Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 15 oktober 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 komt te kort

Lijstaanvoerder BC Wyba liet tegen Vertom/Binnenland Heren 1 zien dat het niet voor niets nog ongeslagen is. Tot de rust konden de Barendrechters nog in het spoor blijven. Door de eerste 7 minuten na de pauze niet te scoren, werd Vertom/Binnenland met een nederlaag van 49-80 huiswaarts gestuurd.
 

Lees het hele artikelmaandag 7 oktober 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 in eigen huis onderuit

Vertom/Binnenland Heren 1 had in de eerste thuiswedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk veel moeite om tot scores te komen. De Barendrechters keken de gehele wedstrijd tegen een kleine achterstand aan. Een nederlaag van 52-64 was uiteindelijk het gevolg.

Na de goede overwinning van vorige week tegen BC Gaasperdam Warriors keek Vertom/Binnenland Heren 1 met vertrouwen naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de eigen sporthal de Driesprong was de tegenstander het reserveteam van amateurkampioen Lokomotief Rijswijk. Door verschillende omstandigheden waren coach Eric-Jan van Ooijen, Wouter Cabaret en Maarten Verweij niet aanwezig. De Barendrechtse selectie werd aangevuld met bankspelers Boite Kuin en Timo Westerdijk.

Lees het hele artikelzondag 29 september 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 start met overwinning

Vertom Binnenland heeft de eerste competitiewedstrijd in de landelijke eerste-divisie winnend afgesloten. Na een gelijk opgaande eerste helft maakte de Barendrechters tegen nieuwkomer BC Gaasperdam Warriors in de tweede helft het verschil. Vertom/Binnenland won verdiend met 85-70. 

Lees het hele artikeldinsdag 7 mei 2019
Selectietraining Vertom/Binnenland Heren1

Vertom/Binnenland komt komend seizoen wederom uit in de landelijke 1e divisie. De komende weken wordt de selectie voor het nieuwe seizoen bepaald.

Heb jij interesse om onderdeel te worden van Vertom/Binnenland Heren1? Laat je zien tijdens deze open trainingen.

Op dinsdag 14 mei, donderdag 16 mei, dinsdag 21 mei én donderdag 23 mei 2019 vinden de selectietrainingen plaats van 21.00-22.30 uur in sporthal de Driesprong.

Be there!

Lees het hele artikelmaandag 15 april 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 handhaaft zich in eerste divisie

Vertom/Binnenland heeft zich in de laatste competitieronde verzekert van handhaving in de landelijke eerste divisie. Hoewel de wedstrijd in Rosmalen kansloos van Black Eagles werd verloren (76-105), kon ook de naaste concurrent Blauw-Wit geen overwinning boeken. De jeugdige Barendrechtse ploeg heeft hiermee de gestelde doelstelling bereikt.

 

Lees het hele artikelzondag 7 april 2019
Cruciale overwinning voor Vertom/Binnenland Heren 1

Vertom/Binnenland heeft het cruciale duel om lijfsbehoud in de eerste-divisie tegen het hoog geklasseerde EVBV Octopus winnend afgesloten. Na een gelijk opgaand duel trokken de hardwerkende Barendrechters in de zeer spannende slotfase de wedstrijd naar zich toe. Vertom/Binnenland Heren1 heeft door de 74-67 overwinning een goed uitgangspositie verschaft om ook volgend seizoen in de landelijke eerste-divisie uit te komen.

 

Lees het hele artikelmaandag 25 maart 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 wint cruciaal duel tegen hekkesluiter

Vertom/Binnenland heeft het cruciale duel om lijfsbehoud in de eerste-divisie tegen hekkensluiter BC Vlissingen weten te winnen. De Barendrechters waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. In de tumultueuze slotminuten kwam Vlissingen nog heel dichtbij (73-72), maar Vertom/Binnenland Heren 1 pakt uiteindelijk een dik verdiende overwinning: 80-72.


Foto's door Fulco van 't Holt >>>>>>

Lees het hele artikelmaandag 18 maart 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 doet zichzelf te kort

In de strijd om lijfsbehoud in de eerste-divisie heeft Vertom/Binnenland Heren 1 duren punten laten liggen tegen Blauw-Wit. In Roosendaal hadden de Barendrechtse basketballers lang het beste van het spel. Helaas glipte de wedstrijd in de tweede helft uit handen van de Barendrechters. Uiteindelijk kwam Vertom/Binnenland in de spannende slotfase net te kort: 58-55.

 

Lees het hele artikelmaandag 11 maart 2019
Kansloos verlies Vertom/Binnenland Heren 1

Vertom/Binnenland Heren 1 bleek niet opgewassen te zijn tegen TSBV Pendragon. Door een zeer matige eerste helft (19-48) waren de Barendrechters kansloos. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, maar deed niets af aan de ruime nederlaag van 59-86.

Na een reces van 3 weken speelde Vertom/Binnenland Heren 1 een thuiswedstrijd tegen Pendragon. Op papier een tegenstander die in de eigen Driesprong verslagen kan worden. Het coach-duo Alex Schaap en Erik-Jan van Ooijen zag de selectie afgelopen week hard trainen en was positief gestemd.

Lees het hele artikeldinsdag 19 februari 2019
Kent Postema (15) maakt debuut bij Vertom/Binnenland H1

Afgelopen zaterdag heeft Kent Postema zijn debuut gemaakt in het basketbalteam van Vertom/Binnenland Heren 1. Door diverse afwezigen in de Barendrechtse selectie gaf coach Alex Schaap de kans aan het 15-jarige jonge talent uit de jeugdopleiding.  

Lees het hele artikelmaandag 18 februari 2019
Gehavend Vertom/Binnenland Heren 1 kan geen vuist maken

Vertom/Binnenland Heren 1 trad met een gehavende ploeg aan tegen Attacus. De jeugdige Barendrechtse ploeg had veel moeite met het goede, maar fysieke spel van de Brabanders. Na een gelijk opgaande 1e kwart werd de Vertom/Binnenland overvleugeld. Een ruime nederlaag van 91-53 was het gevolg.


 

Lees het hele artikelzondag 10 februari 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 verliest in slotminuut

Vertom/Binnenland Heren 1 vocht zich na een ruime achterstand in de eerste helft tegen Den Dungk terug in de wedstrijd. De twee teams hielden elkaar vervolgens in evenwicht. Uiteindelijk delfde de Driesprong-brigade pas in de spannende slotminuut het onderspit: 78-83. 

Lees het hele artikelzondag 3 februari 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 wint opnieuw

Vertom/Binnenland Heren 1 heeft opnieuw een ruime zege behaald. Tegen Attacus uit Veghel ging het lang gelijk op. Maar in de slotfase van de wedstrijd overtuigden de Barendrechters opnieuw en pakten een verdiende overwinning met 72-54.


 

Lees het hele artikelzondag 27 januari 2019
Overtuigende zege Vertom/Binnenland Heren 1

Vertom/Binnenland Heren 1 heeft op overtuigende wijze naaste concurrent WBB Giants verslagen. De Barendrechters waren de eerste  helft oppermachtig. Al in de rust stonden de Barendrechters op een ruime voorsprong van 51-19. Door de 86-55 overwinning werden de punten mee naar Barendrecht genomen.


 

Lees het hele artikelmaandag 21 januari 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 maakt het koploper Virtus heel lastig

Vertom/Binnenland Heren 1 speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen de ongeslagen koploper BC Virtus. In de eerste thuiswedstrijd van het jaar maakte de Barendrechters de tegenstander zeer lastig. Pas in de laatste minuten gaf Binnenland zich gewonnen: 67-78.

De formatie van trainers Alex Schaap en Eric-Jan Van Ooijen wisten dat de wedstrijd tegen de Werkendamse lijstaanvoerder van de eerste divisie, niet de wedstrijden zijn waar de punten worden behaald. Toch wilde Vertom/Binnenland voor het eigen publiek wat laten zien. Schaap begon met Ronald Schouten, Bas den Hoedt, Jasper van den Adel, Roy Valk en Niels Ritstier.

Lees het hele artikelmaandag 14 januari 2019
Zwakke start zorgt voor verlies Vertom/Binnenland Heren 1

Na een goede trainingsweek keek Vertom/Binnenland Heren 1 uit naar de confrontatie tegen streekgenoot River Trotters (Hardinxveld). Door een zwakke start keken de Barendrechtse basketballers snel tegen een achterstand aan. De gehele wedstrijd knokte Binnenland tevergeefs om het verschil weer te dichten. Een nederlaag van 58-87 was het gevolg.

Mooie reportage van Rivertrotters >>>>>

Lees het hele artikeldinsdag 18 december 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 maatje te klein

In de laatste wedstrijd van dit jaar hoopte Vertom/Binnenland Heren 1 te stunten tegen het hooggekwalificeerde Black Eagles. De opponent uit Rosmalen liet zien over een zeer goede p[loeg te beschikken en speelden met de Barendrechters. Een ruime nederlaag van 60-106 was het gevolg.

 

Lees het hele artikelmaandag 10 december 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 redt het niet

In een sportieve wedstrijd is het Vertom/Binnenland Heren 1 niet gelukt de overwinning in Vught te behalen. De Barendrechters werkte heel de wedstrijd hard, maar konden de in het eerste kwart opgelopen achterstand niet meer inlopen. Een nederlaag van 67-80 was het gevolg.

Vertom/ Binnenland had de afgelopen week naar de wedstrijd tegen Octopus uitgekeken. Gezien de stand op de ranglijst bood (uit)wedstrijd in Vught voldoende kans om de punten mee naar Barendrecht te nemen.

Lees het hele artikelzondag 2 december 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 mist scherpte

Het jonge Vertom/Binnenland Heren 1wil dit jaar veel lederen én moet het dit seizoen vooral van hard werken hebben om de punten te pakken. Tegen Basketbal Academy Limburg konden de Barendrechters de noodzakelijke inzet en teamwork niet opbrengen. Het resultaat was een duidelijke nederlaag van 63-93.

Vertom/ Binnenland had de afgelopen twee weken geen wedstrijd gehad. Zonder de lange center Dolf de Graaf (enkelblessure) speelde het team in de eigen Driesprong tegen het hooggeplaatste Basketbal Academy Limburg (BAL).

Trainers Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen startte met Ronald Schouten, Jeroen Los, Jasper de Groot, Jasper van den Adel en Roy Valk. De Barendrechters waren vanaf de spronngbal niet scherp. Binnen 3 minuten stond een 0-9 achterstand op het scorebord. Schaap vluchtte in een time-out. Door driepunters van Los en Schouten werd het verschil na vijf minuten weer in evenwicht gebracht: 12-13. Vervolgens gaven beide formaties gaven elkaar geen duimbreed toe. Met een kleine achterstand van 19-22 werd de eerste periode afgesloten.

Lees het hele artikelzondag 11 november 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 pakt belangrijke punten

Vertom/Binnenland heeft een belangrijke overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Door een sterke tweede helft boekte de talentvolle Barendrechtse formatie een zeer welkome overwinning van 68-59.

“Ik heb veel vertrouwen in dat wij vandaag de winst gaan pakken”, sprak coach Alex Schaap vooraf: ”Willen wij de aansluiting houden met de andere teams in de eerste divisie is een overwinning ook noodzakelijk.”


 

Lees het hele artikelmaandag 5 november 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 verliest opnieuw in eerste minuten

Net als een week eerder tegen BC Vlissingen verloor Vertom/Binnenland Heren 1 de wedstrijd tegen Pendragon in de eerste 4 minuten.

De opgelopen achterstand (0-11) kon ondanks verwoede pogingen niet meer worden gedicht: 62-73.

Vooraf had Vertom/Binnenland al de verwachting dat het een moeilijke wedstrijd in Tilburg zou worden. Een wedstrijd op een late vrijdagavond op een sfeerloos universiteitsterrein. Bovendien was de 2.04 meter lange center Dolf de Graaf niet van de partij. Hierdoor werd aan kracht onder de borden ingeleverd.

 

Lees het hele artikelvrijdag 2 november 2018
Vertom/BinnenSpelers uitgelicht: Roy Valk zorgt talent onder het bord

Roy Valk maakt  al jaren deel uit van de jeugd selectieteams van Binnenland. Ondanks dat de 20-jarige Valk in Hendrik-Ido-Ambacht woont basketbalt hij al vanaf zijn 6e jaar in Barendrecht.

 

Lees het hele artikelzondag 28 oktober 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 verliest in 1e minuten

Vertom/Binnenland Heren 1 heeft zich verslikt in BC Vlissingen. De Zeeuwse opponent kwam overdonderend uit de startblokken. De opgelopen achterstand in de eerste 5 minuten kwamen de Barendrechters niet meer te boven: 64-77.

Vertom/Binnenland had vooraf het idee dat tegen BC Vlissingen belangrijke punten gehaald konden worden. De Zeeuwse opponent had net zoveel competitiepunten, maar deed daar wel een wedstrijdmeer over. Een gemotiveerd team startte aan een goede warming-up.

Fotoreportage geschoten door Theo Theune >>>>>>>

Lees het hele artikelmaandag 22 oktober 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 onderuit in beker

Vertom/Binnenland Heren 1 heeft zichzelf zaterdag geen dienst bewezen in het bekerduel tegen BV Wyba. De Barendrechters speelde in de eigen sporthal de Driesprong vooral tegen zich. Met een terechte uitschakeling van het NBB-beker toernooi als gevolg.

Voor de NBB-Beker was Vertom/Binnenland in de tweede ronde gekoppeld aan BV Wyba uit Wijchen. De Gelderse opponent speelt net als het team van coach Alex Schaap in de landelijke eerste divisie. Waar Vertom/Binnenland in de onderste regionen van Poule B uitkomt, doet Wyba bovenin mee in Poule A.

Lees het hele artikelmaandag 22 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 spelers uitgelicht: Jasper van den Adel

Jasper van den Adel traint al enkele jaren mee met het eerste team van Binnenland Heren 1. Afgelopen seizoen seizoen speelde Jasper in Heren 2, maar dit jaar heeft hij eindelijk een vaste plek in de selectie van Vertom/Binnenland veroverd.

 

Lees het hele artikelzaterdag 20 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 spelers uitgelicht:Niels Ristier, ervaren kracht

Bij het jeugdige Vertom/Binnenland Heren 1 is Niels Ritstier één van de ervaren spelers die het team moet dragen. Samen met Jasper de Groot is de 32-jarige Ritstier overgebleven van het Heren 1 team van vorig seizoen.


 

Lees het hele artikelwoensdag 17 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 spelers: Ronald Schouten de spelverdeler

Bij het jeugdige Vertom/Binnenland Heren 1 is Ronald Schouten op basis van zijn leeftijd een ervaren speler. Toch maakt de 31-jarige point-guard pas dit seizoen zijn debuut in de Barendrechtse hoofdmacht. 

Lees het hele artikeldinsdag 16 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 spelers uitgelicht: Bas den Hoedt, de rookie.

Bas den Hoedt is een aanstormend talent. Afgelopen seizoen speelde Bas in zowel Heren onder 20 als Heren 2. Daarnaast maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Vertom/Binnenland. Komend seizoen is Bas voor het eerst een vaste waarde in Heren 1.
 

