenland VU16-1 geweldig aan de wedstrijd. Ondanks de veel frisser ogende tegenstanders gingen  onze meiden efficiënter om met de kansen. Maar na de 0-4 en 7-9 tussenstand kregen onze meiden last van de ‘drive-legs’ en kon Jolly Jumper uitlopen naar 13-11 om uiteindelijk de eerste periode af te sluiten met 19-15 voorsprong.

Lees het hele artikelzaterdag 24 september 2016
Lely Binnenland VU16-1 - basketbal Academie Zwollw Vu16-1

Voor Lely Binnenland VU16-1 startte het seizoen op zaterdag 24 september, Tegen Basketbal Academy Zwolle moest blijken of de trainingsarbeid van de afgelopen weken  zou leiden tot een goed resultaat. Met een gespannen coach Cherryl op de bank begon Lely Binnenland VU16-1 goed en via een 8-2 tussenstand leidde het team na periode 1 met 18-13. Beide teams deden onder de basket niet veel voor elkaar onder, waarbij Isa de rebounds pakte, blokte Kathelijne er aardig op los.

De 2de periode ging gelijk op. Door goed verdedigend werk, waarbij Isabeau de lange centers van Zwolle het scoren onmogelijk maakte, van beide teams werd er niet veel gescoord. De eerste helft werd afgesloten met een kleine voorsprong voor de thuisploeg: 24-20

Lees het hele artikelmaandag 30 mei 2016
Binnenland VU20 speelt DAS toernooi
We hebben onze vuurdoop gehad. Op het goed georganiseerde toernooi van DAS speelden we mee in de VU20 eredivisie poule. Tegenstanders in de poule waren: DAS VU20 Hoofddorp VU20 en VU22. Kortom een enorme uitdaging om te kijken waar we staan en hoe goed de tegenstanders nu eigenlijk zijn.

 
Lees het hele artikelvrijdag 15 april 2016
Binnenland VU16 schiet met scherp

Op vrijdagavond in Delft spelen. Dat deden we eenmaal eerder en dat was geen succes. Daarom was het zaak om scherp te beginnen en slim met de geboden kansen om te gaan. Met een kleine supporters gare moesten we ons eerst legitimeren voordat we konden beginnen.

Of we de wedstrijd mochten spelen en hoe die dan verliep kunt u lezen door hieronder op lees verder te klikken :)
Lees het hele artikeldinsdag 12 april 2016
Kampioen tweede divisie U16 wint van achtervolger Den Helder

Aangezien het kampioenschap vorige week al binnen werd gehaald stond er voor ons qua competitiestand niet veel op het spel. Qua eer en qua gevoel natuurlijk wel. We willen het seizoen eindigen met niets anders dan winstpartijen. Voor Den Helder was het een zeer belangrijke game in de onderlinge strijd met Landsmeer om de tweede plek. 

Meer foto's van de game bekijken? Klik hier!
Lees het hele artikeldinsdag 5 april 2016
Talenten zoeken scheidsrechter

Kampioen worden in de tweede divisie U16 betekent meteen een blik op de toekomst richten. Het zeer talentvolle VU16 team wil volgend jaar in de Eredivisie VU-20 spelen. Dit betekent veel meer tegenstand en daardoor een goede kans om te groeien. Naast een financieel plaatje brengt dit ook de verplichting van het leveren van een D-scheidsrechter mee. 

Wij zijn dan ook op zoek naar een D-scheidsrechter die voor ons team zou willen fluiten. Heb je interesse dan kan je een e-mail sturen aan: Michel Appers

Ben je een E-scheidsrechter en heb je interesse om D-scheidsrechter te worden? Mail dan ook!!

 

Lees het hele artikelzondag 3 april 2016
Binnenland VU16 eerste in tweede divisie

Op twee april zou het in en tegen Zwolle moeten gebeuren. Na een seizoen lang aan kop te hebben gestaan met slechts 1 verliespartij konden we kampioen worden. Aangezien in de avond de dames de bekerfinale zouden spelen, verplaatsten wij onze wedstrijd naar 10:00 ’s ochtends. Het ware clubgevoel, zelf om 7:30 vertrekken om maar op tijd te zijn bij je eigen dames 1. Dat hebben we er zeker voor over. In Zwolle dachten ze er iets anders over, de hal was dicht  en de beheerder kwam om 9:50 onder luid applaus aangefietst.

Wil je weten hoe wij ons feestje vierde???? KLIK HIER

Lees het hele artikelmaandag 28 maart 2016
Binnenland VU16 derde op sterk toernooi

Afgelopen zaterdag 26 maart werd er naar Amersfoort gereden om de krachten te meten met oudere teams. We namen deel aan een toernooi in de U22/U20 poule , daar waar het toernooi een U16 tweede divisie poule kende. Die poule beloofde ons echter minder uitdaging dan de hogere en oudere poule. Vooraf werd al duidelijk dat er een aantal goede teams mee zouden doen.

We speelden dit toernooi 4 games en 1 oefengame (er was een veld leeg). De oefenwedstrijd werd ruim gewonnen, net als de game tegen Red Start VU18. Meer problemen waren er met Batouwe, maar uiteindelijk werd ook daar van gewonnen.  De laatste game speelde we tegen Crackerjacks en toen bleek dat we te moe waren om hard te verdedigen. Vooral daardoor verloren we deze game (te) ruim.

Lees het hele artikelzondag 20 maart 2016
Binnenland VU-16 uiteindelijk naar makkelijke winst

Na de ruime overwinning van vorige week en met een taart in het verschiet mochten we deze week afreizen, in een auto met de studerende Chantal en Chermensa, naar Bunschoten. Vooraf maakte Birgit het nog even spannend…zou ze de taart vergeten zijn? Nieuw vandaag was de nieuwe assistent coach, de langdurig geblesseerde Desirée maakte haar debuut naast coach Michel op de bank. Overigens liepen de meiden er mooi bij want de nieuwe truien met namen erop waren binnen. Dit was niet onopgemerkt gebleven, want op zondag wist een coach, al wijzend, te melden dat hij dat meisje met de naam Eva op haar trui had zien lopen.

 
Lees het hele artikelzondag 13 maart 2016
Binnenland meisjes u16 laat tanden zien.

Na vorige week een erg slechte prestatie te hebben geleverd moest vandaag revanche op onszelf gehaald worden. Grasshoppers zou het slachtoffer moeten worden van onze dadendrang. Helaas kwam Grasshoppers verzwakt aan de start. Wij missen (helaas!) voorlopig desiree nog.

Hoe het verder afliep?.....

 

Lees het hele artikelzaterdag 5 maart 2016
Binnenland VU16 doet niet aan klantenbinding

Na twee weken geen wedstrijd mochten we eindelijk weer aantreden. Je zou zeggen en denken dat een ieder gretig zou zijn om ook deze wedstrijd er weer volledig voor te gaan. Trainen is natuurlijk heel leuk, maar een wedstrijd spelen veel leuker. Toch?

 

Lees het hele artikelmaandag 15 februari 2016
Binnenland VU16 laat ware aard zien

Afgelopen vrijdag mochten we wederom een topper spelen. Landslake Lions was in het bijzaaltje van het Indoor Centrum Landsmeer de tegenstander. Op een vrijdag spelen om 20:30, dat betekent vroeg weg en laat thuis. Gelukkig waren we allemaal op tijd in Landsmeer en konden we dus een goede voorbereiding doen.

In de trainingen voorafgaande aan deze game besteden we aandacht aan Landslake Lions, voorheen hebben we dit nog niet gedaan en dus was de coach ook benieuwd hoe het zou gaan.
 

