Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 8 april 2019
Dames 2 terechte kampioen!!!

Het is niet velen gegeven: in je allerlaatste wedstrijd van je lange basketbalcarrière nog een keer kampioen worden. Het lukte Daniele den Duyf.

Het mooiste was nog hoe heel het team haar dit gunde, net zoals het kampioenschap een teamprestatie was. Laat de statistieken maar voor wat ze zijn op de app. Natuurlijk heb je specialisten voor de vrije worpen, onder het bord of de afstand schutters maar een heel belangrijk aspect is niet in cijfers uit te drukken: de verdedigende acties.

Verdedigend hebben de dames dit jaar de basis gelegd voor een mooi seizoen waar ze maar 1 nederlaag moesten toestaan (met 1 puntje verloren van de Dunckers).

Lees het hele artikelzondag 24 maart 2019
Kom zaterdag 30 maart Dames 2 aanmoedigen!

Dames 2 is aan een fantastisch seizoen bezig en kan zaterdag een mooie slag slaan in de strijd om het kampioenschap. 

Deze ploeg, een echt team, bestaat uit een leuke mix van speelsters van diverse leeftijden maar met veel basketbal ervaring. Toch zitten er nog een aantal bij die nog nooit kampioen zijn geworden en nu met veel honger naar dit doel toewerken. 3 jaar geleden is Newton begonnen met een groot deel van de huidige ploeg, vorig jaar heeft DC het stokje overgenomen en er een vechtmachine van gemaakt en dit jaar is het aan de kampioenenmakers Petra en Martijn om te oogsten.

Lees het hele artikelzondag 20 januari 2019
Leider Dames 2 overrompelt concurrent

Voor de eerste keer dit seizoen speelde het Dames VSE2 team van Binnenland op vrijdagavond. Na afloop ging er stemmen op om dit tijdstip vaker aan te vragen want wat een spektakel kregen de toeschouwers in het eerste kwart te zien!

Tegenstander River Trotters stond voor deze wedstrijd op de derde plaats terwijl de thuisploeg de trotse koploper van de 1eklasse is. 

Coaches van Schaik en Kwak hadden de dames van Binnenland kennelijk de opdracht gegeven vol erop te gaan en River Trotters onder druk te zetten want de gasten wisten even niet meer waar zie het moesten zoeken. Werkelijk alles lukte, de gekste en meest onmogelijke ballen (Simone) gingen er in.

Lees het hele artikelmaandag 19 juni 2017
Selectietrainingen D2 voor seizoen 2017-2018

Volgend  seizoen gaat er bij  D2 van Binnenland iets veranderen. Er zal gebouwd gaan worden aan een brede basis, waarin hard getraind gaat worden om het niveau van de dames zo gelijkwaardig mogelijk te krijgen. De doelstelling is uiteraard om kampioen te worden en het jaar daarna weer terug te keren in de tweede divisie.

Het team zal komend jaar onder leiding staan van Alphert Blackman. Alphert is een bevlogen en fanatieke coach die afgelopen jaar het D3-team van Binnenland onder zijn hoede had. Hij heeft veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Er zal komend jaar twee keer per week worden getraind. Wanneer je voor dit team in aanmerking wilt komen, wordt van je verwacht dat je (op uitzonderingen na) deze commitment aangaat.

Op 20 juni (20.45) en 22 juni (19.45) worden twee try-outs gehouden, waarin jij kunt laten zien wat je in huis hebt. Het team zal de week daarna bekend worden gemaakt op onze website.

Wanneer je al spelend lid bent van Binnenland, kun je gewoon op deze trainingen komen.

Wanneer je op dit moment recreatief lid bent van Binnenland, ben je welkom. Geef bij de trainer aan of je in aanmerking wilt komen voor een plek in het wedstrijdteam.

Wanneer je van buitenaf komt, kun je je aanmelden bij Wilma van der Hulst, w.vanderhulst@xs4all.nl .

Houd er rekening mee dat leden van Binnenland voor gaan, wanneer er geen plek meer is binnen onze teams!
 

Lees het hele artikelzondag 22 januari 2017
Teampagina Dames 2

Dames 2 van Newton Valies staat momenteel op een nette 4e plaats in de tweede divisie.

Een nieuwe teamfoto (niet in gewone pose) bereikte vandaag de website commissie. Snel kijken dus!


 

Lees het hele artikelvrijdag 13 mei 2016
CBV Binnenland Dames 2 is op zoek naar speelsters!

Het huidige seizoen loopt bijna ten einde. Nog één maand en dan zijn de prijzen verdeeld en start de zomer alweer. Binnenland Dames 2 richt zich nu al op volgend seizoen (2016/ 2017).

Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste en fanatieke dames. Die de ambitie hebben om in de top van de 2e Divisie mee te draaien. Staat bij jou plezier voorop en heb jij zin om bij een leuke/ gezellige club te komen ballen?
Heb je daarnaast de ‘skills’ en de ambitie om in de 2e divisie mee te draaien?
Dan daag ik je uit om te reageren. Selectietrainingen starten vanaf week 17!

Wil je meer informatie? Mail dan naar Newton Valies; raadpleeg@yahoo.com
 
woensdag 23 maart 2016
Dames 2 CBV Binnenland is op zoek naar speelsters!

Het huidige seizoen loopt bijna ten einde. Nog één maand en dan zijn de prijzen verdeeld en start de zomer alweer. Binnenland Dames 2 richt zich nu al op volgend seizoen (2016/ 2017).

Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste en fanatieke dames. Die de ambitie hebben om in de top van de 2e Divisie mee te draaien.

Staat bij jou plezier voorop en heb jij zin om bij een leuke/ gezellige club te komen ballen?
Heb je daarnaast de ‘skills’ en de ambitie om in de 2e divisie mee te draaien?
Dan daag ik je uit om te reageren.