Lees het hele artikelmaandag 15 oktober 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 wint in thriller

Vertom/Binnenland Heren 1 heeft in een zenuwslopende thriller de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De wedstrijd tegen het Brabantse Den Dungk bleef tot de laatste seconden spannend. Ondanks dat beide teams elkaar geen duimbreedte toegaven, hielden de jonge Barendrechters de punten in de Driesprong!


 

Lees het hele artikeldonderdag 11 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 spelers uitgelicht: Dolf de Graaf, de center.

Met zijn 2.04 meter is Dolf de Graaf de langste speler van het getalenteerde Vertom/Binnenland Heren 1. Het is vanzelfsprekend dat Dolf voor het gevaar onder de borden moet zorgen. 

Lees het hele artikelwoensdag 10 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 spelers uitgelicht: Jasper de Groot, routinier.

Bij het jeugdige Vertom/Binnenland Heren 1 is Jasper de Groot veruit de meest ervaren basketballer. Samen met Niels Ritstier is de inmiddels 39-jarige Barendrechter overgebleven van het Heren 1 team van vorig seizoen. 

Lees het hele artikelmaandag 1 oktober 2018
Vertom/Binnenland H1 onderuit in verlenging

Vertom/Binnenland Heren 1 speelde tegen WBB Giants een spannende en gelijk opgaande wedstrijd. Een kleine voorsprong in de slotfase kon niet vastgehouden worden. Na een gelijke stand in de reguliere speeltijd gingen de Barendrechters in de verlenging alsnog onderuit.

Vertom/Binnenland trainer Alex Schaap kon voor het eerst dit seizoen over een volledige selectie beschikken. Guards Ronald Schouten, Elyanio Bellel en Roy Valk waren voor het eerst aanwezig. Met maar liefst 12 spelers werd de strijd aangegaan tegen WBB Giants uit Bergen op Zoom.

Lees het hele artikelzondag 23 september 2018
BC Virtus te sterk voor Vertom/Binnenland Heren 1

Kampioenskandidaat BC Virtus was in Werkendam te sterk voor Vertom/Binnenland Heren 1 . De Barendrechters konden drie perioden in het spoor blijven van de Werkendamse opponent. De jonge Barendrechters werkten hard, maar schoren in aanvallend opzicht te kort.


 

Lees het hele artikelzondag 16 september 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 onderuit bij competitiestart

Vertom/Binnenland Heren 1 moest in de eerste competitiewedstrijd de meerdere herkennen in regiogenoot River Trotters. Op het centercourt van sporthal de Driesprong werkte de jeugdige Barendrechters hard, maar konden in aanvallend opzicht de ervaren tegenstander niet volgen.

Vertom/Binnenland begint gehavend aan de eerste klus. Om verschillende redenen waren Ronald Schouten, Niels Ritstier Elyanio Bellel en Roy Valk niet inzetbaar. Dit betekende dat het coach-duo Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen de beschikking had over slechts 8 fitte spelers. Door de afwezigheid moest met name de guard positie anders worden ingevuld.

Lees het hele artikeldonderdag 30 augustus 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 oefent tegen Barons Breda

Zaterdag a.s. oefent Vertom/Binnenland Heren 1 tegen tweede divisionist Barons uit Breda. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen start om 16.00 uur op het center-court van 1 in de eigen sporthal de Driesprong.

De Barendrechtse hoofdmacht is compleet vernieuwd. Van het oude Heren 1 blijven drie spelers over: Jasper de Groot, Floris de Jong en Niels Ritstier. Het team van de nieuwe trainer Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen wordt aangevuld met talentvolle (jeugd)spelers. De doelstelling voor Vertom/Binnenland is om veel ervaring op te doen en zich te handhaven in de landelijke eerste divisie.

Lees het hele artikelvrijdag 24 augustus 2018
Teampagina Vertom/Heren 1

De teampagina van Vertom/Binnenland Heren 1 is voorzien van een nieuwe teamfoto.

Lees het hele artikelwoensdag 23 mei 2018
Alex Schaap wordt de nieuwe trainer van Vertom/Heren 1

Alex Schaap wordt de nieuwe trainer van Vertom/Heren 1. Dit team zal volgend seizoen uitkomen in de 1e divisie.

Alex heeft afgelopen jaar de U20 groep van Binnenland succesvol gecoacht. Zij speelden in de 2e divisie en zijn als 3e geëindigd. Hij heeft een hecht team gecreëerd waarin de jongens met plezier het beste uit zichzelf haalden.

In de jaren daarvoor was Alex jeugdtrainer bij Rotterdam Basketbal. Hij heeft verschillende teams op eredivisieniveau gecoacht. Hij was ook videocoach bij Heren 1 van Rotterdam Basketbal.

Alex heeft als doel om met een jong en talentvol team, aangevuld met een aantal ervaren spelers, te gaan bouwen aan een Heren 1 team dat in de komende jaren weer mee kan doen voor de prijzen. Door een professionele organisatie neer te zetten rondom het team – coachingstaf, teammanager, video-analist, etc. zullen we de randvoorwaarden creëren die hiervoor noodzakelijk zijn.

Vanaf donderdag 24 mei a.s. zullen er selectietrainingen worden gehouden.

Voor meer informatie of aanmelding kun je mailen naar voorzitterTC@cbvbinnenland.nl

De selectietrainingen zijn op:

Do 24 mei 21.00 – 22.30 uur

Ma 28 mei 21.00 – 22.30 uur

Do 31 mei 21.00 – 22.30 uur
 

Lees het hele artikeldinsdag 24 april 2018
Vertom/Binnenland eindigt seizoen in mineur

https://www.cbvbinnenland.nl/cms_images/image/Image/17-18/H1/team_H1_tn.pngIn de seizoenafsluiting van 2018 eindigen de mannen van Vertom/Binnenland in mineur, tekenend voor het seizoen wat er is gespeeld. Het tegen degradatie strijdende Blauw-wit is de tegenstander voor de sluiting van het seizoen. In het is vanaf minuut 1 duidelijk dat de gasten nog ergens voor strijden, terwijl het voor Vertom/Binnenland qua ranglijst niet meer uitmaakt.

 

Lees het hele artikelmaandag 16 april 2018
Vertom/Binnenland aan de goede kant van de streep

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen gaan de heren van Vertom/Binnenland op bezoek bij The Jugglers uit Enschede. Een onbekend team, want de thuiswedstrijd is nooit gespeeld.

In het eerste kwart heeft Vertom/Binnenland het lastig met de boomlange mannen uit Enschede, en is zowel de aanval als de verdediging niet op het niveau dat gehaald kan worden. Via 10-4 lopen de gastheren uit naar een 24-15 kwartstand. Er is geen paniek en het team weet dat het veel beter kan en moet om deze verre reis niet voor niets te laten zijn. Het begin van het tweede kwart is duidelijk beter en met een 2-9 run brengt Vertom/Binnenland het verschil terug naar twee (26-24). De energie is verdedigd op de juiste stand, en aanvallend wordt er als een team gespeeld. Er vallen scores zowel binnenin, als van buitenaf. De eerste voorsprong wordt op het bord gezet met 28-30 en nog 4 minuten te gaan in de eerste helft. Ook de laatste minuten van de helft zijn voor de mannen van Vertom/Binnenland, en de rust wordt bereikt met een score van 33-39.

Lees het hele artikelmaandag 9 april 2018
Vertom/Binnenland snakt naar het eind competitie

Op zaterdag 7 april staat de laatste partij op het programma waarmee Vertom/Binnenland kan bewijzen aan zichzelf dat het goed kan basketballen en mee kan doen met de top van deze competitie. Een thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle die op de derde plaats bivakkeren.

Scores aan van Vertom/Binnenland zijn schaars, terwijl Landstede Zwolle de open mannen vindt en deze goed af rond. Met lange runs, en goed team basketbal worden de pijnpunten van Vertom/Binnenland duidelijk. Het gat aan het einde van de het kwart is direct opgelopen naar 10-26.....


 

Lees het hele artikeldinsdag 3 april 2018
Vertom/Binnenland speelt zonder energie

Op 31 maart mag Vertom/Binnenland de degens kruizen in en tegen Hoofddorp. Doordat de wedstrijd in eerste instantie is verzet, zijn een hoop van vaste waarden niet aanwezig.

De wedstrijd begint hoopvol voor Vertom/Binnenland, door een goede verdediging en twee driepunters van Floris de Jong (2-6). Maar vervolgens loopt het team achter de feiten aan, als Menno Endeveld scoort is de voorsprong omgezet in een achterstand (9-8).


 

Lees het hele artikelzondag 18 maart 2018
Vertom/Binnenland pijnlijk over de knie

Op zaterdag 17 maart kunnen de mannen van Vertom/Binnenland laten zien wat ze waard zijn, ze krijgen een kans om de ongeslagen status van MSV Zeemacht te breken.

Het begin is goed, inside scores van Wouter Cabaret en een driepunters van Thomas de Weerd en Wouter Cabaret, helaas voor Vertom/Binnenland is ook Zeemacht goed begonnen (10-6). 

Lees het hele artikelmaandag 5 maart 2018
Vertom/Binnenland verliest een goede wedstrijd

Op zaterdag 3 maart komt het eropaan voor de mannen van Vertom/Binnenland, in de wedstrijd uit tegen Almere Pioneers. Winst betekend dat er nog uitzicht is op de final 4, verlies betekend dat het heel lastig wordt om de final 4 te behalen.

Er wordt goed begonnen met inside scores van Niels Ritstier en een driepunter van Floris de Jong. Verdedigend staan we op de goede plekken en word de tegenstander van het scoren gehouden (2-7). Na een time-out komt Almere Pioneers beter in het spel en eindigen ze het kwart met een 9-3 run (18-14).


 

Lees het hele artikelzondag 25 februari 2018
Vertom/Binnenland aan de goede kant van de score

Op 24 februari staat de wedstrijd tegen Arnhem Eagles op het programma voor Vertom/Binnenland.

In een vrij rommelig en energieloos eerste kwart, van beide partijen, score beide partijen er lekker oplos. Aanvallend is er een goede inside en outside dreiging van Kevin Karam en Floris de Jong. Maarverdedigend is het niet scherp, op het eind van het kwart is het 17-20. Het tweede kwart is ondermaats,zowel aanvallend als verdedigend, er wordt vergeten samen te spelen en is er geen antwoord op deboomlange center van de Eagles. De helft eindigt in een 10-0 run van de gastheren (45-34).
 

Lees het hele artikelmaandag 19 februari 2018
Vertom/Binnenland MSE1 pakt belangrijke punten

Vertom/Binnenland heeft in de wedstrijd tegen de Hoppers uit Hoorn belangrijke punten gepakt. In een wedstrijd die niet altijd mooi was, maar zeker als team werd gespeeld en gevochten. Door de juiste agressiviteit op het juiste moment zorgde voor turnovers aan de kant van de hoppers.....

 

Een kort beeldverslag is hier te vinden: https://youtu.be/g22mgiN0nDw 

Lees het hele artikelzondag 11 februari 2018
Vertom/Binnenland neemt de punten mee uit Soest

Vertom/Binnenland mocht na een weekend geen wedstrijden te hebben gespeeld weer ten strijde trekken. Wederom tegen Red Stars, waar 2 rondes geleden ook tegen gespeeld was. De thuiswedstrijd was relatief makkelijk in winst omgezet, maar Vertom/Binnenland kan vooraf nergens vanuit gaan.


 

Lees het hele artikelzondag 28 januari 2018
Slecht derde kwart kost Vertom/Binnenland de punten

Op zaterdag 27 januari mag Vertom/Binnenland aantreden tegen het nabije Rivertrotters uit Hardinxveld-Giessendam. Aan het begin van het seizoen is deze wedstrijd verloren gegaan, dus demotivatie is groot om dit goed te maken.

Foto's van de wedstrijd door Jan Wim van Genderen

Video door .... WebErik
 

Lees het hele artikeldinsdag 23 januari 2018
Vertom/Binnenland wint eerste thuiswedstrijd 2018

De eerste thuiswedstrijd van 2018 voor Vertom/Binnenland is een “must win” als er nog een rol van betekenis gespeeld wil worden in de competitie. Tegenstander is Red Stars uit Soest, een team wat ook gebrand zal zijn om de punten in de tas te stoppen.

De wedstrijd is de gehele wedstrijd onder controle door Vertom/Binnenland. Voor het eerst in een langere tijd is er controle over de belangrijke dingen in een wedstrijd, met name geeft de ploeg weinig aanvalsrebounds weg, waarmee Red Stars maar weinig tweede kansen krijgen om de bal door de ring te bewegen. 
 

Video verslag van de wedstrijd op het Youtube kanaal van CBV Binnenland.

Lees het hele artikelzondag 14 januari 2018
Vertom/Binnenland MSE1 haalt het net niet

De tweede seizoenshelft begint direct met een stevig potje voor Vertom/Binnenland. De eerste helft hebben we niet kunnen overtuigen tegen de tegenstander van vandaag: Baros. 

Lees het hele artikelzondag 17 december 2017
Vertom/Binnenland pakt laatste punten van 2017

In de laatste wedstrijd van het kalender jaar 2017 gaat Vertom/Binnenland op bezoek bij Blauw-Wit in Roosendaal. In het eerste kwart begint het team goed, met inside en outside dreiging van Kevin Karam en Menno Endeveld. 

Lees het hele artikelzaterdag 9 december 2017
Wedstrijd Vertom/Binnenland H1 gaat helaas niet door

Vandaag gaat de wedstrijd van Heren 1 niet door, Jugglers kan geen team op de been brengen.

Er komt helaas geen oefenwedstrijd, maar Tipp Inn is wel open!
zondag 3 december 2017
Vertom/Binnenland ziet alle hoeken van het grote veld bij LB ZAC

Op vrijdagavond 1 december speelt Vertom/Binnenland de lastige uitwedstrijd tegen LB ZAC uit Zwolle. Lastig wegens het tijdstip en de mix van spelers die Zwolle op de been kan brengen, een mix van jonge goed begeleide spelers.

Vertom/Binnenland komt slecht uit de startblokken. Aanvallend is het niet scherp, en verdedigend worden scores redelijk makkelijk weggeven. Er is al een 6-0 achterstand, als Reinier van Vilsteren een driepunter kan noteren. 

Lees het hele artikelzondag 26 november 2017
Vertom/CBV Binnenland MSE1 is uitgebekerd

Op vrijdagavond 24 november krijgt Vertom/Binnenland bezoek van Basketball Academie Limburg, het team dat wint gaat verder in de beker.

Na een gelijk opgaand begin nemen de gasten na drie minuten het eerste initiatief en weerhouden Vertom/Binnenland van scoren (7-10). Daarna is een opleving door het goede spel van Reinier van Vilsteren, met 5 punten op rij. Gevolgd door een score van Kevin Karam, ligt het initiatief weer bij de thuisploeg (19-15). 

Een korte samenvatting is beschikbaar op de TV-pagina.

 

Lees het hele artikelzondag 19 november 2017
Vertom/Binnenland MSE1 wint weer

Op zaterdag 18 november speelt Vertom/Binnenland tegen Arnhem Eagles. Na de twee verliespartijen ishet nodig om deze partij om te zetten in winst.