Lees het hele artikeldinsdag 2 februari 2016
Winning streak komt tot een einde.

Na een serie van 12 gewonnen wedstrijden op rij werd er voor het eerst dit seizoen verloren. Een nederlaag die gezien het spelbeeld in de eerste helft terecht was, een sterkere tweede helft (4de kwart) leek ervoor te zorgen dat de overwinning toch in Barendrecht zou blijven. Daar waar de eerdere spannende wedstrijden steeds met een goed resultaat werden afgesloten was dat ditmaal dus anders.


 

Lees het hele artikelzondag 17 januari 2016
Wederom winst in topper

Vooraf was al duidelijk dat we een lastige wedstrijd zouden krijgen. Den Helder krijgt gemiddeld slechts 46,5 punten tegen. Helaas was vooraf ook al duidelijk dat Den Helder een tweetal speelsters misten. Zij deden met het U20-team van Den Helder mee. Teleurstellend voor een wedstrijd van dit kaliber en met grote belangen. Extra jammer voor ons, omdat wij graag tegen een zo compleet mogelijk Den Helder spelen om beter te kunnen worden. Aan onze kant is Chermensa er in het veld niet bij, op de bank is zij natuurlijk aanwezig om de meiden aan te moedigen. Aangezien Desiree ook nog last van haar enkel had, deed Isabeau mee.

Wil je naast het verslag ook nog foto's zien? KLIK HIER

Lees het hele artikelzondag 10 januari 2016
T(h)riller in Landsmeer

Uiteraard doelen we niet op de hit van Michael Jackson, maar op de topper tussen de u16 teams van Landslake Lions en CBV Binnenland. Deze wedstrijden zijn meestal niet goed, maar vooral spannend. Na afgelopen zaterdag kunnen we zeggen dat dit absoluut wat is.

Een aantal maanden terug speelden we in de Driesprong al een bijzonder spannende game tegen de Lions. Uit die wedstrijd bleek al dat de ploegen gewaagd waren aan elkaar en dat de Landsmeerse dames diverse verdedigende tactieken hanteren waaronder een 1-3-1 zone. Verrassend was het dus niet dat de tegenstander die in deze game weer zouden gaan gebruiken, maar dat we vanaf de start al een zone zouden tegen krijgen was toch even anders.

Mocht u niet tegen spanning kunnen, dan was u mogelijk blij dat u er niet bij was!

Gaat u er eens rustig voor zitten en lees het volledige verslag van de wedstrijd!

Lees het hele artikeldonderdag 7 januari 2016
Andere koek in België!

Na iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst te hebben gingen we op bezoek bij de meiden u16 van The Phantoms nabij Boom. Een stel lange goede meiden die dik bovenaan staan in de Belgische landelijke klasse. (Ze hanteren daar een soort voor competitie en dus begint voor hun nu de echte uitdaging).

De oliebollen leken nog in de benen te zitten, de appelflappen in de armen en het vuurwerk was thuis gelaten want het eerste kwart werden we overlopen. De Belgen zijn een stukje verder dan wij, en wij moeten ons vooral aanpassen aan het snelle spel van de tegenstander.  In het tweede kwart doen we dit. Het lukt zelfs om dit kwart, na een aantal bommen van afstand, gelijk te spelen. Bij rust met 11 achter tegen dit Belgische meisjes team is geen schande.

Lees het hele artikelzondag 13 december 2015
Sterke afsluiting eerste seizoenshelft Barendrechtse talenten

Om 19:00 spelen met een VU16 team in Zwolle, gewoon omdat het kan. Vooraf een echte sportersmaaltijd: pasta! In de kantine kregen wij diverse pasta’s, diverse salades en een toetje geserveerd door één van de ouders. Daarna kon aan de lange regenachtige reis begonnen worden.

Aangekomen in de mooie Zwolse topsportcentrum bleek al snel dat de volle parkeerplaats niet voor ons zou zijn en tot teleurstelling van een aantal meiden we niet op het center court maar een bijzaal zouden spelen. De warming-up beloofde niet veel. Slap, ongeconcentreerd, lollig, plichtmatig zomaar een aantal woorden die beschrijven hoe de meiden voor de game aan een wedstrijd dachten te beginnen. Een ingreep van coach Michel moest ervoor zorgen dat dit niet zo zou zijn.

Of deze ingreep werkte??? Lees snel verder!

Lees het hele artikelzondag 29 november 2015
Roze sheet wederom voor Barendrechtse taartenbaksters

De meiden hadden wederom een bakactie gepland. Onze strijd vandaag lag dan ook op twee fronten: goed spelen en veel geld ophalen met de actie. Veel meiden waren al vroeg uit de veren om een appeltaat, monchoutaart, aardbeienkwarktaart, cake of oreo‘cheese’cake te maken. Die werden de eerste uren van de dag verkocht door de meiden zelf. Uiteraard werden er ook nog de nodige jury- en scheidsrechterstaken vervuld voordat we na een week rust weer een wedstrijd tegen Grasshoppers mochten spelen.

De bakactie was een succes, of de game ook een succes is geworden? Lees snel verder.
 
Foto's van deze wedstrijd zijn hier te vinden
Lees het hele artikelvrijdag 27 november 2015
Wederom bakactie meiden u16

Aankomende zaterdag is het weer de hoogste tijd voor een bakactie van de meiden u16. De vorige bakactie bijna 2 maanden terug was zeer geslaagd. De meiden zijn vastberaden om wederom een succes te maken van de actie. Het talentvolle team haalt geld op om drie keer per week te mogen trainen!

Er zal een ruime keuzevan taarten zijn waaronder ook een speciale OREO-taart (op=op, er worden geen reserveringen aangenomen!).

Dus kom a.s. zaterdag naar de Tip Inn om een lekker stukje taart te nemen...twee stukken mag natuurlijk ook:)

 

 

Lees het hele artikelzaterdag 14 november 2015
Binnenland VU16 50 punten beter dan jonge Zwolse tegenstander
Nog voor de kantine open ging waren de Zwolse en Barendrechtse meiden al in sporthal de Driesprong aanwezig.  Bij Binnenland stond een aantal meiden te popelen om weer een wedstrijd te mogen spelen. De trainingen verlopen goed, en de meiden werken hard. Dit valt in zowel in onze defense als offense terug te zien. De grote schare supporters ging er eens lekker voor zitten.
 
Wilt u weten of het verslag "weer zo goed is" of dat de meiden gewonnen hebben?
Klik dan snel op lees verder.... overigens komen er ook nog foto's! :)
 
Lees het hele artikelzondag 8 november 2015
Appeltaart voor meiden U16

Volgens afspraak moet degene die het honderdste punt maakt appeltaart bakken voor (na) de volgende wedstrijd. Dat we vandaag 100 punten zouden kunnen halen was vooraf wel duidelijk, dat de focus gewoon weer op de defense lag ook. Het verschil tussen BC Shooters en onszelf was erg groot, uiteindelijk maar liefst 71 punten verschil (of met de buzzerbeater die voor het gemak niet werd opgeschreven 73 punten).

 
Lees het hele artikelzondag 1 november 2015
Binnenland veel sterk voor Grasshoppers VU16-1

wijk uit…altijd lastig. Vooraf wisten we dat het voor deze wedstrijd waarschijnlijk niet zou gelden. Grashoppers staat lager geplaatst, en wij spelen de laatste games goed. Vorige week hadden we geen wedstrijd en de focus legden we dan ook nog meer op de defense. De basis voor hard verdedigen wordt op de training gelegd en dat moet dan tot uiting komen bij de wedstrijden op zaterdag.