Selectietrainingen starten vanaf week 17!


Wil je meer informatie? Mail dan naar Newton Valies; raadpleeg@yahoo.com
 
maandag 16 maart 2015
Ooggetuige verslag D2 versus Akrides

De webredactie liep op internet tegen een ooggetuige verslag aan van de wedstrijd D2 versus Akrides.


 

Lees het hele artikelzondag 23 november 2014
Dames 2 hard onderuit in IJmuiden oost

Dames 2 reisde niet helemaal fit (Chantal en Mandy), af naar IJmuiden voor een uitwedstrijd tegen vbc Akrides,,zonder Michelle Zantman die met dames 1 speelt. Na een half uur vertraging omdat de jeugdwedstrijd ervoor uitliep, begint Binnenland toch sterk aan de wedstrijd. Serena Wetsteijn opent de score.

Na 4 minuten leidt binnenland 2-8, dankzij treffers van ..... 

Lees het hele artikelzondag 9 november 2014
Het blijft apart want het is toch een soort 010 tegen 020 wedstrijd..

Inzet is de voorlopig derde plaats in de tweede divisie c. Binnenland treedt compleet aan en begint met een fanatieke verdediging. Serena Wetsteijn vindt al rap het net en ook Kirsten Boer is meteen  aanvallend bij de les. 6 minuten gespeeld en 10-2 op het scorebord. Wordt het een makkie? Wie zal het zeggen...

Danielle den Duijf schiet een driepunter raak en ook Mandy Janssen kan inside doorkomen, 15-2 is het dan en de coach van binnenland heeft bijna iedereen in het veld gehad.

Lees het hele artikelzondag 2 november 2014
Dames 2 binnenland - The challengers, Hoofddorp. Zaterdag 1-11-2014.

Zonder Michelle Zantman en Ellen Kruithof, maar met Kim Driessen trok binnenland 2 erop uit richting  hoofddorp om tegen de lokale challengers de spelen. Challengers staat weliswaar onderaan maar ze zijn niet te onderschatten. Dus na een degelijke warming up begint binnenland sterk. 0-8 door verdedigende felheid, steals en fastbreaks vakkundig afgerond via het duo Mandy Janssen en Serena Wetsteijn.

Wordt het dan een makkie. Het lijkt erop, maar vorig weekend knokte The challengers zich bijna voorbij de Orca's in de slotfase dus vergelijken, terug-of vooruit kijken en speculeren het is allemaal zinloos want zoals het cliché luidt resultaten uit het  verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Na 7 minuten is het namelijk al weer 8-12. Danielle den Duijf, Serena Wetsteijn en een vrije worp van Ellen den duijf zorgen voor 10-15 na periode 1.

Lees het hele artikelzondag 26 oktober 2014
CBV Binnenland dames 2 de gelukkigste... In meeting met Lokomotief 2e

Voor de eerste keer dit seizoen kon CBV Binnenland dames 2 compleet aantreden in een thuiswedstrijd tegen Lokomotief dat op doelsaldo iets hoger staat in de ranglijst.

Zo won Lokomotief net als Binnenland ook op Urk van Orca's. Alleen deden zij dat met 25 verschil en de thuisploeg met 4. Binnenland is dit seizoen een ander team dan het team dat vorig seizoen kampioen werd in de rayon 1e klasse. Ervaren speelsters stopten en vanuit de jeugd en het onder 22 team kwamen de nieuwe vrouwen. Ook is er een nieuwe coach (red.van Dongen), die dit team een team wil laten worden, wat tijd kost natuurlijk.

Lees het hele artikelzondag 12 oktober 2014
Schot les van Onze gezellen tegen cbv binnenland dames 2

Dames 1 speelt tegelijk dus Michelle is er niet bij net als Mandy die door omstandigheden haar vakantie noodgedwongen iets moest verlengen. Dat dat aanvallend een fikse aderlating is voor dames 2 mag duidelijk zijn, daar tegenover stond wel het meedoen van cassidy (mu20).

Het gameplan was door de afwezigheid van de genoemden, heel hard te werken in verdedigend opzicht en vanwege het lengte nadeel veel en goed uit te boxen om zo te rebounden.

Lees het hele artikelvrijdag 3 oktober 2014
Dames 2 onderuit tegen titelkandidaat grasshoppers 2

Zonder Mandy en Ellen maar met Juniore Chantal, Michelle en de geblesseerde Danielle (vinger) is het 6-6 na 3 minuten dankzij Kirsten en Michelle. Grasshoppers heeft een 0-7 run en 3 minuten en een time out later is het 6-13 want binnenland speelt rommelig in de aanval. Het eind van de 1e periode wordt bereikt bij 15-23 na scores van o.a. Lois, Kirsten en Serena.

Lees het hele artikelzondag 21 september 2014
Dames 2 Op Urk

Op Urk is altijd wat te doen, soms staat het stoplicht op rood en soms op groen. Het vernieuwde 2e team van de binnenland dames moest 155 km naar Flevoland, niet voor walibi maar voor een basketball wedstrijd tegen BV Orca's. Vooraf was er weinig vertrouwen in een goed afloop, want we misten immers Michelle en Kirsten, toch twee belangrijke speelsters.  Maar de binnenland dames kunnen meer dan ze zelf denken.  Tel daar bij op dat altijd geldt Urk uit is altijd lastig.

 

Lees het hele artikelzaterdag 13 september 2014
Frits van Dongen terug bij Binnenland als coach van dames 2

De TC is blij om mee te delen dat Frits van Dongen terugkeert aan het roer bij dames 2. Leden die al lang bij Binnenland rondlopen, zullen Frits ongetwijfeld al kennen. Voor diegenen die dat nog niet zo goed doen, stelt Frits zich even voor.