De wedstrijd begint met een licht overmacht voor Vertom/Binnenland. Door goed te verdedigen en aanvallend de juiste dingen te doen, word de eerst run geplaatst van 7-0 en loop de voorsprong op naar 16-8. Het goede is dat verschillende spelers scorend doorkomen, en de gasten zich niet op één persoon kunnen richten.

Hoogtepunten terugkijken op TV-pagina!

 

Lees het hele artikelzondag 12 november 2017
MSV Zeemacht – Vertom/Binnenland MSE 1

Op zaterdag speelde Vertom/Binnenland MSE 1 een uitwedstrijd tegen MSV Zeemacht in Den Helder. MSV Zeemacht had tot het begin van onze wedstrijd nog geen wedstrijd verloren, en Vertom/Binnenland is na vorige week gebrand op een goed resultaat.

Hoe gebrand het team is, blijkt uit de start van de wedstrijd. Met goed defensief werk en scherpe aanvallen sprint het team uit de startblokken (alhoewel de gladde vloer het niet makkelijk maakt). Sterk inside werk van Reinier van Vilsteren en de driepunters van down under van Floris de Jong, zorgen er mede voor dat er een 5-17 tussenstand is te noteren.

 

Lees het hele artikelmaandag 6 november 2017
Vertom-Binnenland voor beker tegen Basketbal Academie Limburg 2

Vandaag vond de bekerloting voor de 3e rond van de Herenbeker plaats.
Heren 1 heeft wederom een thuiswedstrijd geloot.

Op vrijdag 24-11, 20:45 uur spelen zij tegen Basketbal Academie Limburg 2.
Een team wat uikomt in de 1e divisie B en daar momenteel een hoge klassering heeft.
 
zondag 5 november 2017
Vertom/Binnenland MSE 1 versus BV Hoofddorp

Na een doordeweeks intermezzo voor de beker, staat Vertom/Binnenland de volgende uitdaging te wachten. Tegenstander is het Hoofddorp, waar minder goede herinneringen aan zijn.

Een zenuwachting begin zorgt dat Vertom/Binnenland al binnen vijf minuten achter de feiten aan loopt (2-13). Een betere fase volgt, waardoor de stand gelijkkomt (13-13).

Samenvatting van de wedstrijd te zien op de TV pagina.

Lees het hele artikelzaterdag 4 november 2017
Vertom/Binnenland MSE 1 bekert verder na magere winst

Op een doordeweekse avond speelt Vertom/Binnenland een bekerwedstrijd tegen mede eerstedivisionist Dreamfields Dolphins uit Bemmel.

Vertom/Binnenland schiet uit de startblokken en heeft de juiste defensieve instelling om, aan de hand van captain Thomas de Weerd, een 13-4 voorsprong te nemen.


Kleine samenvatting kan je terug zien op de TV pagina!

Lees het hele artikelzondag 29 oktober 2017
Vertom/Binnenland MSE1 versus de Hoppers

Na al wat wedstrijden in onze eigen Driespong te hebben gespeeld, mag Vertom/Binnenland zijn eerste wedstrijd op vreemde bodem gaan leveren. Dat gebeurt in Hoorn tegen de Hoppers, een team waarin we in ieder geval één schutter herkennen en een coach genaamd Mario Bennes. 

Lees het hele artikelmaandag 23 oktober 2017
Heren 1 bekert tegen Dreamfields Dolphins

Na de overwinning op Trajanum, spelend in de 1e divisie B heeft Vertom/Binnenland Heren geloot tegen Dreamfields Dolphins uit Bemmel eveneens uitkomend in de 1e divisie B.
 

Aanvang donderdag 2 november om 20:45 uur

plaats van handeling Sporthal De Driesprong.


Dit heeft uiteraard consequenties voor de trainingen op die avond, alle trainingen dienen 20:00 uur te zijn beëindigd.

 
zondag 15 oktober 2017
Bekerwedstrijd Vertom/Binnenland MSE1 versus Trajanum MSE1

Op 14 oktober 2017 is er een wedstrijd voor de beker tegen Trajanum uit Nijmegen. Trajanum komt uit dezelfde divisie als wij, alleen de andere competitie.


Video van de wedstrijd op de tv pagina of op Youtube. 

Lees het hele artikelzondag 8 oktober 2017
Vertom/Binnenland versus Almere Pioneers

Op 7 oktober wacht ons de volgende thuiswedstrijd. Na het verlies van vorige week komt deze week Almere Pioneers op bezoek. Een team wat we kennen van vorig seizoen, en ons toen in de thuiswedstrijd erg lastig heeft gemaakt.

Website ploeg:

Enkele hoogtepunten zijn terug te zien via:

www.cbvbinnenland.nl/tv
 

Lees het hele artikelzondag 1 oktober 2017
Vertom--Binnenland versus Rivertrotters

Twee weken na de seizoen opening ontvangt het team van Vertom/Binnenland Rivertrotters uit het nabije Hardinxveld-Giessendam. Bij het team van Vertom/Binnenland is er de terugkeer van Floris de Jong, na een jaar afwezig te zijn geweest. Bij Rivertrotters zijn er Stef Zorg en Gillian Boldewijn die bekend zijn met de Driesprong.

De fotoreportage van deze wedstrijd geschoten door Jan Wim van Genderen bekijk je >>>> hier.

 

Lees het hele artikelmaandag 18 september 2017
Start seizoen Vertom--Binnenland H1-Baros

Op 16 september is het eindelijk zover, de start van het seizoen 2017-2018! Na een intensieve voorbereiding is de eerste tegenstander van Vertom/Binnenland een team uit het naburige Rotterdam: Baros.

We beginnen gretig aan de wedstrijd, met een schot van Dennis van de Graaf en schot van Kevin Karam staan de eerste punten van het nieuwe seizoen op het scorebord. Ondanks dat de aanvallen en verdediging nog niet van het niveau zijn wat we graag willen is het effectief genoeg in deze fase van de wedstrijd.
 

Lees het hele artikelmaandag 27 maart 2017
Vertom/Binnenland – Landstede

In de laatste thuiswedstrijd van het jaar is onze tegenstander Landstede uit Zwolle. De heenwedstrijd hebben we verloren.

De wedstrijd begint direct met een driepunter uit de handen van Reinier van Vilsteren. Welke in dit kwart ook nog 2 heerlijke blocks noteert. Schietend doen we goed mee en schieten we nog 4 driepunters raak (2 x Dennis van der Graaf, 1 x Jasper van den Adel en 1 x Niels Ritstier). Verdedigend kunnen we niet voldoende in de schaal leggen en eindigt het eerste kwart met de kleinst mogelijke voorsprong (21-20).

Lees het hele artikelmaandag 20 maart 2017
Red Stars – Vertom/Binnenland

Op zaterdag 18 maart speelt Vertom/Binnenland zijn op één na laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen. Het team van Red Stars is een niet te onderschatten team, met één duidelijke leider. Als we deze wedstrijd winnen doen we goede zaken in de aanloop naar de final four.

We beginnen enorm slap aan deze wedstrijd, waar we zo gehamerd hebben op de juiste energie in de aanval en de verdediging. Ondanks dat de eerste punten op het score board komen door Wouter Cabaret, krijgen de schutters van Red Stars veel te veel ruimte om aan te leggen. Deze opgelegde kansen worden dan ook benut. Het eerste gat is direct geslagen, en wij vluchten in een time-out (15-6). Helaas kunnen we in het eerste kwart geen vuist maken en blijft deze marge, ondanks een driepunter van Olivier Heidman en inside scores van Wouter Cabaret, intact (22-13).

Lees het hele artikelmaandag 13 maart 2017
Vertom/Binnenland – Dreamfield Dolphins

Op zaterdag 11 maart staat de wedstrijd Vertom/Binnenland – Dreamfield Dolphins op het programma. Na twee achtereenvolgende verloren wedstrijden zijn we erop gebrand om deze wedstrijd naar winst om te zetten. De wedstrijd in Bemmel hadden we met maar 7 punten verschil gewonnen van een vooral groot team.

 

Lees het hele artikelzondag 5 maart 2017
VBC Akrides – Vertom/Binnenland

Op zaterdag 4 maart 2017 reist Vertom/Binnenland af naar IJmuiden om daar VBC Akrides te bestrijden. Het team van Akrides staat tweede in de competitie, en weet over het algemeen de wedstrijden tot een goed einde te brengen. Voor beide partijen betekent winst in deze pot een waarschijnlijk 1e plek op in de competitie.


 

Lees het hele artikelmaandag 13 februari 2017
Vertom--Binnenland-BV Hoofddorp

Op zaterdag is het moment gekomen dat we revanche kunnen nemen op het team wat ons één van onze nederlagen heeft bezorgd; BV Hoofddorp.

We beginnen de wedstrijd erg slordig en missen vier ballen dichtbij de basket, terwijl BV Hoofddorp wel goed begint. Na drie minuten is de achterstand al opgelopen naar 2-10. Dit is het omgekeerde van waar we op getraind hebben. De achterstand loopt nog verder op (3-14), alvorens we beter in de wedstrijd komen. Dit dor Jean-Pierre Smiet welke als een beest staat te rebounden en deze buitenkansen benut. Als we bijna gelijkkomen (13-14), is het de beurt aan Hoofddorp om het kwart te eindigen met een 1-6 run (14-20).

Lees het hele artikelmaandag 6 februari 2017
Basketbal Academie Limburg – Vertom/Binnenland

Op zaterdag 4 januari reist Vertom/Binnenland af naar Weert. Daar treft het Basketbal Academie Limburg, een jong en gretig team wat we niet mogen onderschatten. De thuiswedstrijd tegen dit team hadden we vrij makkelijk in winst kunnen omzetten, maar onderschatting ligt op de loer.

 

Lees het hele artikelmaandag 30 januari 2017
Vertom/Binnenland – Arnhem Eagles

Op zaterdag 28 januari speelt Vertom/Binnenland een thuiswedstrijd tegen Arnhem Eagles. De tegenstander heeft de laatste drie wedstrijden nipt gewonnen of verloren. Ondanks de positie die ze innemen op de ranglijst moeten we geconcentreerd spelen. Dit zijn de wedstrijden die gewonnen moeten worden.

Lees het hele artikelzondag 22 januari 2017
Vertom/Binnenland – Almere Pioneers

Op zaterdag21 januari staat een topper op het programma voor het team van Vertom/Binnenland. Almere Pioneers komt op bezoek, dit team deelt voorafgaand aan de wedstrijd de tweede positie in de stand. Na de goede winst van vorige week is het zelfvertrouwen groot.

De score wordt geopend door een driepunter van Sander Trommelen. Wouter Cabaret begint gelijk waar hij vorige wedstrijd was geëindigd, rebounden. De eerste minuten zijn voor ons, ondanks dat het spel aan beide kanten rommelig is te noemen, daarna gaat het gelijk op. We gaan van 13-6 naar 20-12 aan het einde van het kwart. Groot verlies is dat Thomas de Weerd vervelend op zijn hand land, en de wedstrijd niet meer kan voortzetten.

Het video verslag van deze wedstrijd is te zien via www.cbvbinnenland.nl/tv

Lees het hele artikelmaandag 16 januari 2017
Vertom/Binnenland – Racing Beverwijk

Na de winterstop is het eindelijk weer tijd voor Vertom/Binnenland om te laten zien waartoe het in staat is. Gelijk krijgen we een goede tegenstander als gasten in de eigen Driesprong: Racing Beverwijk. In de eerste wedstrijd van het seizoen hebben we deze na een achterstand kunnen omzetten in een winst.

De eerste minuut van de wedstrijd beginnen we onwennig, en Racing Beverwijk laat direct zien waar het goed in is met een driepunter. Gelukkig antwoorden we direct terug met een driepunter van Menno Endeveld. Beverwijk kan nog een keer een goede aanval afronden met een score. Gelukkig is daarna het roest van de spieren af en maken we verdedigende stops en de bal gaat aanvallend goed rond. Iedereen raakt de bal en de goede schotselectie zorgen voor goede energie in het team. Ondanks dat de verwachte spelers bij Racing Beverwijk gevaarlijk blijven, lopen we aan het einde van het kwart uit naar 28-18.

Lees het hele artikelzondag 11 december 2016
Vertom CBV Binnenland versus BC Triple Threat

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar speelt het team van Vertom/Binnenland tegen BC Triple Threat in de eigen Driesprong.

We beginnen de wedstrijd voortvarend, met twee goed uitgespeelde aanvallen en tussendoor een verdedigende stop. De eerste aanval eindigt met een driepunter van Thomas de Weerd en de tweede via goed pass werk met een inside score van Jean-Pierre Smiet. Het is pas na vijf minuten in het kwart als de Triple Threat scoort (9-2). Aanvallend gaat het goed en de verdedigend, op wat communicatie oneffenheden ook. Zodoende eindigt het kwart met een 25-12 voorsprong voor Vertom/Binnenland.

Lees het hele artikelmaandag 5 december 2016
Landstede Basketball ZAC – Vertom/Binnenland

Op vrijdagavond 2 december staat de uitwedstrijd tegen Landstede Basketball ZAC op het programma. Na een vrij voorspoedige reis naar Zwolle kunnen we beginnen aan onze warming up.

De wedstrijd begint na een goed uitgespeelde aanval met een driepunter van Thomas de Weerd. Deze word gevolgd door een goede verdediging en een inside score van Jean Pierre Smiet. Tot driemaal toe scoort de tegenstander en kunnen we aanvallend niet doorkomen. Onnodig balverlies en niet 100% scherp in de verdediging zorgt dat we op het eind van het eerst kwart al gedubbeld zijn en tegen een achterstand aan moeten boksen (18-9).

Lees het hele artikelmaandag 21 november 2016
Vertom/Binnenland – Red Stars

Op zaterdag 19 november wacht de volgende uitdaging op het team van Vertom/Binnenland. In dit geval Red Stars uit Soest, een ploeg met in ieder geval een goede guard en het team wat evenveel verliespunten heeft als wij.

Vertom/Binnenland begint goed aan de wedstrijd. Verdedigend staan we op de juiste plekken en kunnen na 5 minuten op een 10-2 voorsprong komen.  Scores zijn er inside voor Kevin Karam, Reinier van Vilsteren en Wouter Cabaret. Helaas valt Kevin Karam na deze 5 minuten uit met een knieblessure. Red Stars kan een tweetal driepunters op het scorebord zetten. Het kwart eindigt met een 15-10 tussenstand voor Vertom/Binnenland.

Lees het hele artikelmaandag 14 november 2016
Dreamfields Dolphins – Vertom/Binnenland

Deze week is het team van Vertom/Binnenland te vinden in Bemmel, waar Dreamfields Dolphins onze tegenstander is. Een week na een uitstekende wedstrijd tegen een team wat qua stand onderin de competitie te vinden is. Onderschatting is dus een gevaar voor het team. De Dolphins verliezen hun wedstrijden vaak met een kleine marge, dus de plek op de ranglijst is niet een goed uitgangspunt.

Lees het hele artikelmaandag 7 november 2016
Vertom/Binnenland – VBC Akrides

Op 5 november is de dag dat we kunnen laten zien waar we staan. Na het verlies van vorige week tegen BV Hoofddorp is het ongeslagen team van VBC Akrides onze volgende tegenstander. Vooraf al bekend als een tegenstander waar we dit seizoen veel van verwachten.