Met een iets andere basis dan de voorgaande weken starten we de wedstrijd. Die start is niet heel goed. De pressie defense loopt niet en de tegenstander kan te makkelijk tot scores komen. Ondanks  een aantal wissels lukt het ons niet echt om de stroeve start ongedaan te maken. Wat wel al blijkt is dat die pressie defense die in de eerste 9 minuten nog niet werkte, nu wel zijn vruchten begint  afleveren. We sluiten dit kwart af met een 15-20 (waarvan 12 van Chermensa) voorsprong en Grasshoppers doet dus goed mee.

 

Wordt het dan echt een geval van: "Katwijk uit...altijd lastig!"?

Klik op lees verder voor het volledige verslag!

Voor meer foto's van onze game: KLIK HIER!

Lees het hele artikelzaterdag 17 oktober 2015
Winst na spannende game

De spanning liep de afgelopen weken op. Vorige week een zenuwslopende game (vooral laatste kwart) en vandaag de super spannende game tegen de Lions. Vooraf werd al duidelijk dat de zenuwen aanwezig waren. Vorig jaar werd er namelijk een aantal keer erg ruim verloren van Landsmeerse meisjes. De Barendrechtse meiden groeien gestaag en voor ons was dit dan ook een echte testcase om te kijken waar we stonden. Het had niet veel gescheeld of Michel was er niet bij geweest, de vele appjes sterkte hem en hij kwam toch opdagen. Voor de zekerheid was Eline Kasius aangekocht als assistent zodat  er altijd een back-up zou zijn als Michel het einde van de game niet zou redden.

 

 

Lees het hele artikelzondag 11 oktober 2015
VU16-1 CBV Binnenland sterkste in topper tegen Loko

Speelronde vier bracht ons naar Rijswijk om de topper te spelen tegen Lokomotief. Al hoewel we nog niet alle tegenstanders in de competitie hebben gehad, mochten we al wel voor de tweede keer dit seizoen spelen tegen “Loko”. Vooraf was al duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Bij Lokomotief staat elk jaar een goed team met een aantal zeer grote talenten. Aan onze kant staat er ook een talentvol team dat steeds meer als team speelt. Helaas misten we vandaag een speelster, maar gelukkig wilde Isabeau vandaag meedoen.

Voor het verslag klikt u op: Lees het hele artikel

 

Lees het hele artikelzaterdag 3 oktober 2015
Dikke winst op DAS

Na vier minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Waar vooraf over gesproken werd dat we zouden gaan winnen, moest meteen duidelijk worden en ondanks de vele missers liepen we meteen door naar een ruime voorsprong. De basis vijf wist door aan aantal goede aanvallen en veel verdedigende stops een 10-0 run te plaatsen. DAS weet daarna twee keer te scoren, hun enige scores in dit kwart, en vervolgens plaatsen we weer een run tot aan 19-4. Imke  (7 pnt) en Jade (6 pnt) gaan dan al richting de dubbele cijfers.

Hoe "dik" de overwinning werd kan je verder lezen door op lees verder te klikken.


Komende weken belangrijke game(s):
We spelen volgende week zaterdag om 18:30 in Rijswijk tegen Lokomotief. Zij wisten te winnen van Landslake Lions. De week erop, op 17 oktober om 16:00,  keren wij terug in de Driesprong om tegen de Lions te spelen uit Landmeer. De meiden kunnen uw steun goed gebruiken, dus tot in Rijswijk en Barendrecht.

Lees het hele artikelzondag 27 september 2015
Vertraging geen belemmering voor Barendrechtse talenten

Dat Den Helder een, om het netjes te zeggen, een eindje rijden is dat wisten de meesten wel. Op ongeveer twee uur rijden van onze eigen sporthal De Driesprong ligt de Heldere sporthal De Sportlaan. Afgelopen zaterdag was de afstand in tijd toegenomen tot 3,5 uur. Rotterdam: file. Den haag: file. Den Helder: file.

De wedstrijden zou om 16.00 moeten beginnen maar al snel was duidelijk dat niet gehaald zou worden. 16.15 was de door de scheidsrechters bepaalde nieuwe begintijd. Om 16:08 kwamen de laatste twee auto's aan en dus waren we ruim op tijd voor de jump bal. Een warming up van 45 seconden, gevolgd door een line-up van 45 seconden en we konden beginnen.

Wil je weten of we gewonnen hebben? Lees dan het gehele verslag :)

Lees het hele artikelzondag 20 september 2015
Overwinning na wedstrijd met meerdere gezichten

De afgelopen weken werd er toegewerkt naar dit moment: de competitiestart. Tegenstander was Lokomotief uit Rijswijk. Lokomtief heeft al jaren een goede jeugdopleiding, zowel aan de dames- als herenkant, en in dit geval kwam er dus ook een zeer talentvol team naar sporthal De Driesprong.

Wil je weten of we gewonnen hebben? Voor het volledige verslag klik je op lees verder....

Wil je meer foto's zien? Klik dan hier

Lees het hele artikelzaterdag 12 september 2015
VU16 laat Belgische leeftijdsgenoten kansloos

Vorige week zorgde een matige warming-up voor een slechte start van de wedstrijd. Vandaag zorgde de goede warming up (o.l.v. ass coach Lisa vd Adel) voor een hele goede opening en een grote run. 

De Belgische coach moest na enkele minuten al vluchten in een time-out. Vooraf waren een aantal meiden nogal gespannen. Voor sommige was het de eerste keer om een "internationale" wedstrijd te spelen. Die spanning kon na de goede opening meteen aan de kant gezet worden.

Gedurende de wedstrijd groeide de voorsprong. Het verschil liep erg op en wij bleken gewoon een stuk beter en verder dan de meiden uit Willebroek. De einduitslag laat de verhoudingen goed zien: 81-31

Op facebook is trouwens een pagina te vinden met allemaal foto's van onze wedstrijden:

KLIK HIER!

Competitie start

Volgende week zal het U16 team het een stuk moeilijker krijgen. Een van de betere teams uit de competitie komt dan naar sporthal de Driesprong. Onze eerste competitie wedstrijd zal om 12:15 beginnen. Zorg dat u op tijd bent, zodat u een lekker plekje op de tribune kunt uitzoeken!

Lees het hele artikelvrijdag 11 september 2015
VU16 oefent tegen Belgische leeftijdsgenoten

Meiden u16 oefent tegen Willebroek u16 uit België.

Komende zaterdag zal het u16 team van CBV Binnenland oefenen tegen Belgische leeftijdsgenoten. Normaal gesproken zijn Belgische teams erg sterk, de verwachting is dat dit zaterdag ook het geval is.

Wil jij een leuke game zien?  Zaterdag om 11.00 zien we je graag in de driesprong :)

 

 

Lees het hele artikelzaterdag 5 september 2015
Meiden U16 wint van Barons U18

Na een geslaagd starttoernooi vorige week, mochten de meiden weer vroeg hun bed uit om richting Breda te rijden. De Barons uit Breda zijn hun meidenlijn aan het opzetten en hadden een speciale meiden dag georganiseerd. Op deze speciale dag werden wij uitgenodigd om te oefenen tegen de U18 van Barons, een team dat uitkomt in de tweede divisie (hoogste U18 klasse in Nederland).   

Lees het hele artikelzondag 30 augustus 2015
Starttoernooi CBV Binnenland groot succes voor VU16.

Ze bestaan gelukkig nog…vrijwilligers die zich in het zweet werken om een goedlopend toernooi te organiseren. Martin zorgt er al jaren voor dat het starttoernooi tot in de puntjes verzorgd is, met voldoende scheidsrechters en een taart voor alle deelnemers. Bedankt!