Ik ben Frits van Dongen, de nieuwe coach van Dames 2. Ik ben 51 jaar en al meer dan 25 jaar actief met name als damescoach. Ik ben getrouwd met Bernadette en heb één zoon, Lars, die bij Rotterdam Basketbal speelt in onder 12.

Lees het hele artikelwoensdag 5 maart 2014
Dames 2 stelt zich voor, vandaag Kirsten Boer

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen. 

Wat is je naam?    Kirsten Boer.

Wat is je bijnaam?  Kirs.

Hoe oud ben je? Ik ben 19 jaar. 

Lees het hele artikeldinsdag 4 maart 2014
Binnenland dames 2 wint in Leiden

Het door contactlensspecialist Oculenti gesponsorde Binnenland dames 2 speelde na een kleine maand zonder wedstrijden in en tegen BS Leiden dames 1. De begintijd van deze wedstrijd stond op 21:30 uur maar door uitloop van eerdere wedstrijden werd pas om 22:10 uur begonnen. Het team van Leiden stond op de laatste plaats in de competitie maar ondanks dat moest Binnenland deze tegenstander niet onderschatten. Leiden heeft een zeer sterk team dat enkele wedstrijden nipt had verloren en daardoor vertekend op de laatste plaats in de competitie staat.

Binnenland begon scherp aan de wedstrijd en pakte vrije snel een voorsprong van 3-8 na 2 minuten. De coach van Leiden had met zijn team afgesproken om hard te verdedigen en zo het spel van Binnenland te ontregelen. 

Lees het hele artikelvrijdag 21 februari 2014
Dames 2 stelt zich voor, vandaag Petra van Schaik-Weeda

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen. 

Wat is je naam?  Petra van Schaik-Weeda

Welke positie speel je?  Ik heb in de jeugd op alle posities gespeeld en later vooral guard.

Hoelang speel je al Basketbal?  Al vanaf de derde klas lagere school. Dus al best wel lang.

Lees het hele artikelwoensdag 12 februari 2014
Binnenland dames 2 vecht zich naar winst in IJmuiden

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Binnenland naar IJmuiden reizen om tegen Akrides te spelen. Akrides staat momenteel op de derde plaats in de poule dus er stond een pittige wedstrijd voor Binnenland te wachten.
Niets was minder waar. Akrides begon heel fel aan de wedstrijd en Binnenland schrok duidelijk van het zeer harde spel van de thuisploeg.  Na drie minuten keken de Barendrechters dan ook tegen een achterstand aan van 7-0. Het door Oculenti gesponsorde team uit Barendrecht  liet zich in deze fase ook door de zeer slecht fluitende scheidsrechters beïnvloeden.  Bij een stand van 9-2 lieten de gasten zien dat het ook met dit vechtbasketbal van Akrides om kon gaan. Binnen 3 minuten werd de achterstand omgezet naar een voorsprong en aan het eind van het eerste kwart stonden de Barendrechters op een voorsprong van 12-21.

Lees het hele artikelwoensdag 5 februari 2014
Binnenland dames 2 wint van Onze Gezellen

Het door Oculenti gesponsorde Binnenland dames 2 speelde afgelopen zaterdag voor de derde maal deze competitie tegen Onze Gezellen uit Haarlem. Thuis werd eerder ruim gewonnen maar uit hadden de Barendrechtse dames het lastig en won het met slechts een paar punten. Dit beloofde dus weer een mooie en spannende wedstrijd worden!

Binnenland begon niet scherp aan de wedstrijd. Verdedigend stond het aardig maar aanvallend speelde het met weinig overleg en liep het niet de juist lijnen. Pas na vier minuten scoorde de Barendrechters de eerste punten. .

Lees het hele artikeldinsdag 28 januari 2014
Dames 2 stelt zich voor, vandaag Mandy Janssen

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen. 

Wat is je naam?     Mandy Janssen.

Hoe oud ben je?    Ik ben 27 jaar. 

Lees het hele artikelmaandag 27 januari 2014
Binnenland Dames 2 wint van concurrent

Zaterdag  25 januari 2014 stond er een topper op het programma voor de dames van Binnenland.  Op het vroege tijdstip van 11:15 uur kwam Lokomotief op bezoek in sporthal de Driesprong. Lokomotief is een jong team met op alle posities zeer goede speelsters. Het is een team dat heel goed samenspeelt in de aanval en een sterke verdediging heeft. Binnenland en Lokomotief  waren tot zaterdag  de twee ploegen die nog niet verloren hadden in 2014 en dus werd gestreden om de koppositie.  

Lees het hele artikeldinsdag 21 januari 2014
Dames 2 stelt zich voor, vandaag Jacqueline Lagendijk

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen.
Wat is je naam? Jacqueline.
Wat is je bijnaam? Jacky.
Hoe oud ben je? Ik ben 27 jaar.

Lees het hele artikelmaandag 20 januari 2014
Binnenland dames 2 wint ook 2e wedstrijd

Na de fraaie winst vorige week op BS Leiden stond zaterdag de tweede wedstrijd in de winnaars poule op het programma voor de Binnenland dames.  Tegenstander was het altijd moeilijk bespeelbare HBV Jumpers.  Met slechts 7 fitte speelsters werd afgereisd naar Den Haag.

De wedstrijd begon een half uur later dan het geplande tijdstip maar dat was geen probleem voor de Barendrechters die scherp begonnen aan deze wedstrijd. Na 4 minuten stond er 0-11 op het bord. Vervolgens gingen de Binnenlanders slordiger spelen. Open kansen werden gemist en veel onnodig balverlies was het gevolg.

Lees het hele artikeldinsdag 14 januari 2014
Dames 2 stelt zich voor, vandaag Priscilla

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen.

Wat is je naam?    Priscilla van Andel

Hoe oud ben je?    Ik ben 26 jaar.