Ondanks dat de wedstrijd begint met een driepunter van VBC Akrides, beginnen we heel goed aan de wedstrijd. Achteraf blijkt dat dit de enige voorsprong is van VBC Akrides. Het antwoord begint met een driepunter van Thomas de Weerd, maar vooral de communicaties en energie in de verdediging is waar we goed bezig zijn. We incasseren slecht 6 punten tegen in dit kwart en leiden de wedstrijd met 19-6 door in de aanval goed samen te spelen.

Lees het hele artikelmaandag 31 oktober 2016
BV Hoofddorp -Vertom/Binnenland

Na 3 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld is het vrijdag 28 oktober eindelijk weer tijd om de degens te kruizen met een team waarvan we denken dat het goed kan basketballen. Winst in deze uitwedstrijd betekend dat we goede zaken doen in de stand. Voordeel van op een vrijdag spelen is dat we veel bankspelers mee kunnen nemen. 

We beginnen de wedstrijd redelijk. Aanvallend is het stroef, maar vinden we de goede opties. In de eerste 3 minuten heeft Kevin Karam er al 7 punten in gemikt. Verdedigend moeten we de roest van 3 weken geen wedstrijden nog een beetje wegspelen en hebben we moeite met de snelle point guard van BV Hoofddorp. Mede door driepunters van Thomas de Weerd en Menno Endeveld eindigen we het eerste kwart met een 18-26 tussenstand.

Lees het hele artikelmaandag 10 oktober 2016
Vertom/Binnenland – Basketbal Academie Limburg

De vierde wedstrijd van het seizoen betekent de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden is de tegenstander jong en minder fysiek. Door een gelijktijdige wedstrijd van het 2e team en een vakantie hebben we een kleine selectie van 8 man om de wedstrijd te beginnen.

In het eerste kwart beginnen we goed, de scores zijn verdeeld onder de spelers waar de afronding toch grotendeels onder het bord plaats vind. 19 Van de 31 punten in dit kwart zijn voor rekening van Sander Trommelen en Kevin Karam. Helaas zijn we verdedigend nog niet scherp en dit word in de laatste tweeënhalve minuut van het kwart pijnlijk duidelijk als de tegenstander er 4 (!) driepunters in schiet. Einde van het kwart is de voor al opgelopen naar 10 punten (31-21).

Lees het hele artikelmaandag 3 oktober 2016
Arnhem Eagles – Vertom/Binnenland H1

In het derde duel van het nog jonge seizoen brengt het team van Vertom/Binnenland in het pittoreske Arnhem. Helaas zonder Jasper de Groot die tijdens de training een blessure heeft opgelopen, voor de rest is het team compleet.

De eerste score van de wedstrijd is een “coast to coast” van Wouter Cabaret, afgerond met een bonus vrije worp wegens een fout van de tegenstander. Verdedigend staan we redelijk, een aandachtspunt is de boomlange center van de Eagles. Voorzichtig slaan we een eerste gaatje door veel energie in de verdediging te leggen en dit af te maken van fast break layups aan de andere kant. Hierbij is het Menno Endeveld die een aantal van deze layups maakt. Tussenstand na het eerste kwart 17–23 voor Vertom/Binnenland.

Lees het hele artikelmaandag 26 september 2016
Almere Pioneers – Vertom/Binnenland

Na de gewonnen uitwedstrijd tegen Racing Beverwijk vorige week, wacht er een nieuwe reis voor het team van Vertom/Binnenland. De reis brengt ons naar de topsporthal in Almere, waar een fysiek stevig team de tegenstander van vandaag is. Met een mooi verdeelde selectie van 10 man, inclusief de uit Kos teruggekeerde Thomas de Weerd, zijn we klaar voor de strijd.

De eerste aanval van de wedstrijd word direct goed uitgespeeld en eindigt in de handen van Reinier van Vilsteren. Die twijfelt niet en laat vanachter de driepuntlijn de eerste punten aantekenen. Dennis van der Graaf word op de break twee keer foutief afgestopt, helaas tellen de knappe scores niet. Daarna is het continu Wouter Cabaret die het eindstation is, via een uitgespeeld aanval of een aanvallende rebound. Verdedigend gaat het goed en de tegenstander komt maar sporadisch tot een uitgespeelde aanval. Aan het einde van het eerste kwart is de tussenstand 10 – 15 voor Vertom/Binnenland.

Lees het hele artikeldonderdag 8 september 2016
Oefenwedstrijd Vertom/Binnenland H1 versus Rowic

Aanstaande zaterdag 10 september speelt ons Heren 1 team een oefenwedstrijd tegen het Dordtse Rowic, aanvang 16:00 uur in de Driesprong.

Ons Jongens u20-1 oefenen om 13:30 tegen River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam ook in De Driesprong.

Let op onze kantine is tot 13:30 uur gesloten vanwege Afdelingsstage Scheidsrechters.
vrijdag 19 augustus 2016
Oefenwedstrijden Vertom/Binnenland Heren 1

Komende zaterdag 20 augustus start het vernieuwde Heren 1 met de oefencampagne tegen het heren 1 team van Grasshoppers uit Katwijk in sporthal De Driesprong, aanvang 17:00 uur.

Deze campagne zal gebruikt worden om de selectie van Heren1 definitief te krijgen nadat ons heren 1 team na afloop van vorig seizoen uiteen is gevallen en de meeste spelers zijn vertrokken naar elders. In de gelederen van Grasshoppers onze 'eigen' Sjoerd van Vilsteren, die helaas ook vertrok daar hij graag op promotiedivisieniveau wilde blijven spelen

Volgende oefenwedstrijden alle in de Driesprong:
03-09, 17:00 uur tegen Beverwijk
10-09, 16:00 uur tegen Rowic
donderdag 23 juni 2016
Einde tijdperk Aarnoudse Binnenland Heren 1 in Promotie Divisie

Het bestuur heeft tot zijn spijt Aarnoudse Binnenland Heren 1 moeten terugtrekken uit de Promotie Divisie.

Na de verloren finale om het Nederlands Amateurkampioenschap had Coach Vitas Kazanakovas aangegeven dat hij een 'sabbatical year' nam.

Verschillende spelers beslisten in de periode hierna dat het tijd werd om te stoppen met het spelen in de Promotie Divisie bij Binnenland en te kiezen voor hun maatschappelijke carrière.

Hiermee komt er een eind aan het mooie tijdperk van 7 jaar onafgebroken in de top van de Promotie Divisie spelen van Aarnoudse Binnenland Heren  1.

Hiervan hebben de Barendrechters 6 keer in de finale om het Nederlands Amateurkampioenschap mogen strijden. De eerste maal was het gelijk raak en mocht Heren 1 zich kronen tot Amateurkampioen van Nederland. Met recht een absolute topprestatie.

Deze 7 mooie jaren zijn op een geweldige manier vastgelegd door de video's van Weberik.

Als gevolg van het terugtrekken van Heren 1 uit de promotie Divisie zal het huidige Heren 2 het nieuwe Heren 1 vormen. Martijn Kwak wordt de trainer/coach van het team dat gaat uitkomen in de Tweede Divisie.

Met de ervaring van enkele spelers opgedaan in de Promotie Divisie en met het inpassen van jeugdspelers zal het nieuwe Heren 1 vorm gaan krijgen en mee willen gaan strijden om het kampioenschap met als doel promotie naar de Eerste Divisie.

Einde van een zeer succesvol tijdperk geeft ruimte aan nieuwe uitdagingen.

Het bestuur.

Lees het hele artikelzaterdag 21 mei 2016
Vitas stopt bij Heren 1 For me it is the best club in the Netherlands

Vitas stopt bij Heren 1.

Vitas: "I have decided to take a sabbatical year in basketball due to personal reasons. There are some things to be settled personally and with my career at work. It is a tough decision, but I believe that this is the right moment.

It's been a great season with H1 and overall 3 years that I have spent at the club. I feel very thankful to Binnenland for those years and their support.

For me it's the best club in the Netherlands!"
 

Lees het hele artikelzaterdag 14 mei 2016
JU12-1 De Brusseltoppertjes wenst H1 een geweldige wedstrijd

Vanochtend is het JU12-1 vertrokken naar Brussel om aldaar deel te nemen aan het (HET) mini toernooi der mini toernooien.

Het team stuurde vanochtend bij vertrek deze foto in met daarbij de wens dat Binnenland H1 vanavond een geweldige wedstrijd zal hebben.

Vanzelfspreken is het doel van beide teams hetzelfde.....

Kampioen worden!

Lees het hele artikelmaandag 9 mei 2016
Promo Aarnoudse Binnenland H1 versus Red Giants zaterdag 14 mei

|
maandag 9 mei 2016
Aarnoudse Binnenland laat het even donderen in Barendrechtse basketbal

Weinigen leken er in te geloven. Ja, hoop dat was er wel bij de supporters van Aarnoudse Binnenland heren. Alleen een achterstand van 27 punten goed maken, die wonderen komen alleen voor in sprookjes of Leichester. Gelukkig waren er 13 Binnenlanders die er vol vertrouwen en met heel veel geloof in stonden. En zo deden de Barendrechters het onmogelijke door de opgelopen achterstand, van de eerste wedstrijd, om te buigen naar een winst van negen punten. Hiermee bereikt het vlaggenschip van het Barendrechtse basketbal de finale voor het Amateur Kampioenschap van Nederland.

Lees het hele artikelvrijdag 29 april 2016
Aarnoudse Binnenland op weg naar kampioenschap van Nederland

AARNOUDSE Binnenland Heren 1 heeft de eerste plaats in de promotie-divisie bereikt. De eerste plaats in de eindrangschikking heeft als voordeel dat het team van coach Vitas Kazanakovas eerst een uitwedstrijd speelt tegen de nummer vier van de competitie.

De eerste wedstrijd tegen Cobra Nova wordt zaterdag a.s. in sportcentrum Forum Kwadraat in Voorburg gespeeld. Deze wedstrijd start om 18.00 uur.  
 

Laten we allemaal naar Voorburg afreizen !
Lees het hele artikelvrijdag 29 april 2016
Promo Aarnoudse Binnenland H1 versus Cobra Nova zaterdag 7 mei
dinsdag 26 april 2016
Dick de Jong hoveniers sponsort Bomen van Kerels

Aarnoudse Binnenland heren 1 is op bezoek geweest bij Dick de Jong Hoveniers. De sponsor van de basketballers, gevestigd op de grens van Barendrecht en Rotterdam, is de regionale hovenier voor tuinaanleg en tuinonderhoud.


 

Lees het hele artikelmaandag 25 april 2016
Aarnoudse Binnenland gaat als beste amateurclub de Final Four in

Het seizoen voor de Barendrechtse basketballers kwam tot een echte climax in Meppel. Er werd al weken uitgekeken naar deze wedstrijd. Waarbij de nummer één en twee in een directe strijd gingen uitmaken wie de competitie op de eerste plek zou afsluiten en zodoende tegen de nummer vier in de Final Four zou mogen spelen. Het werd dan ook een strijd die gespeeld werd op het scherpst van de snede tegen vriend, maar voor even vijand, Red Giants uit Meppel. Met een minimaal verschil wist Aarnoudse Binnenland de winst te pakken (63-64) en kan zich nu opmaken voor het echte werk.

Lees het hele artikelmaandag 18 april 2016
Aarnoudse Binnenland mag zich gaan opmaken voor de titelstrijd

Na de winst op Punch van zaterdagavond mogen de heren van Binnenland weer mee strijden om het Amateur Kampioenschap van Nederland. Een overwinning op de Delftse studenten was noodzakelijk om volgende week in een onderling duel met Red Giants uit te maken wie er als de nummer één de final-four in gaat. De Barendrechters deden wat ze moesten doen en begonnen na een trage start toch nog goed te draaien. Zo werd de winst (76-47) gedurende de twee heft veilig gesteld. 

Lees het hele artikelwoensdag 13 april 2016
Aarnoudse Binnenland toont twee gezichten in één wedstrijd

Op de vloer van ZZ Leiden presteerde Aarnoudse Binnenland vorige week, voor de dames bekerfinale, nog uitstekend. Deze week was het de hal van ZZ Leiden waarbij het vooral in de eerste helft erg moeizaam verliep en tegen een achterstand aan moest kijken. De paniek bleef na de thee gelukkig uit en de scoringsmachine begon te lopen. Hierdoor werd er toch nog relatief makkelijk gewonnen ook.

Lees het hele artikelmaandag 4 april 2016
Aarnoudse Binnenland wint schuttersfestijn in bekerambiance

Het vroege tijdstip bleek geen hinder te zijn om het vizier op scherp te hebben, want de vele driepunters vlogen als warme broodjes over de toonbank. De teller stopte uiteindelijk bij 21 driepunters. Schoten onder druk en van ongelooflijke afstanden, ze gingen er allemaal in bij beide teams overigens. De Barendrechters stonden heel de wedstrijd met een paar punten en waren in staat om de winst in eigen basketbal tempel te behouden.

 

Lees het hele artikeldinsdag 15 maart 2016
Aarnoudse Binnenland verzekerd zich van Final Four tegen Landslake

In een wedstrijd die nooit spannend was konden de heren van Aarnoudse Binnenland gemakkelijk de winst naar zich toe trekken. Het team van Landslake Lions had hoge ogen willen gooien dit seizoen, maar kan deze helaas niet waar maken. Hierdoor kwam er uiteindelijk een groot verschil op het scorebord die zeker niet geflatteerd was in tegenstelling tot het eerste treffen, van een maand geleden.

Met een bijna fitte selectie kon coach Kazanakovas ten strijde trekken. Alleen Yasalde paz Costa ontbreekt nog in de gelederen. De vijf starters begonnen wat slordig in aanvallend opzicht, maar dit werd absoluut niet afgestraft door de tegenstander. Mede doordat de verdediging aan Binnenland-zijde wel goed stond werd het voor hen ook moeilijk om te scoren. En de scores die er vielen bij de tegenstander kwamen vooral door individuele fouten. Dit resulteert dan uiteindelijk in een lage tussenstand van 16-11. Ondanks de voorsprong was er nog geen tevredenheid bij de thuisploeg over het vertoonde spel.

Lees het hele artikelmaandag 22 februari 2016
Aarnoudse Binnenland neemt toch de punten mee uit Delft

Traditioneel heeft Aarnoudse Binnenland het vaak lastig tegen de studenten van Punch uit Delft.

Coach Vitas Kazanakovas was er dan ook niet helemaal gerust op, maar was blij dat Yasalde paz Costa na 2 maanden blessureleed ook weer van de partij was.
De blauwe brigade begint sterk en heeft met Floris de Jong een ras-schutter in huis.
Na 4 minuten heeft hij al 3 driepunters gescoord. De coach van Punch vlucht in een time-out, maar ook dit kon het tij niet keren. Zeker nu ook Sander Trommelen langzaam aan zijn draai begin te vinden onder het bord. Na periode 1 is de stand 13-26.

Lees het hele artikeldinsdag 16 februari 2016
Hoppers prooi van Aarnoudse Binnenland

Na de winst van een week eerder in Landsmeer en het volledig aansluiten van Niels Plieger en Sander Trommelen was deze week het vertrouwen een stuk groter bij de Barendrechters dan afgelopen weken. Dit kwam direct tot uiting in de speelwijze van de ploeg. De gehele wedstrijd controleerde de Barendrechters de wedstrijd en zo viel concurrent Hoppers ten prooi aan de dadendrang van Aarnoudse Binnenland.