 

Vooraf zouden wij op twee fronten strijden: op het veld en naast het veld. Op het veld mochten we het opnemen tegen Landstede  Zwolle, DAS-Delft en Lokomotief Rijswijk. Naast het veld gingen wij de strijd aan om een derde training voor een heel jaar “veilig” te stellen. Beide fronten bracht ons succes.

 

Lees het hele artikelwoensdag 26 augustus 2015
Heel meisjes U16 bakt voor een extra training.

Dat de meisjes u16 van CBV Binnenland niet alleen talent op het basketballveld hebben gaan zij komende zaterdag in de kantine van de tip-inn tonen. De meisjes zorgen voor een ruime keus aan taarten, cakes en cupcakes voor bij de koffie. De gehele dag (vanaf 9:00 en op=op) kunt u dus koffie met gebak bestellen. Het geld dat hiermee wordt opgehaald wordt gebruikt om een derde training voor deze groep mogelijk te maken. De bak-actie is de eerste van een aantal acties die de meisjes zullen voeren om uiteindelijk het noodzakelijke geld op te halen.

Wij hopen dat jullie allemaal een gebakje met koffie of thee in de kantine willen nemen zodat wij 3x per week kunnen trainen!

 

Lees het hele artikelvrijdag 10 april 2015
Michel Appers volgend jaar hoofdcoach van meisjes U16

De TC is blij om te kunnen mededelen dat Michel Appers volgend jaar aan het roer zal staan van ons meisjes u16-team, dat wederom gaat spelen in de tweede divisie, de hoogst mogelijke divisie voor deze leeftijdsgroep.  

De afgelopen vijf jaar heeft dit team in wisselende samenstelling op steeds hoger niveau gepresteerd onder leiding van hoofdcoach Judith van den Adel en assistent-coach Wilma van der Hulst. Na een mooie periode met veel sportieve successen en groei nemen beide coaches afscheid. Wilma zal wel gaan functioneren als teammanager van het team. Judith gaat zich even niet bezig houden met basketbal.  

Michel Appers is natuurlijk bekend als de assistent-coach van Binnenland Dames 1, waar hij vijf jaar met succes heeft gefunctioneerd. Ook heeft hij op het NK U18 in 2013 onze meiden naar een mooie tweede plaats gecoacht.  

Lees het hele artikeldonderdag 23 oktober 2014
Twee maal verlies voor mu16-1

Op 4 oktober was er een uitwedstrijd voor de meiden van u16-1 in Hoofddorp. Het was een team wat we al een beetje kende van het openingtoernooi bij Binnenland. Imke was met ons mee ter versterking.

Vanaf het allereerste fluitsignaal wisten we dat de scheidsrechters streng waren . Binnen 1 minuut waren er al 4 fouten gefloten waarvan er 2 voor Jade waren. Scores gingen naar de kant van Hoofddorp en mede door het missen van 10 vrije worpen kwam de stand na het 1e kwart op 20-8.

Er is in de 2e periode weinig geloof in eigen kunnen en weinig overtuiging in de eigen aanval. Niet veel lukt, aanvallen genoeg maar de bal wil niet in het netje vallen. Rust stand 35-14

Lees het hele artikelzaterdag 27 september 2014
V16-1 vs Bemmel en Apollo

A basketball team is like the five fingers on your hand. If you can get them all together, you have a fist. That's how I want you to play.

Mike Krzyzewski 


De eerste uitwedstrijd tegen Bemmel V16 gaat verloren, maar thuis pakt V16-1 de winst tegen Apollo.  

Lees het hele artikelmaandag 11 november 2013
Meisjes u16-1 is ook op de foto vereeuwigdHet team van de twee J's, Joost en Jerome, is inmiddels ook op de gevoelige plaat vastgelegd.  >>>>>


 
dinsdag 14 mei 2013
MU16 eervol tweede

Zaterdag 19:00 uur was het zover. De Rayonfinale tegen Grasshoppers waar er tickets voor het NK verdiend konden worden. De meiden hebben hier niet alleen de laatste weken hard voor getraind, maar gedurende het hele seizoen. Het halen van de Rayonfinale is mooi, maar het doel was het winnen van de wedstrijd. Grasshoppers was tweede geworden in de MU18 Interrayonaal en deed ook een beroep op 3 speelsters van MU16 leeftijd die bij de Nederlands Kampioen MU20 eredivisie in het team spelen. Een tegenstander van formaat dus, maar desondanks een tegenstander die wij absoluut kunnen verslaan.

Kees Koopmans schoot de finale weer met scherp, bekijk de foto's!

Lees het hele artikeldonderdag 9 mei 2013
MU16 speelt Finale

Op zaterdag 11 mei speelt MU16 de finale in Soest. De meiden hebben hard gewerkt om zich voor te bereiden op deze finale.

Bij deze is iedereen uitgenodigd om te komen kijken naar dit spektakel.

Het vervoer moet men zelf regelen! Tot zaterdag!!

 

 

 

 
zondag 5 mei 2013
MU16 naar Rayonfinale

MU16 is in voorbereiding op de Rayonfinale die gespeeld zal worden op 11 mei om 19:00 uur in Soest. We hopen dat zoveel mogelijk supporters naar de wedstrijd komen om de meiden naar de overwinning te helpen. Zaterdag speelde MU16 een oefenwedstrijd tegen Eurosped dat zich vorige maand al plaatste voor het NK. Zonder Kim Rijnberg, Sasja (wel aanwezig als supporter), Rieneke en Joella, maar met Lois en Veerle vertrokken we met een busje richting Tubbergen.

Lees het hele artikelmaandag 22 april 2013
MU16 wint met 2-0 van BS Leiden

Met een voorsprong van 77 punten op zak moest de tweede wedstrijd tegen BS Leiden gespeeld worden. We verwachtten een agressief en fysiek spelend Leiden dat zou willen voorkomen weer met grote cijfers te verliezen. We speelden op centercourt in de 5 meihal, waar er zelfs een speaker was, de meiden werden voorgesteld aan het publiek en gebruik gemaakt werd van een scherm om de herhalingen van acties te laten zien. De meiden kregen de opdracht om ook deze wedstrijd te winnen en een goed niveau te halen.

Kees Koopmans schoot weer fraaie plaatjes van de match!

Lees het hele artikelzondag 14 april 2013
MU16 pakt voorsprong in race om finaleplaats
Zaterdag 14 april speelde MU16 een wedstrijd in het kader van de Rayonkampioenschappen. Het team dat over twee wedstrijden gezien het beste is, mag door naar de finale. Het MU16 team van BS Leiden heeft MU16 speelsters die uitkwamen in de Interrayonale MU18 competitie en speelsters die uitkwamen in de MU20 eredivisie. Verder hadden we geen enkele info over onze tegenstander. Uitgaan van eigen kracht is het hele seizoen het uitgangspunt geweest en zo ook deze wedstrijd. Na wederom een goede trainingsweek gingen we met vertrouwen de wedstrijd in.
Lees het hele artikelmaandag 8 april 2013
Foto reportage mu16-1 versus BV Hoofddorp

MU16-1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen BV Hoofddorp welke lager staat in de competitie. Zoals te lezen in het artikel over de wedstrijd verslikten de meiden zich in deze tegenstander.
 