Welke positie speel je?   Ik speel op de forward en center positie.

Lees het hele artikelmaandag 13 januari 2014
Binnenland Dames 2 wint van Leiden dames 1

Afgelopen zaterdag mocht Binnenland dames 2 de eerste wedstrijd van 2014 spelen. De dames komen, nadat zij winterkampioen waren geworden, uit  in de winnaars poule.  In deze poule spelen  de 12 beste rayon teams van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.  Zaterdag stond het sterke team van Leiden op het programma. Leiden was ook winterkampioen geworden in hun poule. Het voorspelde dus een zware klus voor het team van coach Ron den Hoedt en Ronald Lenderink.

Binnenland kon niet beschikken over de speelsters van dames 1 omdat dit team op het zelfde tijdstip een wedstrijd speelde in Landsmeer.  Nog een tegenvaller voor het team was dat Priscilla niet mee kon spelen in verband met een rugblessure. 

Lees het hele artikeldinsdag 24 december 2013
Dames 2 stelt zich voor - Christa Onnink

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen.

Wat is je naam?   Christa Onnink

Hoe oud ben je?  Ik ben 37 jaar. 

Welke positie speel je?  Ik speel op de guard positie.

Lees het hele artikelzaterdag 14 december 2013
Dames 2 stelt zich voor - Michelle Zantman

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen. 

Wat is je naam?  Michelle Zantman

Lees het hele artikelmaandag 9 december 2013
Binnenland Dames 2 winterkampioen

Het dames 2 team van Binnenland speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd in 2013. Tegenstander was het altijd moeilijk bespeelbare Leiderdorp. Leiderdorp is een sterk team met zeer ervaren speelsters. Het door Oculenti gesponsorde team van Binnenland wist dus dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de Barendrechters. Na 3 minuten stond het 8-2 voor de thuisploeg.

Lees het hele artikelmaandag 2 december 2013
Binnenland Dames 2 wint en is koploper

De dames van het door Oculenti gesponsorde Binnenland moesten zaterdag naar Haarlem om te spelen tegen Onze Gezellen. Vorige week wonnen de Barendrechters met ruime cijfers van dit team. De coach van de Haarlemmers had beloofd het nodige te gaan verzinnen om de Binnenland machine af te stoppen. Binnenland kon dit maal niet beschikken over een complete selectie omdat een aantal speelsters met het dames 1 team mee moesten doen. Daarnaast waren een aantal speelsters de afgelopen week ziek geweest waardoor er niet optimaal getraind kon worden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Lees het hele artikeldinsdag 26 november 2013
Binnenland dames 2 wint van koploper

Afgelopen donderdag moest dames 2 een inhaalwedstrijd spel. Tegenstander in dit duel was de ongeslagen koploper Onze Gezellen uit Haarlem. Dit voorspelde een zeer moeilijke wedstrijd voor de Barendrechters dat tot nu toe twee wedstrijden had verloren en derde stond in de competitie.

Lees het hele artikeldonderdag 21 november 2013
Dames 2 stelt zich voor: Serena Wetsteijn

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames.

Maar vanavond speelt Dams 2 een inhaalwedstrijd tegen Onze Gezellen in De Driesprong, aanvang 21:00 uur. Dames 2 speelt de wedstrijd op veld 1, derhalve zullen er wat trainingen van veld wisselen.

Net als de afgelopen en de komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen, deze week: Serena Wetsteijn.

Lees het hele artikelmaandag 18 november 2013
Belangrijke winst Binnenland Dames 2

Het dames 2 team van Binnenland heeft zaterdag een belangrijke overwinning behaald. Na het onnodige verlies van vorige week moest er gewonnen worden om nog kans te maken op plaatsing in de kampioenspoule. De tegenstander waren de studenten van SBU uit Utrecht. SBU is een sterk team  en ondanks de ruime overwinning van de Binnenland dames in de eerste wedstrijd mochten de gasten niet worden onderschat.  

Lees het hele artikeldinsdag 5 november 2013
Binnenland Dames 2 wint in Leiderdorp

Na 7 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld mochten de door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames aantreden tegen Leiderdorp. Leiderdorp is een ervaren en moeilijk te bespelen ploeg. Binnenland moest dus scherp zijn om de winst mee naar Barendrecht te kunnen nemen .
In het eerste kwart begon Binnenland rommelig. Veel passes kwamen niet aan en de aanvalspatronen werden niet goed gelopen. Toch was het Binnenland dat op voorsprong kwam 4-9 na 4 minuten. De volgende minuten een gelijkopgaande wedstrijd waar Binnenland de bovenliggende partij blijft 9-16. In de laatste twee minuten van dit kwart neemt bij Binnenland de concentratie af en komt het niet meer tot scoren.

Lees het hele artikeldonderdag 24 oktober 2013
Dames 2 stelt zich voor (deel 2)

Het door lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen. 

Deze week: Danielle den Duijf

 
Lees het hele artikelzaterdag 19 oktober 2013
Dames 2 stelt zich voor

Het door Lenzenspecialist Oculenti gesponsorde dames 2 team van CBV Binnenland speelt in de Interrayonale competitie. Het team bestaat uit een aantal speelsters die al geruime tijd bij Binnenland spelen maar ook enkele nieuwe dames. De komende weken zullen de dames zich aan u voorstellen. 

Wat is je naam?
Samantha van Stigt Thans 

Lees het hele artikelzaterdag 12 oktober 2013
Contactlenzenpraktijken Oculenti nieuwe sponsor Binnenland Dames 2

Binnenland Dames 2 heeft  in Oculenti contactlensspecialist een nieuwe sponsor gevonden.  Oculenti is specialist op het gebied van contactlenzen.  Goed zien lijkt zo vanzelfsprekend. Voor veel mensen levert kijken of lezen problemen op. Gelukkig bestaat voor de meeste gezichtsproblemen goede oplossingen. Praktisch en onopvallend, geschikt voor jong en oud. Dus ook voor U!