Lees het hele artikelmaandag 8 februari 2016
Aarnoudse Binnenland herstelt zich in Landsmeer

Na twee opeenvolgende nederlagen was er nu weer reden tot lachen in de kleedkamer van de Barendrechters. Een lastige uitwedstrijd tegen Landslake Lions werd gewonnen met 66-84. Na drie gelijk opgaande kwarten, werd in het laatste gedeelte de overwinning binnen gesleept.

Het vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd was vooraf minder hoog dan normaal, want na twee verloren wedstrijden en een nog altijd niet fitte selectie is de rotatie krap. De wil om te winnen was echter niet gedaald. Captain Sjoerd van Vilsteren: “We zaten even in de hoek waar de klappen vielen, maar opgeven nooit. Dit team is mentaal erg sterk en heeft dit al meerdere malen bewezen de afgelopen jaren.” Deze woorden  worden bevestigd door het initiatief dat Aarnoudse Binnenland neemt. Verdedigend schort het echter nog aan effectiviteit. Hierdoor weet de thuisploeg continu dicht bij te blijven.

Lees het hele artikelzondag 31 januari 2016
Aarnoudse Binnenland kansloos in Katwijk

In een prachtige basketbal ambiance zette Aarnoudse Binnenland de eerste score op het bord en bleef het 6 minuten lang op voorsprong, maar daarna was de jeu er al vroegtijdig af. Het gemis van een viertal spelers blijkt dan toch te groot en het klasse verschil wordt pijnlijk duidelijk. De Katwijkse formatie Grasshoppers speelde de wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, makkelijk uit en pakte een mooie  overwinning op de Barendrechters.

Lees het hele artikelmaandag 25 januari 2016
Aarnoudse/Binnenland doet zichzelf te kort tegen CobraNova

Negentig procent  van de wedstrijd spelen met een voorsprong blijkt niet voldoende te zijn voor de winst.  In eigen huis gingen de heren van Binnenland onderuit tegen mede Final Four kandidaat Cobra Nova uit Voorburg. Als dan ook Niels Plieger nog uit valt met een enkelblessure en Martijn van Noordenne komende week niet fit is, blijkt het een zure avond in Barendrecht.

Lees het hele artikelwoensdag 20 januari 2016
Mini van de week is Koen van der Tol

Aankomende zaterdag speelt Heren 1 weer een thuiswedstrijd. De tegenstander dit keer is Cobra Nova.

Bij deze wedstrijd mag Koen van der Tol mini van de week zijn. Koen speelt inmiddels alweer 3 jaar basketbal en sinds dit seizoen speelt en traint hij bij ju12-1. Hij is gaan basketballen omdat zijn vader dat vroeger ook gedaan heeft en het hem heel leuk leek.
Tijdens de training heeft Koen het altijd naar zijn zin en is een spelletje shoot-out de favoriet van Koen. Bij de wedstrijden is voor hem scoren heel belangrijk en winnen van de wedstrijden nog leuker.
Bij de laatste vraag aan Koen wie zijn favoriete speler is van Heren 1 hoeft Koen niet lang na te denken. Voor hem is dat Sjoerd van Vilsteren omdat hij hem gewoon goed vindt. Hopelijk krijgt Koen een handtekening van Sjoerd komende zaterdag. Ze kunnen in ieder geval samen een balletje gooien in de warming-up.
De wedstrijd begint om 21.00 uur. Veel plezier Koen!
zondag 10 januari 2016
Aarnoudse Binnenland hervat competitie met overwinning op Cangeroes

Met een prima eerst helft gevolgd door een regelmatige tweede helft heeft het mannen team van CBV Binnenland de competitie uitstekend hervat. Tegenstander het Utrechtse Cangeroes kwam er in 40 minuten eigenlijk nooit echt aan te pas.  Dit bracht een eindstand die bijna identiek is aan de eindstand van deze wedstrijd in het voorgaande seizoen. Toen eindigde de score bij 81-66 en nu verlieten beide ploegen het veld met een eindstand van 81-64.

Lees het hele artikeldinsdag 29 december 2015
Bekerwedstrijd Aarnoudse Binnenland H1 versus SPM Shoeters

Donderdag 14 januari ontvangt Aarnoudse Binnenland H1 SPM Shoeters voor de bekercompetitie.

Dat betekent dus een topper tussen Aarnoudse Binnenland uit de promotiedivisie en SPM Shoeters uit de eredivisie. Niet de 1e keer dat Binnenland Den Bosch over de vloer heeft. Het belooft dan ook een niet alledaagse donderdagavond te worden de 14e!

14 januari, aanvang 20:30 in de Driesprong in Barendrecht. Toegang geheel gratis.
 

 

 

Lees het hele artikeldinsdag 22 december 2015
Aarnoudse Binnenland oppermachtig in topduel

Het was alweer even geleden dat de heren van Aarnoudse Binnenland een competitieduel aflegde. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Een wedstrijd tegen Red Giants waar naar uit gekeken werd. De nummers één en twee uit de competitie. En jongens met onderlinge banden. Beide ploegen kennen elkaar dus goed. Verwacht werd dan ook dat het een hevige strijd zou worden. Echter was hier nooit sprake van.  De Barendrechters dicteerde veertig minuten lang. Dit tot groot genoegen van het aanwezige publiek.

Lees het hele artikelwoensdag 16 december 2015
Aarnoudse Binnenland Heren 1 in nieuwe tenues

Het herenbasketbalteam van Aarnoudse Binnenland is door kledingleverancier Star by GL voorzien van nieuwe wedstrijdkleding.

Afgelopen week reikten de eigenaren van hoofdsponsor Aarnoudse transportmiddelen, Bart en Stefan Aarnoudse, de tenues uit aan de voltallige herenselectie uit.

Zaterdag 19 december a.s. speelt CBV Binnenland heren 1 om 20.15 uur in de eigen sporthal de Driesprong tegen medekoploper Red Giants (Meppel). Het doel van de Barendrechters is om ook dit jaar weer voor het kampioenschap te gaan. De afgelopen 6 jaar stond Aarnoudse-Binnenland maar liefst 5 keer in de finale en wist 1 keer landskampioen te worden.

Lees het hele artikelwoensdag 16 december 2015
Mini van de week is Luka Gavic

Aankomende zaterdag is de laatste competitie wedstrijd van Heren 1 in 2015. Deze keer komen Red Giants op bezoek. Bij deze wedstrijd is Luka Gavic de mini van de week.

Aankomende zaterdag kan Luka zijn favoriete speler ontmoeten en samen met hem en het hele team warmlopen. U bent allemaal van harte welkom in de sporthal om het Heren 1 team aan te moedigen. De wedstrijd start om 20.15 uur.

 

Lees het hele artikelmaandag 30 november 2015
Aarnoudse Binnenland pakt overwinning tegen jeugdig ZZ Leiden

In een niet bijzonder sprankelend duel hebben de Barendrechtse basketballers gedaan wat ze moesten doen. Het opleidingsteam van ZZ Leiden, dat puntloos onderaan staat, werd zakelijk aan de kant gezet door Aarnoudse Binnenland.

Wat opvalt dit seizoen is dat de Barendrechters over diverse scorers beschikken. Illustratief hiervoor is dat
de eerste 10 punten door vijf verschillende spelers werden gescoord. Zo kwamen de Barendrechters dus
goed uit de startblokken. “We waren vooraf gewaarschuwd voor de felheid waarmee Leiden speelt en we
wisten dit in de beginfase goed te pareren”, aldus point-guard Martijn van Noordenne. De spelverdeler
verkeerd in een uitstekende vorm en liet dat in dit duel ook weer zien door een aantal malen feilloos raak te schieten. De snelle voorsprong werd uitgebouwd tot een ruime marge van 26-12.

Lees het hele artikelvrijdag 27 november 2015
Mini van de week is Raoul Treurniet

Op zaterdag 28 november komt in de Driespring ZZ Leiden H2 op bezoek bij ons Heren 1.

Bij deze wedstrijd kunt u wederom een mini van de week in actie zien. Het is Raoul Treurniet. Raoul is inmiddels al weer 3 seizoenen aan het basketballen. Hij had als voorbeeld zijn zus Cyriella die al jaren basketbalde en zo begon het bij Raoul ook te kriebelen.

 

Lees het hele artikelmaandag 23 november 2015
Aarnoudse Binnenland moeiteloos naar de volgende ronde NBB beker

Aarnoudse Binnenland heeft zich met een ruime zege bij DBV Rowic toegang verschaft tot de achtste finales van de NBB Beker.

In die ronde treedt Binnenland op als gastheer van SPM Shoeters.

Hielden de Barendrechters vorige week De Groene Uilen nog op 49 punten, bij DBV Rowic bleef de teller zaterdagavond steken bij 39 punten.

Lees het hele artikelzaterdag 21 november 2015
Aarnoudese Heren1 bekert vandaag tegen Rowic

Vanavond om 20:15 uur bekert Aarnoudese Heren1 bekert in Dordrecht tegen 1e divisionist Rowic.

Daar ontmoeten zij een oude bekende, Ron den Hoedt, die Rowic coacht.
maandag 16 november 2015
Aarnoudse/Binnenland defensief ijzersterk en boekt zege in Groningen

Na de bizarre voorvond van deze wedstrijd zijn onze problemen op weg naar Groningen maar relatief. Zonder twee sterkhouders, Patrick die een bus mist, bidons die nog in Barendrecht staan of het slechte weer. Het stelt dan ineens niet zoveel voor. Onderweg genoeg tijd om alles bij te praten en ons ongeloof te delen met elkaar. Hoe hard ook, als sporter moet de focus ook weer richting de wedstrijd. En deze werd begonnen met een waardige minuut stilte. 

Na de sprongbal nam Aarnoudse Binnenland direct het heft in handen. Met name Richard Maxwell kon met een aantal sterke drives de weg naar de basket makkelijk vinden. In deze beginfase wisten de Uilen eigenlijk alleen te scoren door individuele fouten aan Binnenlandse zijde. Zo staat er halverwege het eerste kwart een tussenstand van 8-17 op het scorebord. Daarna vocht de thuisclub zich weer iets terug in de wedstrijd en doordat zij de Barendrechters twee minuten niet lieten scoren was het verschil nog maar vier punten na tien minuten (17-21). 

Lees het hele artikelvrijdag 6 november 2015
As zaterdag oefent Aarnoudse/Binnenland heren 1

Vanwege het terugtrekken van Jugglers uit de competitie, was Heren 1 dit komende weekend vrij.

Maar de mannen van Vitas willen de goede spirit behouden en verbeteren en daarom oefenen ze komende zaterdag tegen het 1e heren team van Almere Pioniers, aanvang 20:30 uur.

Na Dames 1 kan je dus nog even blijven zitten.
woensdag 21 oktober 2015
Aarnoudse Binnenland hersteld zich in Hoorn en wint van Hoppers

Een week na de misstap in eigen huis heeft het eerste heren team van Aarnoudse Binnenland nu wel de overwinning weten te pakken in de Promotie Divisie. In Hoorn werden de Hoppers verslagen in een wedstrijd waar de blauwe 40 minuten lang van een kleine voorsprong konden genieten.

Lees het hele artikelzondag 11 oktober 2015
Aarnoudse Binnenland krijgt tik in eigen huis

Na een zegereeks van driewedstrijden konden de heren van CBV Binnenland zaterdagavond geen grip krijgen op de gasten uit Katwijk. Na een prima eerste kwart konden zij hier geen vervolg aan geven in het resterende deel van de wedstrijd en zo ging Grasshoppers er met de punten vandoor.

In een goed gevulde sporthal De Driesprong begon Aarnoudse Binnenland uitstekend aan de wedstrijd. Het liet duidelijk zien revanche te willen voor de verloren oefenpot van vorig jaar. Veelvuldig werd de basket gevonden door middel van een snelle uitbraak. Na twee minuten vluchten de tegenstanders al naar een time-out. Dit bracht voor hen echter niet het gewenste resultaat, want de gastheren gingen op dezelfde voet verder. Niels Plieger bleek andermaal de man in vorm te zijn, want met acht punten in dit kwart was hij voorlopig topscoorder van de wedstrijd. 

Lees het hele artikelmaandag 5 oktober 2015
Aarnoudse Binnenland zet goede spel voort tegen CobraNova

Afgelopen zaterdag wonnen de heren van Aarnoudse Binnenland de zeer lastige uitwedstrijd in Voorburg met 76-85. In een boeiend duel konden de Barendrechters in de slotfase het hoofd koel houden en zo ongeslagen blijven na de eerste vier speelrondes. 

Lees het hele artikelzondag 27 september 2015
Aarnoudse Binnenland toont gretigheid in eerste thuisoverwinning

Waar een moeilijke avond verwacht werd, wisten de heren van Aarnoudse Binnenland in twee kwarten concurrent Black Eagels van zich af te schudden. In de eerste periode deden beide teams weinig voor elkaar onder, maar in kwart twee en drie kwam er een beslissende voorsprong voor de Barendrechters op het bord.

Een prachtige sportdag in basketbaltempel De Driesprong afgelopen zaterdag. Die afgesloten werd met twee uitstekende wedstrijden op het centre court. Onder toeziend oog van de wethouder van sport zag het Barendrechtse publiek een zenuwachtig begin. Zowel Black Eagels als Binnenland vonden de basket maar mondjesmaat de eerste drie minuten. Yasalde paz Costa wees zijn team op de juiste momenten de weg. Waarbij de tegenstanders het vooral van hun inside-game moesten hebben. Zo werden de eerste tien minuten met een minimale marge van drie punten in het voordeel van de gasten afgesloten (17-20).

Lees het hele artikeldinsdag 22 september 2015
Aarnoudse Binnenland start met overwinning

Aarnoudse-Binnenland heeft zaterdag haar 1e competitive wedstrijd voor  de competitie in Utrecht tegen Cangeroes gewonnen.

Aarnoudse Binnenland begon heel goed aan de wedstrijd maar Cangeroes liet zien dat zij zoals ieder jaar ook nu weer een hele sterke tegenstander is.
Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin heel veel strijd aan beide kanten werd geleverd.

Uiteindelijk trekt Aarnoudse Binnenland aan het langste eind en wint  met 70-84.

Aanstaande zaterdag spelen de heren om 17.45 uur in De Driesprong waarin ze opnieuw een pittige tegenstander treffen Black Eagles uit Rosmalen.
 
vrijdag 18 september 2015
Pest clinic Henk Pieterse

Op woensdag 30 september (19.00 - 20.30 uur) organiseren de Rabobank en de Buurtsportcoach Barendrecht i.s.m. Henk Pieterse een sportieve pest clinic. Deze clinic biedt trainers, spelers, jongeren en ouders de tool hoe om te gaan met pesten en/of zelf gepest worden.

De pest clinic is een interactieve activiteit waar kinderen van 10 jaar en ouder aan deel kunnen nemen. De clinic, welke voornamelijk bestaat uit basketbaloefeningen en wordt afgewisseld met kleine interactieve oefeningen, vindt plaats op het basketbal veldje naast De Driesprong.