Kees Koopmans legde deze nederlaag vast.
zaterdag 6 april 2013
MU16 verslikt zich in Hoofddorp
De laatste competitiewedstrijd was tegen een van de betere tegenstanders uit onze competitie. Van Hoofddorp hadden we al twee keer verloren. Met twee verliespartijen van 24 en 5 punten, werd het tijd om onze progressie om te zetten in een goede wedstrijd tegen deze goede tegenstander. Ondanks dat in de kleedkamer gezegd was dat niet de uitkomst maar het spelen met de juiste mentaliteit belangrijk is, waren er al in de warming up zeer gespannen gezichten te bespeuren.
Lees het hele artikeldinsdag 26 maart 2013
MU16 doorstaat karaktertest in Den Helder
Op zaterdag 23-3 speelde MU16 de uitwedstrijd tegen Den Helder dat samen met Almonte de 4de plaats mocht delen. Den Helder is een snel en vaardig team dat slechts 3 wedstrijden meer verloren heeft dan Binnenland. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 72 – 47. Niet vanwege dit resultaat, maar vanwege de instelling en het niveau op trainingen en in wedstrijden begonnen we met het grootste vertrouwen aan de uitwedstrijd.
Lees het hele artikelzondag 17 maart 2013
MU16 wint van DAS
In de uitwedstrijd in Delft hadden we personele problemen. Het was een wedstrijd die met 41 – 73 in ons voordeel eindigde, maar waarvan we wisten dat er meer in zat. Deze wedstrijd verwachtten we een DAS team dat gebrand zou zijn om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Dit is de eerste van 3 wedstrijden die we de komende tijd tegen betere teams gaan spelen. DAS staat 6de op de ranglijst met 14 punten en Binnenland 2de met 26 punten.
 
Lees het hele artikeldinsdag 12 maart 2013
foto reportages mu16-1 tegen de Orca's en Roba

Meiden u16-1 speelden afgelopen vrijdag en zaterdag tegen Roba resp de BV Orca's thuis in de 3sprong. Beide wedstrijden resulteerden in een dikke W  met 86-39 resp 73-35 en staan in de competitie nu op de 2e plaats!

Fotograaf Kees Koopmans legde beide matches vast. Kijk en bestel:

u16-1 - Roba 

u16-1 - BV Orca's
 
zondag 10 maart 2013
Double Header voor MU16
Dit weekend speelde MU16 niet één, maar twee wedstrijden! Op vrijdagavond kwam Rotterdam Basketball op bezoek.  Rotterdam is er sinds 2013 bijgekomen omdat zij in de Rayonklasse erg dik van al hun tegenstanders wonnen. Zaterdag kwam Orca’s uit Urk op bezoek. Orca’s bleek eerder dit seizoen een felle, energieke tegenstander dat enorm goed is in rebounden. Hun laatste wapenfeit was een verlies van Probuild met 35 - 78. Bij dubbele winst zou Binnenland definitief de 2de plaats van Hoofddorp overnemen.
Lees het hele artikelzaterdag 16 februari 2013
MU16 speelt goed tegen Crackerjacks
Al weken wordt uitgekeken naar het moment dat iedereen weer fit en gezond mee kan doen. Even leek het erop dat het deze week zou gaan lukken. Helaas moesten Julie en Kim Driesen thuisblijven vanwege griep. De resterende speelsters waren ook nog niet allemaal fit, maar konden wel een steen bijdragen in de wedstrijd tegen Crackerjacks in Amersfoort. Thuis werd met gewonnen met 71 – 49. De dag voor de wedstrijd werd een veelbelovend niveau gehaald op de training.
Lees het hele artikelzondag 10 februari 2013
MU16 wint van Lokomotief
Langzaam maar zeker komt de tijd dichterbij dat MU16 weer fit en compleet is.  Als we aan de wedstrijd tegen Lokomotief beginnen is iedereen in tenue aanwezig en mogen we op 3 speelsters na iedereen fit noemen. Vorige wedstrijd werd met 40 – 91 gewonnen en dus werd van winst uitgegaan en probeerden we enkele nieuwe dingen uit.
 
Lees het hele artikelmaandag 4 februari 2013
MU16 maakt stappen

Vrijdagavond speelde MU16 een oefenwedstrijd tegen Hoofddorp, de gedeeld nummer 1 in de competitie. Deze wedstrijd werd gespeeld met Julie, Marscha, Joella, Roos, Kim, Tiziana, Rieneke, Iris en Rachell. Dankzij vrijwilligers Laura Kruithof, Anne Nigg en Lois Ottevanger die achter de tafel wilden plaatsnemen en Joost Oegema en Renate Cabaret die de scheidsrechtersrol wilden aannemen konden we onder toeziend oog van de vele toeschouwers beginnen aan deze krachtmeting.

Bekijk de fotoreportage door Kees Koopmans hier.

Lees het hele artikelmaandag 28 januari 2013
MU16 speelt oefenpot tegen Rotterdam

Op zaterdag 20 januari is de wedstrijd tegen Rotterdam Basketbal niet doorgegaan. Er waren geen scheidsrechters aangeschreven en op het moment zelf was er geen acceptabele oplossing. Voor beide incomplete ploegen betekent dit dat er op een ander moment tegen elkaar gespeeld zal worden. Hopelijk zijn beide ploegen dan wel compleet zodat de teams het maximale uit zichzelf kunnen halen. Er werd een oefenpotje gespeeld van 2 keer 15 minuten stoptijd. Zodoende waren de meiden niet helemaal voor niets gekomen.

Bekijk hier de fotoreportage door Kees Koopmans.

Lees het hele artikelzondag 27 januari 2013
MU16 verricht wonder in Eindhoven

Zaterdag werd de wedstrijd tegen Almonte gespeeld. Tijdens de eerste ontmoeting tussen de teams leerden we Almonte kennen als een ploeg met een felle verdediging, goede fastbreak, goed schot en goede 1 tegen 1 in huis. Op voorhand wisten we dat we vandaag aan de bak moesten om de winst mee naar huis te kunnen nemen. Deze voorspelling kwam uit en de vele toeschouwers kregen een spannend en interessant duel voorgeschoteld.

Lees het hele artikelzondag 13 januari 2013
MU16 verliest koppositie

Zaterdag moest in Landsmeer tegen de gedeelde koploper "Landslake Lions" gespeeld worden. Degene die zou winnen zou de kans op een kampioenschap in eigen hand houden. De thuiswedstrijd werd met 78 – 76 gewonnen door Binnenland. De vorige keer dat MU16 een competitiewedstrijd speelde werd er kansloos van Hoofddorp verloren. Het was zeer belangrijk om met de juiste instelling deze wedstrijd te spelen.

Lees het hele artikeldonderdag 27 december 2012
MU16 speelt toernooi in Luxemburg

Mede dankzij sponsorbijdrages van de directeur van BM Bouw Geldermalsen, een tak van het bedrijf BM van Houwelingen, een bijdrage van de Club van Honderd en het bestuur van CBV Binnenland, kon MU16 in Luxemburg stad overnachten om in Soleuvre op 22 en 23 december een internationaal toernooi te kunnen spelen. Om dit toernooi te winnen moest van 5 tegenstanders van verschillend niveau gewonnen worden. Naast een sportieve prestatie werd het plezier maken natuurlijk niet vergeten.

Lees het hele artikelvrijdag 21 december 2012
MU16 naar Internationaal Toernooi in Luxemburg

MU16 speelt op 22 en 23 december een Internationaal Basketballtoernooi in Luxemburg. Met 11 meiden gaat het team naar Soleuvre in Luxemburg alwaar ze onder andere moeten spelen tegen RBC Haneffe uit Belgie, T71 Diddeling uit Luxemburg en Twente Buzzards uit Nederland. In de volgende ronde spelen de meiden vervolgens tegen andere teams uit Luxemburg, Frankrijk of Duitsland.