Binnenland dames 2 wordt door Oculenti dan ook in een nieuw wedstrijdtenue gestoken. Daarnaast worden voor alle speelsters tassen en jacks beschikbaar gesteld. 

Lees het hele artikeldinsdag 1 oktober 2013
Dames 2 naar ruime overwinning in Utrecht

Afgelopen vrijdag speelde dames 2 alweer haar tweede competitie wedstrijd. Nadat Binnenland vorige week had verloren van US moesten de dames het dit maal opnemen tegen de studenten van SUB. Dit beloofde een pittige wedstrijd te worden want SBU had haar eerste wedstrijd vorige week gewonnen  van Leiderdorp.

Het team van coach Ron den Hoedt begon gespannen aan de wedstrijd. Net als vorige week werden veel makkelijke kansen gemist. SBU nam het heft in handen en liep uit naar een 13-5 voorsprong.

Lees het hele artikelmaandag 23 september 2013
Dames 2 verliest van US

Afgelopen vrijdag stond de eerste competitiewedstrijd van Dames 2 op het programma. Tegenstander was US uit Amsterdam. Een zeer sterk en goed op elkaar ingespeeld team dat vorig seizoen ook als eerste was geëindigd in de competitie. Het team van US was het zelfde gebleven met een aanvulling van een speelster uit de promotiedivisie. Binnenland dames 2 wist dus dat het scherp moest zijn en dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

De wedstrijd begon een half uur later omdat de scheidsrechters die waren aangeschreven voor deze wedstrijd niet op kwamen dagen. Gelukkig konden er twee scheidsrechters gevonden worden om deze wedstrijd doorgang te laten vinden.

Lees het hele artikeldinsdag 17 september 2013
Dames 2 wint ook laatste oefenwedstrijd

Zaterdag ochtend stond de derde en laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma voor dames 2. Met vijf speelsters van het vaste team aangevuld met Merel van Ballengooien (Dames 3) en Danielle Aarse (U-22) werd afgereisd naar Rosmalen voor een oefenwedstrijd tegen Black Eagels dames 1.

In Rosmalen was een kick-off dag voor de dames kant en zo was er voor de jonge kinderen in de ochtend een basketbal clinic. Deze clinic werd verzorgd door enkele dames van het eerste dames team van CBV Binnenland, ....

Lees het hele artikelzondag 8 september 2013
Dames 2 oefent op Urk

Afgelopen zaterdag stond de tweede oefenwedstrijd voor dames 2 op het programma. Dit maal mochten de dames naar Urk om te spelen tegen Orca’s dames 1. Het team van Orca’s speelt in de hoofdklasse Rayon waar het al jaren bij de bovenste drie ploegen eindigt. De hoofdklasse Rayon is vergelijkbaar met het niveau waar Binnenland Dames 2 speelt. Een goede test dus voor de Binnenland dames die met een uitgedunde selectie naar Urk afreisden.  Coach Ron den Hoedt kon slechts over  7 speelsters beschikken. Door blessures konden Jonne Janssen, Christa Onnink, Michelle Zantman en Petra van Schaik niet meespelen.

Lees het hele artikelmaandag 2 september 2013
Goede eerste oefenwedstrijd Dames 2

Afgelopen zaterdag stond de eerste oefenwedstrijd van Dames 2 op het programma.  De tegenstander was het dames 1 team van Cady ’73 uit Capelle aan den IJssel.  Het team van Cady ‘73, dat wordt gecoacht door oud Binnenlander Kees Zoutman, trad met een volledige selectie aangevuld met jeugdspeelsters aan voor deze wedstrijd.  Cady ‘73 komt uit in de 2e klasse van het rayon waar het al jaren boven in deze klasse meedoet.

Lees het hele artikeldonderdag 22 augustus 2013
Binnenland Dames 2 versterkt zich met Priscilla van Andel

Na het vertrek van een aantal speelsters kan Binnenland Dames 2 zich verblijden met de komst van Priscilla van Andel. Priscilla speelde vorig seizoen nog in het eredivisie team van Binnenland.  Priscilla kampte aan het eind van vorig seizoen met een hardnekkige knie blessure die haar in de beslissende fase van de competitie aan de kant hield. Daarnaast is het combineren van topsport en haar werk erg lastig en dat heeft Priscilla doen besluiten te stoppen met basketballen op het hoogste niveau.  Priscilla speelde in totaal 7 seizoenen zeer verdienstelijk in het eredivisie team van Binnenland.

Lees het hele artikeldonderdag 8 augustus 2013
Dames 2 begint aan nieuwe seizoen

Nu de vakantie er bijna op zit komt de start van het nieuwe seizoen snel dichterbij. Vanaf volgende week zullen zal het team van Binnenland Dames 2 beginnen met de voorbereidingen op dit nieuwe seizoen. Het team, dat net als vorig seizoen zal uitkomen in de interrayonale competitie, heeft helaas afscheid moeten nemen van een aantal speelsters en de coach.

Danielle Rovers is gestopt omdat haar werkzaamheden voor haar eigen bedrijf niet meer te combineren zijn met het reizen en trainen bij het team. Kelly Versluis vertrok richting Amerika. Daarnaast gaf coach Linda Appers aan dat het spelen in Dames 1 van Binnenland moeilijk te combineren is met het coachen van Dames 2. Daarnaast zal het team forward Jonne Janssen moeten missen. Jonne scheurde tijdens de laatste training van het vorig seizoen de voorste kruisband van haar rechter knie af en zal de komende maanden moeten revalideren en komt waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie.