Contact: Wim van der Hoek.
 
Lees het hele artikelmaandag 11 mei 2015
Einde seizoen Aarnoudse/Binnenland na doubleheader tegen Red Giants

Aarnoudse Binnenland is er voor het eerst in zes jaar niet in geslaagd om de finale te halen van het Nederlands amateurkampioenschap.  In Meppel lag de eindstreep na twee overtuigende overwinningen van Red Giants op de Barendrechters.

Met het opstappen van coach De Bruin lag er een zeer moeilijke taak in de handen van interim coach Vitas Kazanakovas. Een team binnen een week klaarstomen voor een return waarbij begonnen wordt met 15 punten achterstand. Geen uitzichtloze situatie, maar er zal alles uit de kast gehaald moeten worden om dit een positieve wending te geven. Hier leek het in de eerste tien minuten totaal niet op. Red Giants had volledig de overhand en liep snel uit naar een onoverbrugbaar gat (24-14). Tel hier het verschil van de eerste wedstrijd bij op en er moet een wonder gebeuren. 
 

WebErik was natuurlijk present en legde de laatste match weer haarfijn vast. Bekijk de video >>>>>

Lees het hele artikeldinsdag 5 mei 2015
Aarnoudse Binnenland H1 klaar voor mission possible in Meppel

Afgelopen zaterdag in een zeer sfeervolle Driesprong moest Aarnoudse/Binnenland H1 zijn meerdere erkennen in de Red Giants. Met een eindstand van 70-85 werd deze 1e wedstrijd in de halve finale van de promotiedivisie afgesloten.

Aanstaande zaterdag is de 2e wedstrijd, welke zal worden gespeeld in sporthal Ezinge te Meppel.

Het mag duidelijk zijn dat Aarnoudse/Binnenland H1 voor een van de grootste uitdagingen staat van haar carrière. Een mission possible? In het hol van de leeuw?

Aan het team zal het niet liggen. In een do or die game is altijd alles mogelijk. Alle spelers van Aarnoudse/Binnenland hebben maar een doel: Revanche!

Hoewel het in het veld door de spelers geklaard zal moeten worden is elke steun volgende week zaterdag meer dan welkom.

Alle spelers van Aarnoudse/Binnenland H1 vragen dan ook jou, om samen met hun af te reizen naar Meppel en daar een sportieve vuist te maken. In het veld, en buiten het veld.

Do or die, #bluenation is ready!
maandag 4 mei 2015
Aarnoudse Binnenland in kolkende basketbaltempel ten onder

In de strijd om een finaleplaats voor het amateur kampioenschap van Nederland is Aarnoudse Binnenland er niet in geslaagd een voorsprong te pakken. De formatie van Red Giants uit Meppel was te sterk en ging er met de winst vandoor. 

Nu moeten de Barendrechters een achterstand van 15 punten zien goed te maken in de return komende zaterdag.

Beide coaches wisten vooraf dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Hierdoor werd er aan elk detail hard gesleuteld in de voorbereiding. Ook de supporters hadden dit in de gaten gekregen, want het publiek wist massaal de sporthal te vinden. En die zagen Binnenland de score nog openen, maar daarna was het vooral Red Giants wat de klok sloeg. Via 7-13 liep de ploeg na tien minuten spelen uit tot tien punten voorsprong 9-19. Waar Red Giants veelvuldig de basket wist te vinden beloonde Binnenland zichzelf niet door de open kansen te benutten.

WebErik maakte weer een fraai verslag van de wedstrijd.

Lees het hele artikelmaandag 4 mei 2015
Arjan de Bruin stapt op

Na de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag heeft Arjan de Bruin ontslag genomen als trainer/coach van Aarnoudse/Binnenland Heren 1.

Heren 1 zal de komende wedstrijd in Meppel onder leiding van assistent Vitas Kazanakovas trachten zich te plaatsen voor de finale van het Amateurkampioenschap van Nederland. 


 
zaterdag 2 mei 2015
Aarnoudse/Binnenland Heren 1 tegen Red Giants 2 mei 20:15 uur

Eerste wedstrijd van een 'best of two',

9 mei is de 2e wedstrijd in Meppel
zaterdag 18 april 2015
Oefenwedstrijd Aarnoudse Heren 1 gaat vanavond niet door

De geplande oefenwedstrijd van Heren 1 gaat vanavond niet door, volgende week 25-04 spelen ze wel een oefenwedstrijd tegen Grasshoppers, aanvang 17:30 uur
donderdag 16 april 2015
MU18 WINT DOORDEWEEKS EN HOOPT……..

15.04.2015 speelde MU18 een uitwedstrijd tegen SBV Juventus . In een werkelijk snikhete zaal met toch nog aardig wat publiek/ ouders  werd de formatie uit Schiedam uiteindelijk toch nog met redelijk ruime cijfers verslagen : 30-47, na wederom 40 minuten tegen zone te hebben gespeeld.  Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Cady  is het nu dus afwachten .

Met nog twee wedstrijden in deze competitie ( CADY-BOB  ) ( BINNENLAND-BOB ), staat de concurrent uit Capelle het er beste voor met 1 nederlaag, daar waar BOB en BINNENLAND  2 nederlagen moesten incasseren.

ALS Cady verliest ( 18 april ) en ALS Binnenland dan wint ( 25 april ) zijn we .....

Lees het hele artikelzondag 12 april 2015
Aarnoudse Binnenland groeit naar Play Off vorm !

De wedstrijd tussen Cangeroes en Aarnoudse Binnenland was een strijd om de 3e en 4e plek. De winnaar van deze tweestrijd zou definitief de 3e plek zeker stellen. Aarnoudse Binnenland schoot snel uit de startblokken en met veel pressie in zowel de aanval als in de verdediging nam Aarnoudse een voorsprong. Na het 1e kwart was er een tussenstand van 10 – 23.

Het was de bedoeling om met veel te wisselen het tempo zodanig hoog te houden dat Cangeroes in de problemen zou komen. Alle wisselingen zorgde echter voor zoveel onrust dat het tegen ons ging werken. In zowel de aanval als in de verdediging ging het steeds stroever. Het tempo was er uit en Cangeroes maakte daar gebruik van door terug te komen in de wedstrijd. 

Lees het hele artikelzondag 22 maart 2015
Aarnoudse Binnenland H1 geplaatst voor Final4

Aarnoudse Binnenland tegen Black Eagles was een wedstrijd om een plaats in de play offs. Beide teams konden zich geen verliespartij meer veroorloven waarbij wel gezegd moet worden dat Black Eagles met 4 wedstrijden tegen de 3 topteams een nog heel zwaar programma moest af werken. Aarnoudse had de uitwedstrijd in Rosmalen met 92 – 84 verloren, dus de doelstelling was dus om met meer dan 8 punten te winnen zodat het doelsaldo in ons voordeel zou uitvallen.

Lees het hele artikelwoensdag 18 maart 2015
Mini van de week bij H1 is Raymond de Bruin

Aankomende zaterdag speelt Heren 1 een belangrijke thuiswedstrijd tegen The Black Eagles uit Rosmalen.

Op speciaal verzoek is vanavond Raymond de Bruin  de mini van de week. Raymond heeft nl. een clinic gevolgd met de mannen van Black Eagles en hij vond het wel erg leuk om juist bij deze wedstrijd de mini te zijn!

 

Lees het hele artikelzondag 15 maart 2015
Aarnoudse Binnenland wint in boeiend duel van koploper!

Groen Uilen tegen Aarnoudse Binnenland was een heel boeiende basketbalwedstrijd. Vanaf het begin werd er met veel energie gespeeld. Bij Aarnoudse Binnenland was het erg goed om te zien, dat er sterk collectief werd gespeeld. De basis voor een goede wedstrijd begint altijd in de verdediging. Bij beide teams is dat dan ook duidelijk terug te vinden. Je man uitschakelen en dan vanuit die gesloten verdediging proberen veel pressie op de aanvallers te houden. 

In het 1e en 2e kwart overheersten de verdedigingen. Via een tussenstand van 13-14 werd een ruststand van 33-31 bereikt. Alles was dus nog mogelijk. Aarnoudse Binnenland opende de 2e helft sterk.

Beelden van de wedstrijd zijn te zien op de >>> TV-pagina

Lees het hele artikelzondag 8 maart 2015
Aarnoudse Binnenland behaald makkelijke overwinning op Rotterdam

Twintig minuten was genoeg om de overwinning veilig te stellen. Het niet al te florissant spelende Rotterdam kon weinig tegenstand bieden tegen een sterker Binnenland. Het eerste kwart was nog spannend, maar het tweede en derde kwart was erop en erover. Zo kan coach De Bruin tevreden terug kijken op een redelijke wedstrijd.
Zoals eerder vermeld was de start van de wedstrijd nog gelijk opgaand. Binnenland speelde niet slecht, maar kon ook niet echt los komen van de tegenstander. Verdedigend stond het eindelijk weer eens goed georganiseerd. Aanvallend werden er vooral in de omschakeling punten gescoord, maar in de set-offence bleef de motor wat haperen. Rotterdam 2 kon in deze fase vooral bijblijven door een aantal tweede-kans punten door onachtzaamheden bij het rebounden. Een minimale achterstand van 12-13 na tien minuten was het gevolg.

Lees het hele artikelzaterdag 7 maart 2015
Vanavond Aarnoudse/Binnenland tegen Rotterdam

Vanavond om 20:15 uur de derbij tussen Aarnoudse/Binnenland H1 tegen Rotterdam Basketbal H2 in sporthal De Driesprong.

Het 1e Herenteam van Binnenland steekt nog niet in topvorm, vormcrisis bij een aantal spelers en ook de spelers die zijn teruggekomen na langdurige blessures verloopt nog niet echt florisant. Het team zal het moeten hebben van hun werklust om tegen Rotterdam Basketbal een goede prestatie te leveren en dat ze zeker noodzakelijk. Heren 1 staat op een mooie 3e plaats maar de concurentie ligt duidelijk op de loer. Teams op 2 of 4 punten achter Binnenland maar ook met 1, 2 of 3 wedstrijden minder gespeeld kunnen het onze jongens zeker nog heel lastig maken voor hun play-offplaats.

Dus kom ons team aanmoedigen !
woensdag 4 maart 2015
Mini van de week bij H1 is Yannick van Vliet

Zaterdag komt Rotterdam Basketball bij Heren 1 op bezoek. Bij die wedstrijd is Yannick van Vliet de mini van de week.
Sinds zijn 6e jaar is Yannick al aan het basketballen. Nadat hij zijn A en B zwemdiploma had gehaald mocht hij gaan basketballen. Dat doet hij nu dus alweer 4 jaar. Yannick traint en speelt bij JU12-1 waar hij het enorm naar zijn zin heeft. Hij is gaan basketballen omdat hij het al kende van zijn broer Joël die bij JU14-1 speelt.
 

Lees het hele artikelzondag 1 maart 2015
Aarnoudse Binnenland gaat met lege handen naar huis

Een uitstekende uitgangspositie vooraf. De concurrentie laat dure punten liggen en Binnenland kan afrekenen met een directe concurrent. De belangen zijn dus groot in Voorburg, want hetzelfde verhaal geldt voor de tegenstander. Echter kan Binnenland geen vuist maken in de tweede helft en moet de punten in een kolkend Voorburg laten.
De start is uitstekend. Een strakke defensie gecombineerd met messcherpe uitvallen zorgt voor problemen in de ploeg van coach Martinez. Die daarom bij een stand van 1-9 in een time-out vlucht.

Hierna gaan de ploegen enige tijd gelijk op en uiteindelijk herpakt Voorburg zich. De Barendrechters moeten in deze fase van de wedstrijd het antwoord even schuldig blijven. Een run van 12-2 is het gevolg en zo wordt dit kwart afgesloten met 20-30 in het voordeel van de mannen van coach De Bruin.

Lees het hele artikelmaandag 23 februari 2015
Aarnoudse boekt belangrijke zege en houdt Final Four in eigen hand

Aarnoudse Binnenland boekt belangrijke zege en houdt Final Four in eigen handen. Arjan de Bruin kon na 40 minuten opgelucht ademhalen. “In deze fase van de competitie telt het resultaat en daar ben ik erg blij mee”, aldus de oefenmeester na de overwinning op ZZ Leiden 2.

De meegereisde Barendrechtse supporters zagen drie kwarten een close game, maar in het vierde kwart moesten de gastheren het hoofd buigen.

Net als in de eerste onderlinge confrontatie dit seizoen, was het Leiden dat beter uit de startblokken kwam. Maar tot meer dan drie punten verschil lieten de Barendrechters het nooit komen.

Lees het hele artikelzondag 8 februari 2015
Aarnouds Binnenland niet grootst, wel twee punten

Zonder bijzonder groots te spelen heeft Binnenland wel de punten in eigen huis gehouden. De zo belangrijke punten, want het is nog altijd erg spannend in de Promotie Divisie. Nog altijd kon de ploeg niet beschikken over Sander Trommelen en Sjoerd van Vilsteren. Daar kwam zaterdag ook nog coach De Bruin bij, die in de ziekenboeg aansloot met griep. Voor het eerst in 40 jaar moest hij verstek laten gaan bij een competitieduel. Hierdoor werd assistent Vitas nu de eerste stuurman.

Binnenland wou scherp aan de start verschijnen, maar begon nog enigszins terughoudend. De lange mannen van The Jugglers hielden het veld klein waardoor er weinig ruimte beschikbaar was voor pogingen dicht bij de basket. Hierdoor werd het afstandsschot van Martijn van Noordenne en Yasalde Paz Costa gezocht en gevonden.  Het kwart ging gelijk op en werd afgesloten met een kleine voorsprong van 12-9.

 

Lees het hele artikelzondag 1 februari 2015
Aarnoudse Binnenland verliest onnodig van Punch

Na een teleurstellend begin van de 2e competitiehelft met een verlies in verlenging tegen Landslake Lions en een mooie overwinning op Red Giants hoopte ik, dat Aarnoudse Binnenland door de winst een boost zou krijgen voor een goed vervolg. De uitwedstrijd tegen Punch Delft zou een goede gelegenheid moeten zijn om het zelfvertrouwen op te krikken.
 

Lees het hele artikelzondag 25 januari 2015
Aarnoudse Binnenland toont karakter !

Er zijn ieder seizoen weer momenten waarop een team in een dip zit. Aarnoudse Binnenland zat in zo’n dip. Na de onnodige nederlaag tegen Landslake Lions en de afdroogpartij tegen Landstede Zwolle voor de beker was het team aan een goede overwinning toe. 

De wedstrijd tegen Red Giants was zo’n uitdaging. Beide teams hadden problemen in de personele bezetting. Aarnoudse Binnenland miste in Sander Trommelen en Sjoerd van Vilsteren twee dragende spelers en er was de onzekerheid of Olaf Petersen zou kunnen spelen door een buikgriep. Red Giants miste ook enkele toonaangevende spelers. Waar Red Giants zwak was in de spelverdelers miste Aarnoudse Binnenland 2 van zijn grote spelers. Olaf kon gelukkig wel spelen. De wedstrijd tussen Red Giants en Aarnoudse Binnenland zou een keerpunt voor één van beide teams kunnen zijn. Buiten een kans om de positie op de ranglijst te handhaven stond er dus meer op het spel.