Lees het hele artikelwoensdag 19 december 2012
MU16 verliest uit van Hoofddorp
Afgelopen zaterdag verloor MU16 de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Deze partij was er 1 die we een tijd lang zullen onthouden. Na 40 minuten stond er een afgetekende stand van 66 – 42 in ons nadeel op het bord.
Lees het hele artikeldinsdag 11 december 2012
MU16 wint van uitstekend Den Helder MU14

Aangezien het originele verslag bij vergissing gewist is volgt hier een verkorte versie. MU16 won zaterdag met 25 punten van Den Helder MU14.

Gelukkig is er wel weer een mooi en compleet fotoverslag van Kees Koopmans. Klik hier om deze te checken!

Lees het hele artikelzondag 25 november 2012
MU16 speelt uitstekend 4de kwart

Zaterdag 24-11 werd om 19:30 uur in Urk de wedstrijd tegen Orca's MU16 gespeeld. Deze wedstrijd was een ontmoeting tussen de huidige nummer 1 en de hekkensluiter van de Interayonale MU14/MU16. Winst werd door velen voorspeld, maar de vraag was op welke manier dat zou gaan gebeuren.

Lees het hele artikelzaterdag 17 november 2012
MU16 makkelijk langs DAS

Afgelopen vrijdag speelde MU16 tegen DAS uit Delft. Na 7 minuten was de tussenstand van 4 – 19 bereikt en was het duidelijk dat de punten mee zouden gaan naar Barendrecht. In een wedstrijd die niet onze beste van dit seizoen was, werd een eindstand van 41 – 74 bereikt.

Lees het hele artikelvrijdag 9 november 2012
MU16 blijft ondanks omstandigheden ongeslagen

Ondanks een trainingsweek vol afwezigen vanwege ziekte en blessures waren zaterdag alle speelsters van MU16 aanwezig. Nog altijd waren 5 speelsters niet fit en/of aanwezig met grotere of kleinere blessures. Daarnaast zouden na de MU16 wedstrijd maarliefst 6 speelsters met MU20-2 meedoen vanwege tekort aan speelsters. Op zondag staat voor een groot aantal van de MU16 speelsters ook nog het Rayontoernooi op het programma. Dit alles gaf een team met volle hoofden. Het was zaak om toch de focus volledig op Crackerjacks te leggen en geen steek te laten vallen. Om de winst te pakken zou een groot beroep gedaan worden op de diepte van het team.

Check de foto reportage van Kees Koopmans
 

Lees het hele artikelzondag 21 oktober 2012
MU16 wint van Lokomotief
Zaterdag 21 oktober speelde een compleet MU16 uit tegen Lokomotief. Lokomotief heeft een fanatieke speelstijl en een aantal goede en grote speelsters in de gelederen. Ook wisten de speelsters dat Almonte met ruim 20 punten van Lokomotief had gewonnen en dus waren er geluiden van onderschatting te bespeuren.
Klik hier voor de fotorapportage door Kees Koopmans.
Lees het hele artikeldonderdag 11 oktober 2012
MU16 wint ruim van het snelle Almonte

Zaterdag speelde MU16 tegen het sterke Almonte, dat een flink aantal speelsters van de selectie van Rayon Zuid in de gelederen had. Een watervlug, hardwerkend team met veel talent. Beide teams waren nog ongeslagen.

De aanloop naar deze belangrijke wedstrijd was allerminst gunstig. Marscha was afgelopen week nog herstellende van de enkelblessure die zij vorige week opliep. Joella heeft vrijdag nog aangepast getraind in verband met een rugblessure. Sasja en Tiziana waren vrijdagavond nog ziek thuis. Rachell was vrijdag ook ziek van school naar huis gegaan. Kim Rijnberg had vrijdag een rustdag. Isis is zoals bekend langere tijd geblesseerd. Maar alle speelsters waren zaterdag aanwezig en een voorbereiding op een wedstrijd is meer dan de laatst genoten training.

Klik hier voor de foto's door Kees Koopmans Fotografie

Lees het hele artikelwoensdag 3 oktober 2012
UItwedstrijd van Meisjes 16-1 bij Orca's verplaatst

De uitwedstrijd van Meisjes 16-1 uit bij Orca's van 09-11 is verplaatst naar 24-11, 19:30 uur.
zondag 30 september 2012
MU16 tegen Grasshoppers MU14
Zaterdag 30 -9 speelde MU16 tegen Grasshoppers MU14. Afgelopen week werd er behalve aan techniek en tactiek ook gewerkt aan het vergroten van de concentratieboog. In de ontmoeting met Grasshoppers was het dan ook de opdracht om 4 kwarten lang met de hoogst mogelijke intensiteit te spelen. Grasshoppers heeft een goede opleiding en doorgaans sterke teams dus waren we voorbereid op een zware strijd. Met 11 speelsters reisden we af naar Katwijk.
Lees het hele artikelwoensdag 26 september 2012
MU16 opent seizoen tegen Probuild Lions

Zaterdag 23-9 werd de wedstrijd tegen Probuild Lions gespeeld. Het grootste gedeelte van deze tegenstander is al langer bij elkaar en werd vorig seizoen Nederlands Kampioen met MU14. Op voorhand een tegenstander waartegen we het beste uit onszelf zouden moeten halen om een kans op winst te hebben.

Klik hier voor de foto's door Kees Koopmans Fotografie

Klik hier om foto's te bestellen

Lees het hele artikeldonderdag 20 september 2012
Voorstellen MU16

Verschillende malen wordt er in de wandelgangen opgemerkt dat er in MU16 veel nieuwe en dus minder bekende gezichten te zien zijn. Om deze reden plaats ik een korte voorstelronde, voodat de competitie aanstaande zaterdag begint.

Lees het hele artikelwoensdag 25 mei 2011
Twee dames MU16 bij voorlopige selectie VU15

De nieuwe bondscoaches Yvonne Lansink Rotgerink en Rob Nieboer hebben de voorlopige selectie voor het Nederlands team vrouwen U15 (VU15) bekend gemaakt. De selectie telt 31 namen. Yvonne Fransen en Madelon van Bennekom van MU16-1 zitten daarbij! Het programma voor het VU15-team omvat een aantal trainingen in de maanden juni, juli en augustus en twee internationale toernooien. Van 16 t/m 19 juni doet de selectie mee aan een toernooi in Denemarken (Kopenhagen) en van 13 t/m 16 augustus staat een internationaal toernooi in Duitsland (Kiel) op het programma.

Dames, gefeliciteerd!!

Lees het hele artikelzaterdag 16 april 2011
MU16 uitgeschakeld voor Rayon Finales

Ook de tweede wedstrijd werd van Grasshoppers verloren. Toch kan MU16 met zelfrespect terugkijken op een pittige wedstrijd.

Lees het hele artikelzaterdag 9 april 2011
MU16-1 verliest met 34 verschil van Grasshoppers

Zaterdag moest MU16-1 tegen het torenhoge favoriete Grasshoppers. Om te winnen van Grasshoppers zouden we een paar tandjes moeten bijschakelen

Lees het hele artikeldonderdag 7 april 2011
MU16-1 wint beslissingswedstrijd met 87 - 46

Woensdag moest MU16-1 een beslissingswedstrijd spelen tegen Cangeroes. Cangeroes is kampioen geworden in de Rayon klasse voor MU16. In hun poule is het alleen BS Leiden en Grasshoppers MU16(2) gelukt om met een klein verschil te winnen van Cangeroes. Van de 10 wedstrijden wonnen ze er dus 8. Voor deze beslissingswedstrijd namen we alle meiden inclusief bankspeelsters mee. We waren dus met 11 meiden naar De Schenkel gekomen om de klus te klaren!