Lees het hele artikelvrijdag 14 september 2012
Wedstrijd Dames 2 verplaatst

De uitwedstrijd van Dames 2 van 06-10 is verplaatst naar 20-10, 13:45 uur.
dinsdag 13 december 2011
Inhaal wedstrijd Dames 2 vervalt

De voor aanstaande woensdag geplande inhaalwedstrijd van Dames 2 uit bij SBU wordt niet meer gespeeld. De uitslag van deze wedstrijd is niet meer in het belang van de stand in de competitie en op het spelen van beslissingswedstrijden komend weekend, daar Lokomotief zich heeft teruggetrokken uit de 1e klasse van het rayon.
dinsdag 29 november 2011
Binnenland Dames 2 wint belangrijke thuiswedstrijd tegen Orca’s DS1

De wedstrijd tegen Orca’s DS1 was een belangrijke wedstrijd om de koppositie. Bij winst voor Binnenland zou de koppositie weer ingenomen worden. Weliswaar met een gelijke puntenaantal, maar met een beter doelsaldo.

Binnenland was niet vergeten hoe de uitwedstrijd verloren ging en was gebrand om het niet weer zo ver te laten komen. De sfeer zat er goed in en iedereen had er zin in.

Lees het hele artikeldonderdag 17 november 2011
Binnenland Dames 2 wint derde thuiswedstrijd, winst op Akrides DS2

Wedstrijdverslag van thuis wedstrijd Dames 2 tegen Akrides DS2 (12-11-2011)

Met 9 dames gestart aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was het de opdracht om zowel aanvallend als verdedigend de druk op de tegenstander hoog te houden. Dit lukte. De start was overtuigend met een 12 – 1 voorsprong na 5 minuten. Akrides nam in de 5e minuut een time –out en herpakte zich. Binnenland ging wat slordiger spelen en liet wat gaten vallen in de verdediging waardoor de press een aantal keer makkelijk gebroken werd. Stand eerste kwart van 23 - 8 voor Binnenland.

Lees het hele artikelwoensdag 16 november 2011
Binnenland Dames 2 verliest uitwedstrijd van US DS2

Nog een nagekomen wedstrijdverslag van de uitwedstrijd Dames 2 tegen US DS2 van 04-11-2011. De zesde wedstrijd was weer een uitwedstrijd ditmaal op vrijdagavond om 21:30 uur tegen US DS2 te Amsterdam.

De scheidsrechters waren niet zo ervaren en dat bleek een nadeel te zijn voor ons. US wist er goed van te profiteren met hun fysieke spel. We waren danig
geïntimideerd en geïrriteerd door hun spel. Dit bleek ook uit het feit dat er over de gehele wedstrijd weinig fouten zijn gefloten en US wist hier beter mee om te gaan dan Binnenland. Oké, dit is al eerder gezegd, ook als de scheidsrechters nauwelijks fluiten zullen we het op eigen kracht moeten doen.
 

Teamfoto Dames 2 toegevoegd >>>>>

Lees het hele artikeldinsdag 15 november 2011
Binnenland Dames 2 wint ook tweede thuiswedstrijd, deze keer SBU

Nagekomen wedstrijdverslag van thuiswedstrijd Dames 2 tegen SBU DS1 van  28-10-2011.
Zoals verwacht speelde SBU een press en ondanks het oefenen tegen een press werd het een rommelig kwart. Mandy speelde dit kwart uitstekend. De eerste 7 punten van Binnenland kwamen op haar naam. Resultaat eerste kwart 17 – 11 voor Binnenland. (11 punten Mandy).

Lees het hele artikelmaandag 10 oktober 2011
Binnenland Dames 2 verliest uitwedstrijd van Orca’s DS1

De vierde wedstrijd was weer een uitwedstrijd ditmaal tegen Orca’s DS1. Na een rit van een uur en drie kwartier kwamen we aan in Urk. Acht dames D2 speelsters en 1 gastspeelster Michelle Zantman van U20. Twee bankspeelsters van U22 zouden later komen na hun wedstrijd. De sfeer zat er goed in en iedereen had er zin in.

Lees het hele artikeldinsdag 4 oktober 2011
Binnenland Dames 2 wint na moeizame start eerste thuiswedstrijd

Na twee uitwedstrijden eindelijk dan de eerste thuiswedstrijd. Het team was niet compleet. De drie bankspeelsters van U22 deden niet mee en Susanne is nog steeds geblesseerd. Kortom met 8 dames wederom tegen Lokomotief DS1. Bij de vorige wedstrijd ging het in het begin gelijk op en daarna konden we uitlopen. Wat in die wedstrijd enorm hielp was ons hoge schotpercentage, met name van achter de driepuntslijn.

Lees het hele artikeldonderdag 29 september 2011
Zondagwedstrijd van Dames 2 is verzet

De op zondag 6 november geplande competitie van Dames 2 uit bij US Amsterdam is verplaatst naar vrijdag 4 november aanvang 21:30 uur in de Wibauthal te Amsterdam.
dinsdag 27 september 2011
Binnenland Dames 2 wint ook tweede wedstrijd met winst op Akrides DS2

Met 10 dames (Susanne blessure en Serena afwezig) gestart aan de wedstrijd. De start was rommelig met veel turn overs bij beide teams. Echter vanaf het begin was het gevoel bij ons dat we de betere ploeg waren, de ballen moesten er nog alleen in. De press die we speelde werkte niet naar behoren en Akrides kon het vrij gemakkelijk regelmatig breken. Akrides liet regelmatig na om makkelijke ballen te scoren, waardoor wij aan de positieve kant van de score bleven, stand eerste kwart van 11 - 19.