Lees het hele artikelvrijdag 23 januari 2015
Mini van de week bij H1 is Wouter Jansen

Aankomende zaterdag in de Driesprong speelt Heren 1 een competitie wedstrijd tegen Red Giants uit Meppel. Bij deze wedstrijd is Wouter Jansen de mini van de week. Wouter speelt en traint bij Ju12-1.

Na eerst te hebben gehandbald is Wouter nu alweer zo’n 2½ jaar aan het basketballen. Wouter weet nu al dat hij heel lang wordt dus dat is alvast fijn om te weten voor later in een Heren team.

Lees het hele artikelwoensdag 14 januari 2015
Aarnoudse/Binnenland bekert tegen Landstede

Aanstaande dinsdag 20 januari bekert Aarnoudse/Binnenland Heren 1 tegen eredivisionist Landstede Zwolle in de kwart-finale voor de NL-beker.
De wedstrijd begint 20:15 uur, entree gratis.

___________________________________________________

Als gevolg hiervan zijn er trainingwijzigingen op deze dinsdagavond:
Trainingen van M16-2, J16-2 en J14-2 moeten om 19:15 uur beeindigd zijn.
Trainingen van D20-1, H20-1 en D4 vervallen.
Heren recr, Dames 2 en Heren 20-2 kunnen na afloop wedstrijd trainen met uitloop naar 23:15 uur.

Lees het hele artikelzondag 11 januari 2015
Aarnoudse Binnenland verliest van Landslake Lions

Het was een zeer teleurstellende avond voor me. Ik waande me terug in de 1e week toen we met trainen begonnen. Het was ongeïnspireerd met zeer matig verdedigen, ruststand 36 – 47, en alle fouten die maar gemaakt konden worden werden ook gemaakt. 47 punten tegen is 1 punt meer dan Landslake in de uitwedstrijd in 4 kwarten scoorde. Met fouten kan ik leven want dat is inherent aan het basketbal, maar het gebrek aan inzet is dodelijk, tegen welke tegenstander dan ook.

Lees het hele artikelzondag 21 december 2014
Aarnoudse Binnenland sluit eerste helft seizoen af met overwinning

Gezien de wedstrijd van vorige week, 92 – 50, zou Aarnoudse Binnenland tegen Hoppers een formaliteit moeten zijn. Door veranderingen bij Hoppers wisten we echter niet wat we konden verwachten. De coach van Hoppers en enkele spelers besloten om de vereniging te verlaten.

Met een nieuwe coach en een wat gewijzigde samenstelling weet je als tegenstander niet altijd wat je kan tegen komen. Hoe reageert zo’n ploeg op de wijzigingen?
Voor Aarnoudse Binnenland was het zaak om het eigen spel te blijven spelen. Een hoog tempo vanuit een gesloten verdediging is wat we willen. 

Lees het hele artikelzondag 14 december 2014
Aarnoudse/Binnenland naar Hoorn

Aarnoudse Binnenland ging niet gerust naar Hoorn voor de wedstrijd tegen Hoppers. Door de afwezigheid van Yasalde, Kevin, Sander en Olaf misten we de voltallige luchtmacht en een point guard. 

Hoppers is een groot en sterk team dat onder de borden dominant wil spelen. Met 3 forwards en 5 guards zou dat voor Aarnoudse Binnenland dus een probleem in de post ups en de rebound kunnen geven. Dit was ook in de wedstrijd tegen Jugglers het probleem. Toen hadden we Sander er nog bij, maar die ontbrak nu door een bovenbeenblessure. Net zoals tegen Jugglers toont Aarnoudse Binnenland dat het tot heel goed teamspel in staat is.

Lees het hele artikelzondag 14 december 2014
Kerstwens 2014 Aarnoudse Binnenland H1
dinsdag 9 december 2014
24 seconden met coach Arjan de Bruin

Wil je de coach van Aarnoudse/Binnenland heren 1 iets beter leren kennen?

Lees dan het artikel '
24 seconden met coach Arjan de Bruin' 
op i-basketball >>>>>
 zondag 7 december 2014
Aarnoudse Binnenland boekt mooie overwinning

Aarnoudse Binnenland tegen Cangeroes was een wedstrijd waar we een beetje tegen op keken. Cangeroes zat in een flow en met de afwezigheid van Yasalde, Sander en Kevin door vakantie en blessures konden we niet inschatten hoe we hun lengtevoordeel konden teniet doen. Het werd een goede, en broodnodige, overwinning. We winnen alle kwarten en dat is natuurlijk positief. Tussenstanden 24-21, 40-36, 61-53 en eindstand 81-66. Er was toch weer even de gebruikelijke Binnenland-dip toen door een gebrek aan concentratie Cangeroes kon terugkomen, maar dat was gelukkig van korte duur. In de 1ehelft hadden we een probleem in de verdediging, maar door een tactische aanpassing in de rust werd dat grotendeels opgelost. Een team als Cangeroes kan je nooit helemaal afstoppen want daar zijn ze te goed voor. Het positieve resultaat krijgt extra glans als je rekening houdt met de absentie van genoemde basisspelers. Sjoerd nam in het 4e kwart het team weer op sleeptouw, 32 punten, en de rest deed goed mee. Met 5 spelers in de dubbele cijfers zijn we op de goede weg. 

Scorers: Sjoerd – 32, Martijn – 13, Niels – 12, Olaf – 12, Raven – 12.
woensdag 3 december 2014
Mini van de week bij H1 is Stan Koopmans

Op zaterdag 6 december is er weer een mini van de week bij de wedstrijd Binnenland Heren1 – Cangeroes Heren 1.

Stan Koopmans speelt inmiddels 2.5 jaar basketbal en is bezig met zijn 3e wedstrijd seizoen. Eerst heeft Stan gejudood. Hij kende het basketbal al omdat zijn broer Boris al een aantal jaar in de Driesprong rondliep en dat stimuleerde Stan om het ook te proberen.


 

Lees het hele artikelmaandag 1 december 2014
Aarnoudse Binnenland verliest van Black Eagles

Black Eagles tegen Aarnoudse Binnenland is een wedstrijd tussen de nr3. en nr. 4 in de Promotiedivisie. Black Eagles is de kampioen uit de 1e divisie van vorig seizoen en nieuw in de Promo en een aanwinst voor deze competitie. Ik weet echter niet wat ik van deze wedstrijd moet denken. Deels omdat Black Eagles een uitstekende wedstrijd speelde met 2 spelers die we niet konden afstoppen en deels omdat de invloed van de arbitrage op ons spel erg groot was. Ik heb het in meer dan 40 jaar als coach nog nooit meegemaakt......................

Lees het hele artikelzondag 23 november 2014
Aarnoudse Binnenland verliest topper van Groene Uilen

Statistisch gezien had het een overwinning voor Aarnoudse Binnenland moeten worden want Groene Uilen had voor het laatst in 2007 in Barendrecht gewonnen. Groene Uilen kwam echter met andere gedachten vanuit het Hoge Noorden afgedaald. Ze wilden kennelijk iets recht zetten en lieten Aarnoudse Binnenland zien hoe het spel gespeeld diende te worden. Het werd een terechte nederlaag. 

 
Lees het hele artikeldonderdag 20 november 2014
Mini van de week bij H1 is Twan Martha

Aankomende zaterdag is er tijdens de wedstrijd van Heren 1 tegen de Groene Uilen weer een mini van de week. Deze week is dat Twan Martha. Hij basketballt al zo’n 7 jaar en speelt en traint bij JU12-1. Hij is gaan basketballen omdat hij dacht dat hij het wel leuk zal vinden en nu na 7 jaar vindt hij het nog steeds een superspelletje.


 

Lees het hele artikelmaandag 17 november 2014
CBV Binnenland H1 ronder verder in beker tijdvoorreflectieopinzetfocus

De bekerwedstrijd Rowic tegen Aarnoudse Binnenland was een wedstrijd om snel te vergeten. Aarnoudse Binnenland is in de promotiedivisie, op dit moment, het team dat de minste tegenscores heeft. Als je de Red Giants op 60 punten kan houden en je laat Rowic, uitkomend in de 1e divisie, 72 punten scoren dan moet je toch vragen stellen bij de manier hoe Aarnoudse Binnenland aan deze wedstrijd is begonnen. Vanaf de 1e minuut speelde Rowic heel enthousiast en met veel energie. Aarnoudse Binnenland stelde daar wat plichtmatig basketbal tegenover.

 
Lees het hele artikelzondag 9 november 2014
Aarnoudse Binnenland wint de Rijnmondderby !

Iedere supporter van Rotterdam Basketbal en Aarnoudse Binnenland die naar deze wedstrijd kwam kijken met het idee een spetterende wedstrijd te zien kwam helaas bedrogen uit.
Aarnoudse Binnenland opende slecht. Het missen van 4 lay-ups op rij hielp ook niet. Roba deed het beter en na 4 minuten stond het dan ook 8 – 3 in hun voordeel.
Via scores van Martijn van Noordenne, 3 pts, Yasalde Paz Costa en Olaf Petersen, 3 pts, sloten de teams op 12 -12 het kwart af.

Lees het hele artikelzondag 2 november 2014
Aarnoudse Binnenland Hr 1 wint ook van Cobra Nova

Aarnoudse Binnenland Hr 1 vs Cobra Nova werd een wedstrijd waarin Aarnoudse Binnenland wel steeds de bovenliggende partij was, maar de klus slechts met heel veel moeite kon klaren. Aarnoudse Binnenland startte spetterend met een aantal zeer sterke fast breaks. Sjoerd van Vilsteren scoorde met een drietal monster dunks. Met een tussenstand van 23 – 9 na het 1e kwart leek er geen vuiltje aan de lucht. 

Lees het hele artikelzondag 26 oktober 2014
Aarnoudse Binnenland wint en laat karakter zien

Met slechts 7 spelers reisde Aarnoudse Binnenland Hr-1 zaterdagmiddag af naar Enschede. We wisten al, dat Wouter Cabaret en Olaf Petersen niet aanwezig zouden zijn, maar dat Niels Plieger en Kevin Karam niet aanwezig zouden zijn werd pas later bekend. Donderdagavond viel Kevin erg ongelukkig op zijn arm en bleek in het ziekenhuis zijn pols gebroken te zijn. Niels had toen al met knieklachten voor de training afgezegd en wilde wat rust nemen. Zaterdag belde hij helaas ook voor de wedstrijd af. Hr-1 reisde met 5 guards, 1 forward en 1 center af naar het langste team uit de promotie-divisie. Het beloofde dus een hele klus te worden.

Lees het hele artikelmaandag 13 oktober 2014
Aarnoudse Binnenland wint ruim van lastige tegenstander Punch

Zaterdag 11 oktober 20.15 uur. Na de verloren wedstrijd tegen Red Giants nu weer een pittige wedstrijd tegen Punch uit Delft. We hebben de hele week getraind op de juiste uitvoering van de aanval en het verder aanscherpen van de verdediging. Punch is een team, dat hard werkt en nooit opgeeft en daardoor altijd gevaarlijk is.

Lees het hele artikelzondag 5 oktober 2014
Aarnoudse Binnenland komt net te kort tegen Red Giants

Red Giants tegen Aarnoudse Binnenland is toch een affiche voor een topwedstrijd in de promotie-divisie. Beide teams leunen dermate zwaar op de verdediging en daardoor kwam het nooit tot echt sprankelend spel kwam. Red Giants werd in het 1e kwart door Jesper Jobse op sleeptouw genomen. Hij scoorde 10 van zijn team’s 15 punten en was de stand na het 1e kwart 15-10 in voor Red Giants.

Lees het hele artikelmaandag 29 september 2014
Aarnoudse Binnenland H1 wint van Leiden H2

Vrijdagavond stond de 2e wedstrijd in de Promotiedivisie op het programma. Na de winst op Landslake Lions was nu BS Leiden Hr-2 de volgende tegenstander. BS Leiden is het opleidingsteam van het eredivisie-team uit Leiden. Er spelen veel jonge talenten die in de promotiedivisie veel speeltijd kunnen krijgen om zo door te groeien naar Leiden Hr-1.

Lees het hele artikelzondag 21 september 2014
Landslake Lions H1 vs Aarnoudse Binnenland H1

Er werd door het team uitgekeken naar de 1e wedstrijd tegen Landslake Lions. De promovendus met een aantal gerenommeerde spelers uit de eredivisie en in Peter van Noord, de ass.coach van het Nederlands team, een uitstekende coach. Een tegenstander die gerekend wordt tot de teams die de play-offs  gaan halen.

Lees het hele artikeldonderdag 14 augustus 2014
Oefenwedstrijd van Aarnoudse Heren 1 tegen Amerikaanse team

              WOENSDAG 20 AUGUSTUS TE 19.30u
 

   AARNOUDSE/BINNENLAND – GLOBAL SPORTS USA

ZAAL : Sporthal “ de Driesprong” Marijkesingel, 22 Barendrecht.woensdag 13 augustus 2014
BV Binnenland stelt Arjan de Bruin aan als nieuwe trainer/ coach voor

Arjan is een ervaren trainer/ coach met een indrukwekkend basketball cv.
Hij heeft met diverse teams op verschillende niveaus (van eredivisie tot rayon) gewerkt en heeft een groot basketball hart.
Plezier in het spelletje, hard trainen en voldoening halen uit een goed resultaat is waar hij zijn motivatie uit haalt.
 
Goede trainer/ coach, die de ontwikkeling van talentvolle jeugd stimuleert en ervaren spelers beter kan maken. Maar bovenal een open, eerlijk en geweldig persoon waar CBV Binnenland Heren 1 een boel plezier aan gaat beleven.
 
Bij deze wensen wij Arjan en het Heren 1 team veel plezier en succes toe voor aankomend seizoen!
zaterdag 5 juli 2014
Gezocht: Trainer/ coach Binnenland Heren 1

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en stevige persoonlijkheid die ons ambitieuze heren 1 team, naar een kampioensschap in de promotiedivisie weet te leiden. We hechten veel waarde aan je technische en tactische basketball kennis maar we vinden het belangrijker dat je het team op de juiste manier weet te prikkelen.
Herken je jezelf in dit profiel en denk jij dat je deze klus aan kunt. Dan is Binnenland op zoek naar jou!
 
Voor meer informatie neem dan contact op met Newton Valies. (raadpleeg@yahoo.com)
  
vrijdag 23 mei 2014
Binnenlanders in de All Star game

Aarnoudse/Binnenland is goed vertegenwoordigd op het All Star gala in Meppel.

Maar liefst 4 spelers zijn uitgekozen om deel te nemen aan de All Star game die morgen om 17:30 in Meppel gespeeld zal worden. Het zijn: Sjoerd van Vilsteren, Sander Trommelen, Raven Hoogeveen en Yasalde paz Costa. Pieter Mourik zal een All Star Team coachen. Daarnaast doet Raven Hoogeveen ook nog mee aan de driepuntcontest. Voor meer info zie www.allstargaMeppel.nl
zondag 18 mei 2014
Tribute video Pieter Mourik en Ronald van Ooijen

Pieter Mourik en Ronald van Ooijen nemen na twee succesvolle jaren afscheid van Binnenland Heren 1. Dit onafscheidelijke duo heeft in het seizoen 2012/2013 en 2013/2014 de Aarnoudse Promotiedivisie Heren 1 formatie op topniveau gehouden. Tot tweemaal toe werd de Finale behaald. Afgelopen seizoen werden 22 van 24 competitiewedstrijden gewonnen. In de finale werd in een close-game verloren van Groene Uilen uit Groningen.