Lees het hele artikelwoensdag 30 maart 2011
Beslissingswedstrijd voor MU16-1

Beste mensen,

Op woensdag 6 april speelt MU16-1, dat uitkomt in de Combi-Rayonpoule, een beslissingswedstrijd tegen Cangeroes uit Utrecht, dat kampioen uit de Rayonpoule voor MU16 is geworden. Cangeroes won vrij makkelijk, doch met minder dan 10 punten van BS Leiden, na zelfs met bijna 20 punten voor te hebben gestaan.
De winnaar van de beslissingswedstrijd mag de Halve Finale van de Rayonkampioenschappen spelen tegen Grasshoppers uit Katwijk.
De wedstrijd zal om 19:30 uur gespeeld worden in Capelle aan den Ijssel in sporthal de Schenkel.
Als je tijd hebt ben je natuurlijk van harte welkom om MU16-1 te komen aanmoedigen!zondag 27 maart 2011
MU16-1 wint met 4 - 0 van Black Eagles

Zaterdag speelden we de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Black Eagles. Een tegenstander die wij vaak als taai ervaren. We wonnen dit seizoen met respectievelijk 4, 17 en 2 punten verschil. Vanaf het tweede treffen tussen de teams speelden zij in een bepaalde fase een zone verdediging. In ons voorgaande treffen speelden zij zelfs meerdere fases een zone verdediging. Vandaag zouden ze ruim 3 kwarten met maarliefst meerdere zoneverdedigingsvormen komen.

Vandaag waren we met alle betrokken meiden, behalve Marja die nog een tijd met haar blessure zit. Anne, Marjolein en Kim waren als bankspeelsters ook van de partij.

Lees het hele artikelzondag 20 maart 2011
MU16 verliest ook laatste wedstrijd van Crackerjacks
Zaterdag was de laatste wedstrijd tegen Crackerjacks. De winnaar van deze partij zou tevens de grootste kans maken op directe plaatsing voor de halve finale. Vorige week verloren we kansloos van Crackerjacks en dus wilden we dat rechtzetten.
Lees het hele artikelzaterdag 19 maart 2011
MU16-1 wint met 4 - 0 van Wildcats
Vrijdagavond werd een wedstrijd tegen Wildcats gespeeld. Wildcats hadden we tot nu toe 3 keer gewonnen. Deze laatste wedstrijd waren we ook van plan winnend af te sluiten. Vooraf werd besproken dat we bepaalde aspecten van onze aanval gingen oefenen. Ook zouden we zorgen voor verdedigende intensiteit.
Lees het hele artikelzondag 13 maart 2011
Binnenland MU16-1 verliest uit bij Crackerjacks

Afgelopen zaterdag speelde MU16-1 voor de derde keer in de competitie tegen Crackerjacks. De vorige 2 wedstrijden gingen met 25 en 9 punten verloren. Vandaag wilden we de punten meenemen naar Barendrecht.

Lees het hele artikelmaandag 7 maart 2011
Kleine wijziging voor Meisjes 16-1

De uitwedstrijd van Meisjes 16-1 bij Crackerjacks op 12 maart is een kwartiertje eerder, aanvang wordt 11:45 uur, maar let op ! De hal is wel veranderd, er wordt nu gespeeld in de Zielhorst.
zondag 6 maart 2011
MU16-1 ontsnapt aan onnodig verlies tegen Black Eagles

In 6 minuten tijd zet Black Eagles een score neer van 25 – 10 voor een tussenstand van 42 - 38. Na een time out herpakken we ons weer enigszins en haken we aan.

Lees het hele artikelzaterdag 26 februari 2011
Meisjes 16-1 speelt een nacompetitie

De competitie van Meisjes 16-1 is inmiddels afgelopen, maar vandaag starten zij met een nacompetitie, waarin ze uitkomen in de degradatiepoule van de West-Nederland competitie.
 

Lees het hele artikelzaterdag 26 februari 2011
MU16-1 begint met verdiende winst op Wildcats

 

Het tweede gedeelte van de competitie is begonnen. In de Elite B van de poule voor MU16-1 werd een thuiswedstrijd tegen Wildcats gespeeld. Eerdere ontmoetingen werden met 64 - 46 (+18) en 49 - 70 (+21) gewonnen. In de vorige ontmoeting kwam Binnenland in het eerste kwart met maximaal 7 punten achter te staan. De overige drie kwarten werden vervolgens met grote verschillen gewonnen (16 - 10 / 9 - 18 / 8 - 15 / 16 - 27).

Dit keer wilden we weer met een zo groot mogelijk verschil winnen.  

Lees het hele artikelzaterdag 12 februari 2011
MU16-1 verliest van breder Den Helder

In de eerste ontmoeting in Den Helder was de wedstrijd al snel gespeeld. Na 1 kwart keken we tegen een 22 - 11 achterstand aan. Met rust was deze achterstand al opgelopen tot 38 - 23. Via 58 - 38 eind derde kwart werd de wedstrijd uiteindelijk verloren met 77 - 52. Ondanks dat we toen ook ons best hebben gedaan op een zo goed mogelijk resultaat, wilden we vandaag voor een wedstrijd zorgen. Winst tegen Den Helder was de inzet van vandaag. Daarnaast hadden we een verbetering in zowel aanvallend als verdedigend opzicht als subdoelen gesteld.  

Lees het hele artikelzondag 6 februari 2011
MU16 verliest bij Lokomotief

In het eerste kwart werd er op hoog tempo gespeeld. Beide teams zetten verdedigende druk. Helaas werd vooral in het eerste kwart niet uitgeboxt waardoor de tegenstanders veel tweede kansen kregen. Onder andere nr 13 van de tegenstanders profiteerde hiervan. Een ander probleem was het verdedigen van de insnijdende man. Binnenland verdedigde aanvankelijk niet tussen de man en de bal, maar gewoonweg achter de man. Hierdoor kon Lokomotief hun aanvallen tegen groot succes omzetten in punten.

Lees het hele artikeldinsdag 1 februari 2011
Dinsdagavond 1 feb. gaat training MU16-1 niet door
 
Wegens omstandigheden kan de training van MU16-1 dinsdagavond 1 februari niet doorgaan. Deze training wordt eenmalig verplaatst naar donderdagavond 3 februari om 18:30 uur in de Driesprong. Op vrijdag gaat de MU16-1 training wel gewoon door. Volgende week zijn de trainingen weer op de dagen en tijden die jullie gewend zijn.
Lees het hele artikelzondag 30 januari 2011
MU16-1 wint van The Black Eagles

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Black Eagles gespeeld. Vooraf werd met de groep besproken dat we ten opzichte van vorige week vooral verdedigend iets recht te zetten hadden. Om ons daarbij te helpen, hadden we afgesproken om TBE onder de 60 punten te houden.

Lees het hele artikelvrijdag 28 januari 2011
Wedstrijd M16-1 tegen HLB Accountants opnieuw vastgesteld

De niet op 18-12 gespeelde wedstrijd van meisjes 16-1 is opnieuw vastgesteld op 12-02, 12:00 uur.
zondag 23 januari 2011
MU16-1 doet geen goede zaken in Hoofddorp

We hebben ons niet aan onze verdedigende principes gehouden en te weinig afgedwongen. Hoofddorp kon veel te gemakkelijk door het midden penetreren. In het tweede en derde kwart scoort Hoofddorp respectievelijk 22 en weer 22 punten.