Lees het hele artikeldinsdag 20 september 2011
Binnenland Dames 2 start competitie met winst op Lokomotief DS1

Met een bijna compleet team begonnen we vol goede moed en energie aan de eerste wedstrijd. Lokomotief begon in een zone en vanaf het begin was het een gelijkopgaande wedstrijd. Ondanks de druk die we op de guards van Lokomotief gaven bleven de scores op en neer gaan. Gelukkig vielen de schoten goed bij ons en Lokomotief stapte af van de zone naar m-t-m. Dit maakte echter voor Danielle den Duijf niet uit, zij zat lekker in de wedstrijd en maakte in deze kwart 14 punten (2 driepunters). Zodoende hadden wij een lichte voorsprong opgebouwd met een stand van 21 - 24 voor het eerste kwart........

Lees het hele artikelmaandag 5 september 2011
Voorstellen coach Dames 2 Clarence Alvares

Mijn naam is Clarence Alvares, 40 jaar, getrouwd met Jeanet en ik heb 1 dochter Naomi van 3 jaar.  Ik woon in Rotterdam en werk in Leiden bij Janssen Biologics BV. 

Ik heb ca. 10 jaar gespeeld bij BV Alphia van de jeugd (rayon niveau) tot senioren Eerste divisie. Ik moest stoppen wegens een chronische knieblessure.

Ik ben een aantal jaar scheidsrechter in het rayon geweest en wegens deze zelfde blessure daarmee gestopt, tot heden. Ik ga volgend jaar weer in het rayon fluiten als D scheidsrechter.

Ik ben ca. 25 jaar geleden begonnen met training geven bij BV Alphia van de allerkleinste tot aan de senioren. Ik heb daar jongens, meisjes, dames en heren getraind.

Lees het hele artikelzondag 10 april 2011
Dames 2 laat het eerste kwart liggen en verliest van BC Shooters

De eerste van de twee halve finale wedstrijden in onze 1e klasse Rayon-West. BC shooters was eerste geworden in de andere poule en wij tweede achter DAS vandaar deze ontmoeting. We waren een beetje nerveus en dat is op zich natuurlijk logisch. Wij gingen van start met Daan, Anje, Serena, Mandy en Priscilla.

Lees het hele artikelzondag 27 maart 2011
Dames 2 vier kwarten veel sterker dan Cangeroes DS2

Onze één na laatste thuis wedstrijd dit seizoen. Esther had tijdens de training op de dinsdag door contact met Brit haar linker duim gebroken en kon zodoende niet meedoen. Onze guard lijn kon wel wat hulp gebruiken en zodoende maakte Danielle Rovers haar entree. Dat deed ze gelijk in de basis samen met Mandy, Petra, Merel en Daan. Deze verrassing pakte prima uit!

Lees het hele artikelzaterdag 19 maart 2011
Dames 2 pakt een belangrijke overwining op Jumpers DS1 Lees het hele artikelzondag 6 maart 2011
Dames 2 heeft een paar sterke periodes tegen Loko

Na het eerste verlies tegen DAS 1 en afgelopen weekend geen wedstrijd was het even de vraag hoe we van start gingen tegen Lokomotief . Mandy opende met 4 punten op een rij onze score maar de dames van Loko gooiden ook hun punten erin waardoor wij geen afstand konden nemen.

Lees het hele artikelzondag 20 februari 2011
Te veel balverlies zorgt voor eerste verliespunten Dames 2 Lees het hele artikelzaterdag 12 februari 2011
Dames 2 laat flitsend basketball zien in 1e thuis wedstrijd in 2011

Op een vrijdagavond deze keer onze eerste thuiswedstrijd in de tweede helft van het seizoen en wel tegen de dames 1 van Green Eagles. Geen onbekende tegenstander want zij zaten in de zelfde poel als wij in 2010. Doel van deze wedstrijd voor ons was duidelijk gericht op 2 punten pakken. Green Eagles heeft een jonge ploeg die altijd gemotiveerd is als het gaat om tegen ons te spelen. Bij ons waren Merel en Wendy er gelukkig weer bij, beiden komen terug na een enkel blessure, en aangevuld met Petra en Charlotte konden wij van start. Deze keer een iets aangepaste starting vijf keer om het wisselen van de guard lijn uit te proberen.

Lees het hele artikelzondag 16 januari 2011
Dames 2 start sterk met een uit overwinning op Loco DS1
De tweede helft van het seizoen is gestart. Wij mochten uit tegen de dames van Lokomotief. Die waren ongeslagen gepromoveerd naar onze klasse en voor ons een onbekende tegenstander. We gingen deze wedstrijd van start met een aantal wijzigingen in het team. Christa had ons rond kerst verteld dat ze zwanger was en de tweede helft niet meer zou spelen. Elyse is voor vier maanden naar onze zuiderburen voor een stage verbonden aan haar hbo opleiding. En met Wendy nog geblesseerd moesten er twee nieuwe (bank-) speelsters mee voor de guard positie. De kledingtas van D2 die in de bestuurskamer stond was nergens te vinden en zodoende hadden we oponthoud bij ons vertrek vanaf de Driesprong.
Lees het hele artikeldonderdag 13 januari 2011
Dames 2 gaat niet door op 21-01

Doordat De Driesprong op vrijdag 21 januari bezet is kan de wedstrijd van Dames 2 tegen DAS 1 geen doorgang vinden en wordt verplaatst naar zaterdag 19-02, 15:30 uur.
zondag 12 december 2010
Wedstrijdverslag uitwedstrijd Dames 2 tegen Waddinxveen

Eindelijk na vier thuis wedstrijden op een rij weer een uitwedstrijd en wel op een vrijdag avond tegen Waddinxveen Dames 1. Vorige week was onze uitwedstrijd afgelast tegen Bulls te Utrecht vanwege sneeuw en ijzel verwachtingen. Wij hebben de laatste weken redelijk last van “ditjes” en “datjes” waardoor we niet optimaal trainen en ik was dan ook benieuwd of dat invloed had op deze wedstrijd. Mandy had Suus meegenomen naar de wedstrijd en het was fijn om haar erbij te hebben op de tribune. Het herstel met haar knie gaat voorspoedig. Uiteraard nog met twee krukken maar ook met een grote mond over volgend seizoen ambities, heerlijk om dat aan te horen.