Lees het hele artikelzondag 16 januari 2011
MU16 revancheert zich op Probuild Lions

Van tevoren wisten we dat we langdurig tegen een zone zouden moeten spelen. Ook een zonepress zit in hun arsenaal. Voor de meesten van onze groep is het aantal keren dat er ooit tegen een zone of zonepress is gespeeld op 1 hand te tellen. Het was duidelijk heel lastig voor ons om tegen al deze wisselende verdedigingsvormen te spelen. Mede door de tactiek van verrassing en verandering en het veelvuldig inzetten van een zone, hebben we meer punten tegen gekregen dan wij in dit stadium van onze ontwikkeling acceptabel vinden.

(bron youtube/probuildlions)

Lees het hele artikelzondag 9 januari 2011
MU16 uit tegen Wildcats

Positioneel klopte het bij Binnenland niet, waardoor de speelsters al snel gedwongen werden om de door Wildcats afgedwongen problemen met individuele acties op te lossen. Na 5 minuten stond Wildcats dan ook met 8 – 2 voor.

Lees het hele artikelmaandag 3 januari 2011
Meisjes U16-1 wordt derde op toernooi in Meppel

De tweede wedstrijd speelden we tegen Crackerjacks MU16-1. Deze wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Aan beide zijden kwamen alle speelsters ruimschoots aan spelen toe en was het Binnenland die in de laatste minuten belangrijke scores liet aantekenen en een aantal beslissende steals op de tegenstander wist te pakken door het spelen van een press.

Lees het hele artikelzondag 5 december 2010
MU16-1 verliest na rommelige voorbereiding

Helaas was de aanloop naar de wedstrijd tegen Crackerjacks niet optimaal. Er waren beide trainingsdagen om uiteenlopende redenen flink wat meiden afwezig. Ook de warming up op de wedstrijddag zelf verliep niet optimaal. Een aantal meiden moesten tijdens warmlooptijd nog met hulp van andere vrijwilligers van nog lopende taken verlost worden. Er waren zelfs speelsters die zich vlak voor tip off, zonder warming up bij de groep voegden. Het was rommelig en chaotisch.

Lees het hele artikelzaterdag 27 november 2010
MU16-1 wint uit van Grasshoppers en zichzelf

Vanwege zieken en blessures in diverse teams moest er noodgedwongen wat geschoven worden met meiden, zodat alle teams zo goed mogelijk beslagen ten ijs konden gaan. De teams speelden allemaal tegelijkertijd en dus was de onderbemanning van sommige teams niet op te lossen door het meenemen van bankspelers. Zodoende deed Michelle niet met MU16-1 mee, maar met MU20-2. Marjolein werd van MU16-2 overgevlogen om MU16-1 te ondersteunen. Uiteindelijk gingen we dus met 9 meiden richting Katwijk.

Lees het hele artikelzaterdag 20 november 2010
thriller tegen Lokomotief

Vandaag stond de wedstrijd van de nummer 7 tegen de nummer 2 uit onze competitie op het programma, ofwel Binnenland tegen Lokomotief. Nu roepen de coaches al weken dat er veel meer rek zit in de prestaties van MU16-1. Vorige week werd gewonnen van een sterk en compleet Black Eagles. Vandaag zouden we het moeten laten zien tegen de jonge ploeg van Lokomotief dat boven hun eigen verwachting presteert. In het openingstoernooi wonnen we nog van Lokomotief met enkele punten. 

Lees het hele artikelzaterdag 13 november 2010
uit tegen Black Eagles

Zaterdag 13 - 11 stond de uitwedstrijd tegen Black Eagles op het programma. Black Eagles wordt geplaagd door blessures en zijn een behoorlijk sterke tegenstander als zij compleet zijn. Natuurlijk waren ze tegen ons weer compleet en zij hadden dan ook verwacht van ons te winnen, gezien de uitslagen tot nu toe. Maar MU16-1 heeft nog niet de juiste draai gevonden. Wel komen we er steeds dichterbij. 

Lees het hele artikelzaterdag 6 november 2010
thuis tegen Hoofddorp

Zaterdag werd met 12 speelsters aangevangen. Een aantal sluimerende blessures en regelmatige foutenlast zouden op die manier opgevangen kunnen worden. Deze wedstrijd bleek echter een fysiek pittige wedstrijd te worden, zonder dat beide partijen zich zorgen hoefden te maken om eventuele foutenlast. Daarnaast had Binnenland behoorlijk moeite met de lengte en het spel van Hoofddorp, zodat er vaak ervaring geboden was om bij te blijven.

Lees het hele artikelzaterdag 30 oktober 2010
uit tegen Probuild

Er werd voortvarend aan de wedstrijd begonnen. Binnenland scoorde redelijk makkelijk terwijl de Lions veel moeite hadden om de verdediging van MU16-1 te verslaan. Via een voorsprong van 4 - 14, werd de voorsprong van Binnenland verkleind door de Lions. Waar ze in het begin van het eerste kwart weinig teamspel lieten zien, gingen de Lions in de laatste drie minuten meer als team spelen. Nadat het eerste kwart was geindigd in 13 - 15, gingen de teams ook in het tweede kwart gelijk op. MU16-1 speelt met grote vlagen met enige vertwijfeling, terwijl dat absoluut niet nodig is.

Lees het hele artikelzaterdag 16 oktober 2010
Zaterdag 16 oktober moest MU16-1 spelen tegen Wildcats uit Nijmegen

Het klaarzetten van het veld duurde langer dan we van tevoren dachten. Uiteindelijk liepen de meiden maar krap 5 minuten geconcentreerd warm. Wildcats had een minuut of 20 goed en geconcentreerd warmgelopen. En dat hebben we geweten!
 
In het eerste kwart spelen we erg lang onder ons kunnen. De concentratie was er niet en mede daardoor werd er geen goed niveau bereikt.

Lees het hele artikelzaterdag 25 september 2010
MU16-1 uit tegen Crackerjacks

We vertrokken met Bente, Jill, Maxime, Shari, Michelle, Anne, Marja, Yvonne, Lois, Marjolein en Madelon. 11 man bleek geen overbodige luxe in deze wedstrijd. Laura kon er deze wedstrijd niet bij zijn. Coach Natalie had een eigen wedstrijd.
 
Meteen in het begin lag het handelingstempo van Crackerjacks hoger dan dat van Binnenland.

Lees het hele artikelzaterdag 18 september 2010
MU16-1 wint openingstoernooi in Barendrecht!

Deze dag speelden we met 11 dames. Er werden 3 wedstrijden van 2 keer 20 minuten doorlopende tijd gespeeld. Anne, Marjolein, Michelle, Laura, Bente, Lois, Shari, Jill, Marjolein, Maxime, Yvonne waren present, evenals coaches Michel en Natalie. Naast coaches en speelsters waren er weer vele toeschouwers op de tribunes. Hopelijk blijven de tribunes gedurende het seizoen gevuld, want we kunnen alle hulp goed gebruiken. 

Lees het hele artikelwoensdag 15 september 2010
Meisjes 16-1 oefent tegen Cady MU18-1!

Woensdagavond werd door MU16-1 de eerste officiele oefenwedstrijd gespeeld. We reisden af naar Capelle aan den Ijssel met Lois, Anne, Bente, Maxime, Laura, Madelon, Shari, Michelle, Jill en Marjolein.
 
In de eerste ogenblikken leken we de wedstrijd te gaan controleren, maar na een tussenstand van 1 - 5 verzaakten we door te drukken. De eerste slordigheden slopen in de wedstrijd.

Lees het hele artikel
Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.