Lees het hele artikelzaterdag 27 november 2010
Dames 2 huis tegen BS Leiden DS1

Na een weekend geen wedstrijd mochten wij afgelopen zaterdag van start tegen BS Leiden. Uit tegen deze dames lieten we ons in het eerst kwart verrassen door hun nummer 21 en konden wij in het vierde kwart pas afstand van hun nemen. Suus is inmiddels geopereerd aan haar knie en zal de rest van dit seizoen meer de fysio zien dan haar lief is. Ze was, heel stoer op krukken, op de tribune aanwezig om ons aan te moedigen. Dit is onze vierde thuis wedstrijd op rij en de tactiek waarmee de eerste vijf het veld in gaan is bij ons wel bekend.

Lees het hele artikelzaterdag 13 november 2010
Dames 2 huis tegen Forwodians D1

Zaterdag 13 november vroeg in de middag mochten wij van start tegen Forwodians. Uit hadden wij met moeite van deze dames gewonnen en daar had ik nog een slecht gevoel bij. Laten wij maar eens flink de druk erop zetten direct vanaf het begin en full court MTM op het kleine veld 2 in de Driesprong. Mandy, Christa, Daan, Suus en Priscilla vormen de starting vijf. De dames van Forwodians hadden onze tactiek blijkbaar niet verwacht en werden overrompeld door de felheid van ons.

Lees het hele artikelzaterdag 6 november 2010
Dames 2 thuis tegen Waddinxveen

Zaterdag 6 november onze derde thuiswedstrijd, en wel tegen de dames van Waddinxveen. Ondanks onze 1e plaats op dit moment heeft nummer twee BV Leiderdorp een beter punten saldo. En daar konden wij deze wedstrijd tegen de laatste in de poule na zes spel rondes aan gaan werken. Mijn voorkeur was gedurende de gehele wedstrijd MTM te spelen.

Lees het hele artikelzaterdag 30 oktober 2010
Dames 2 huis tegen Utrecht Bulls

Zaterdag 30 oktober onze tweede thuiswedstrijd, en wel tegen de dames van de Utrecht Bulls.

De voorbereiding op de wedstrijd was wat rommelig. Veel van mijn speelster hadden een taak vooraf en waren dus nog niet bezig met hun eigen voorbereiding op de wedstrijd. Ik zag de tegenpartij wel alvast lekker inlopen met zijn allen.

Lees het hele artikelzaterdag 23 oktober 2010
Dames 2 thuis tegen Green Eagles

Zaterdag 23 oktober onze eerste thuiswedstrijd, en wel tegen de dames van Green Eagles uit Maassluis West, waar we vorige week met succes uit tegen gespeeld hadden.

Dit keer was de tegenpartij ook compleet inclusief een dame van ruim 2 meter lang die (helaas) nog maar drie jaar geleden begonnen is met basketbal. Wij speelden voor de wedstrijd van Heren 1 en uiteraard hadden we zin in onze eerste thuiswedstrijd.

Lees het hele artikelzaterdag 16 oktober 2010
Dames 2 uit tegen Green Eagles

Zaterdag 16 oktober onze vierde uitwedstrijd op rij tegen de dames van Green Eagles te Maassluis West. Op Esther na, last van haar onderbenen, waren we compleet en we moesten even op de volleyballers uit Maassluis wachten voordat het veld beschikbaar was. Daan begon met een spuit in haar rechter knie. Een schroef van een operatie van zes jaar geleden wil er nu blijkbaar uit.

Lees het hele artikelzaterdag 9 oktober 2010
Dames 2 uit gewonnen van BS Leiden D1

Zaterdag 9 oktober onze derde uitwedstrijd op rij tegen de dames van BS Leiden in de vijf mei hal. Wij waren niet compleet en fit. Daan had een seminar in Spanje en Esther en Anjelica konden niet voluit gaan. Bij de start kwam de verrassing van nummer 21 van Leiden. Zij schoot achter elkaar 2 driepunters. Meteen maar een time-out genomen en gevraagd om met ze allen wat dichter op de man te verdedigen. En de lange passing van BS Leiden mag niet aankomen bij de tegenstander.

Lees het hele artikelzaterdag 25 september 2010
Dames 2 start de competitie met twee moeizame uitoverwinningen (2)

Zaterdag 25 september uit tegen Forwodians dames 1 in Voorhout. Na wat oponthoud door files rond Rotterdam op de A20 kwamen we iets te laat aan maar er werd nog gespeeld voor ons en die partij was bezig in het derde kwart, dus alle tijd. De start van deze wedstrijd voorspelde niet veel goeds. De gehele tafel wist niets van 24 seconden af en had verder geen ervaring. Eén van de twee scheidsrechter voelde zich geheel niet lekker maar was toch gekomen.

Lees het hele artikelzaterdag 18 september 2010
Dames 2 start de competitie met twee moeizame uitoverwinningen (1)

18 september was onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen B.V. Leiderdorp D2. Onze start was niet best tegen de best wel lange dames van Leiderdorp. We hadden moeite met onze aanvalsopbouw en zij konden elkaar gemakkelijk vinden.

Lees het hele artikelzaterdag 11 september 2010
Dames 2 neemt deel aan een (bitterballen) voorspeltoernooi Bulls

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen had ik als nieuwe coach van Dames 2 ons ingeschreven voor een toernooi op zaterdag 11 september bij de Bull’s te Utecht. We gingen vijf wedstrijden spelen van elk 20 minuten lang en met een paar bijzondere spelregels om twee vrije worpen te voorkomen.

Lees het hele artikel
Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.