De videoman van Binnenland heeft een tribute-video gemaakt voor Pieter en Ronald als dank voor hun inzet en de prettige samenwerking.

Check de tribute-video op de tv-pagina.
zondag 18 mei 2014
Aarnoudse/Binnenland grijpt weer naast titel promotiedivisie

In een zeer spannende finale heeft Aarnoudse/Binnenland zijn meerdere moeten erkennen in Groene Uilen. Daarmee sleept de Groningse ploeg het kampioenschap van de promotie divisie binnen en blijft de ploeg uit Barendrecht wederom met lege handen achter.

Check het mooie video verslag van deze wedstrijd op onze tv pagina.

Lees het hele artikelwoensdag 14 mei 2014
Met de bus naar de finale promotiedivisie in Zwollei GAAT NIET DOOR !!

Helaas waren er te weinig aanmeldingen om gezamelijk met de bus te rijden, kennelijk kruipt iedreeen bij elkaar in de auto, zien we jullie allemaal pas in Zwolle.

Doe ff wat blauws aan !

Dat zijn onze clubkleuren !


En check nu op onze TV-pagina de promo voor deze finale!


 
zondag 4 mei 2014
Aarnoudse/Binnenland plaatst zich voor de finale

Voor de vijfde keer op rij zal Aarnoudse/Binnenland gaan strijden om het amateur kampioenschap van Nederland. De Barendrechters hebben zich ten koste van Rotterdam Basketbal 2 geplaatst voor het slotstuk op zaterdag  17 mei in Zwolle. Rotterdam Basketball kon met opgeheven hoofd de Driesprong verlaten na een prima wedstrijd, maar over twee wedstrijden gezien waren de Binnenlanders duidelijk de betere ploeg.

Lees het hele artikelzondag 27 april 2014
2e halve finale Heren promo

Zaterdag 3 mei, 20:15u. 2e halve finale H1.

 

Lees het hele artikelzaterdag 26 april 2014
Aarnoudse/Binnenland overtuigt in eerste halve finale wedstrijd

Al weken werd uitgekeken naar de beslissende eindfase van de competitie. Omdat Aarnoudse/Binnenland als eerste is geëindigd, moet de ploeg aantreden tegen de nummer 4. Streekgenoot Rotterdam Basketball 2 wist op de laatste dag van de reguliere competitie knap de laatste final four plaats veilig te stellen en daarmee was een mooie match-up een feit. Vrijdagavond ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerste duel in sporthal Alexander te Rotterdam.

Lees het hele artikelvrijdag 25 april 2014
Aarnoudse Heren 1 start vanavond ook in de Play Off fase

Vanavond om 21:00 uur speelt Heren 1 de eerste wedstrijd in een best of twee tegen Rotterdan Basketball.Dit belooft een erge spannende wedstrijd te worden, want Rotterdam wil nog wat goed maken.

Tweemaal troffen de teams elkaar dit seizoen, uit werd met slechts 1 punt verschil uit Rotterdam weggekaapt 61-62. Thuis ging het iets gemakkelijker winst met 13 ( 84-71), maar nu Rotterdam 1 niet uitkomt in de Play Offs van de eredivisie zijn alle ogen in Rotterdam gericht op hun 2e team, die zeker de nodige versterking zal hebben gehaald. Zaterdag 3 mei volgt de return om 20:15u in De Driesprong.
zondag 13 april 2014
Aarnoudse/Binnenland wint ook de laatste competitiewedstrijd

Er stond niets meer op het spel voor Aarnoudse/Binnenland in de wedstrijd tegen de reserves van BS Leiden. Toch was er behoorlijk wat publiek afgekomen op de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van de koploper in de promotiedivisie.   De openingsfase is duidelijk voor de bezoekers. Met frivool basketball overklast de Leidse ploeg de Barendrechters, die duidelijk nog niet bij de les zijn. Bij een stand van 2-12 halverwege het tweede kwart lijkt de thuisploeg eindelijk wakker geschut en weet het de achterstand te verkleinen tot  11-15.

Lees het hele artikelzondag 6 april 2014
Finale Heren Promotie divisie

Aarnoudse/Binnenland door naar finale op 17 mei, 19:30u
Tegenstander komt uit de wedstrijdenreeks tussen
Cangeroes en Groene Uilen

 
zondag 6 april 2014
Aarnoudse/Binnenland stelt eerste plaats veilig

Doordat concurrent Groene Uilen eerder op de dag verloor van Cangeroes was Aarnoudse/Binnenland nog voor de uitwedstrijd tegen Punch al zeker van de eerste plaats in de competitie. De eerste plaats geeft recht op het thuisvoordeel in de halve finale tegen de nummer 4. De kans is groot dat deze halve finale een streekderby wordt tegen Rotterdam Basketball 2.

Lees het hele artikelzondag 30 maart 2014
Aarnoudse/Binnenland boekt moeizame zege in Almere

Op een ongebruikelijk vroeg tijdstip reist de selectie van Aarnoudse/Binnenland af naar Almere. Kevin Karam blijft vanwege werkverplichtingen achter in Barendrecht.  De ploeg uit Almere staat helemaal onderaan in de promotie divisie en dus zou de koploper niet al te grote problemen moeten hebben om de punten mee terug te nemen naar Barendrecht. Niets bleek echter minder waar.

Lees het hele artikelzondag 23 maart 2014
Eenvoudige zege Aarnoudse/Binnenland op BC Vlissingen

Na een weekje rust moest Aarnoudse/Binnenland het zaterdagavond in de eigen Driesprong opnemen tegen het laag geklasseerde BC Vlissingen. Eerder dit seizoen had de koploper van de promotiedivisie in Vlissingen een taaie kluif gehad aan de promovendus en werd een benauwde 70-74 overwinning geboekt. Bij de thuisploeg ontbreken Dennis Vermeulen en Reinier van Vilsteren.

I

Lees het hele artikelvrijdag 21 maart 2014
Mini van de week bij H1 is Sjoerd de Visser

Komende zaterdag speelt ons Heren 1 team in de Driesprong en wedstrijd tegen BC Vlissingen. Bij deze wedstrijd zal Sjoerd de Visser mini van de week zijn.

Sjoerd speelt inmiddels al weer 5 jaar basketbal. Hij speelt en traint bij ju12-1 en 2 en is bankspeler bij ju12-1. Sjoerd is gaan basketballen omdat hij het een hele leuke sport vindt maar ook omdat zijn vader hem gemotiveerd heeft om te gaan basketballen. Vader Bram heeft zelf meer dan 30 jaar gebasketbald en inmiddels is ook zus Eva in MU12-1 dit seizoen begonnen.

Lees het hele artikelzondag 9 maart 2014
Aarnoudse/Binnenland verslaat Cangeroes met ruime cijfers

Na een week rust ontving Aarnoudse/Binnenland zaterdagavond Cangeroes. De ploeg uit Utrecht doet ook dit seizoen weer nadrukkelijk mee om het kampioenschap. Eerder dit seizoen had Cangeroes de Barendrechtse ploeg in eigen huis vrij eenvoudig verslagen met 10 punten verschil. Bij de thuisploeg ontbreekt Yasalde pas Costa vanwege een blessure.

Lees het hele artikelzondag 23 februari 2014
Aarnoudse/Binnenland sterker in derby

Zaterdagavond stond de derby tegen Rotterdam Basketball 2 op het programma in de Driesprong.

Eerder in het seizoen won Aarnoudse/Binnenland na een zeer matige wedstrijd met 1 punt verschil van de Rotterdamse reserves. Voor beide ploegen stond veel op het spel. Rotterdam is met Red Giants in een felle strijd verwikkeld om de vierde plaats en Aarnoudse/Binnenland wil de koppositie vasthouden.

Lees het hele artikeldinsdag 18 februari 2014
Mini van de week bij H1 is Toss Douw

Op zaterdag 22 februari is er in de Driesprong weer een Heren 1 wedstrijd. Bij deze wedstrijd is Toss Douw de Mini van de week.

Toss speelt en traint bij u12-2 en is bankspeler bij u12-1. Toss is 11 jaar oud en basketballt inmiddels al 5 jaar bij Binnenland. Hij kwam in aanraking met basketball door en vriendje en is na wat proeftrainingen blijven basketballen.

Toss traint 3 keer in de week. Bij de trainingen kan hij niet kiezen wat hij het leukste vindt. Zowel ball handling, shoot-out maar ook het partijtje staan bij hem hoog op het lijstje. Bij de wedstrijden vindt Toss alles leuk.

Later zou Toss het liefst bij de NBA willen spelen, bij the LA Lakers, dat is wel een droom. Bij Heren 1 is Sjoerd van Vilsteren zijn favoriete speler. Alle spelers van Heren 1 vindt hij eigenlijk heel goed.
Toss heeft er enorm veel zin in om Mini van de week te zijn. De wedstrijd tegen Rotterdam Basketball H2 start om 20.15 uur in de Driesprong.
zondag 16 februari 2014
Aarnoudse-Binnenland steelt overwinning in Enschede

Na een lange reis arriveert Aarnoudse-Binnenland in Enschede voor de wedstrijd tegen Jugglers. In de thuiswedstrijd hadden de Barendrechters hun handen vol  aan de nieuwkomer in de promotiedivisie, die op een verdienstelijke zevende plaats staan. Het zou dus best eens een lastige wedstrijd kunnen worden tegen de reuzen uit Enschede.

Lees het hele artikeldonderdag 13 februari 2014
Jouez Ensemble!

Wil je weten hoe Natalie van den Adel het doet in Frankrijk, volg haar dan op ibasketball.nl
zondag 9 februari 2014
Aarnoudse/Binnenland eenvoudig langs Orca’s

Zaterdagavond kwam de huidige kampioen van de promotiedivisie op bezoek in de Driesprong. De ploeg uit Urk is dit seizoen echter in een vrije val geraakt en kon zaterdag over slechts 6 fitte spelers beschikken. De eerder gespeelde uitwedstrijd, toen Orca’s nog in goede doen was, betekende een fraaie 68-70 overwinning voor Aarnoudse/Binnenland.

Lees het hele artikelvrijdag 7 februari 2014
FAN van de week Patrick van Dijk

Komende zaterdag is er en Heren 1 wedstrijd in de Driesprong. Om 20.15 uur spelen onze heren tegen de Orca’s. Tijdens deze wedstrijd is er geen mini van de week maar een hele bijzondere FAN VAN DE WEEK.

Iedereen die regelmatig in de Driesprong en het Topsportcentrum is kent hem. Zijn naam is Patrick van Dijk.

Sinds 2002 is Patrick al enorm fan van basketbal. eerst waren het nog de wedstrijden van Rotterdam Basketbal maar via Sjoerd van Vilsteren, Ties Theeuwkens en Sander Trommelen is Patrick naar Barendrecht gekomen.

 

Lees het hele artikelzondag 2 februari 2014
Aarnoudse/Binnenland komt langzaam op dreef tegen Almonte

Voor de vierde keer dit seizoen is Almonte de tegenstander van Aarnoudse/Binnenland. Zowel de oefenwedstrijd, de bekerwedstrijd, als de competitiewedstrijd werden door de Barendrechters vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg uit Eindhoven is in een felle strijd verwikkeld voor lijfsbehoud in de promotiedivisie, Aarnoudse/Binnenland is erop gebrand de koppositie vast te houden.

Lees het hele artikelzondag 26 januari 2014
Aarnoudse/Binnenland met moeite langs Hoppers

Na het verlies vorige week in Groningen, was Aarnoudse/Binnenland gebrand op een zege in de thuiswedstrijd tegen Hoppers. De ploeg uit Hoorn maakt een teleurstellend seizoen door, maar beschikt wel over een aantal zeer sterke spelers. Bij de thuisploeg ontbreekt de zieke Yasalde, die wordt vervangen door Marvin van der Houwen. Wouter is weer terug na zijn blessure.

Lees het hele artikeldonderdag 23 januari 2014
2013-2014-Mini-van-de-week---Manuel Breeveld

Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd van Heren 1. Dit keer zijn De Hoppers uit Hoorn te gast in de Driesprong.
Bij deze wedstrijd is natuurlijk ook weer een mini van de week. Deze week is dat Manuel Breeveld. Manuel speelt en traint in u12-1 die dit seizoen uitkomende in de inter-rayon topklasse poule u12.
Manuel is al 4 jaar aan het basketballen en begon op zijn 7e jaar. Zijn vader heeft hem destijds over basketbal verteld en Manuel wilde het wel proberen. Sindsdien is hij met basketballen bezig en gaat ook vaak balletjes schieten met zijn vader.
Het leukste aan de training is nieuwe bewegingen en spelletjes leren maar voor Manuel is het zien van zijn teamgenoten ook heel belangrijk. Bij de wedstrijden is vooral het samenspelen het belangrijkste. Met het teamgevoel zit het goed bij ju12-1.
Later wil Manuel voor Miami Heat spelen. Die vindt hij naar eigen zeggen ‘echt super chill’.
U kunt Heren 1 samen met Manuel de warming-up zien doen voor de wedstrijd zaterdag. De wedstrijd begint om 20.15 uur.
zondag 19 januari 2014
Aarnoudse/Binnenland lijdt tweede seizoensnederlaag

Vorig seizoen vochten Groene Uilen en Aarnoudse/Binnenland een aantal interessante duels uit. Van de vijf ontmoetingen, wist Aarnoudse/Binnenland er vier te winnen. Ook dit seizoen wonnen de Barendrechters in de eigen Driesprong na verlenging van de Groningse titelkandidaat. Bij Aarnoudse/Binnenland is Yasalde weer terug van een vakantie, maar ontbreekt Wouter nog vanwege een blessure.

Lees het hele artikelzondag 12 januari 2014
Aarnoudse/Binnenland wint eenvoudig van Red Giants

Na een korte winterstop hervat Aarnoudse/Binnenland de competitie tegen Red Giants uit Meppel dat op de vierde plaats in de competitie staat. De uitwedstrijd was met 53-74 gewonnen door Aarnoudse/Binnenland en dat was een van de beste wedstrijden die de ploeg speelde in de eerste helft van de competitie. Bij de thuisploeg ontbreken Yasalde (vakantie), Kevin (werk) en Wouter (blessure).

Lees het hele artikelvrijdag 10 januari 2014
BC Apollo 2 teruggetrokken

De bond heeft het 2e team van eredivisonist BC Apollo dat uitkomt in de promotiedivisie tegen ons Heren 1 team teruggetrokken uit de competitie vanwege het niet leveren van een scheidsrechter.
Vooralsnog gaat de uitwedstrijd op 15 maart niet door.
maandag 23 december 2013
Aarnoudse/Binnenland eindigt eerste helft als koploper

Afgelopen woensdag was Aarnoudse/Binnenland heel dicht bij een stunt in het bekertoernooi. Pas in de laatste minuut moest de koploper van de promotie divisie zijn meerdere erkennen in de eredivisionist Den Helder Kings. Nu was het zaak dat de ploeg weer scherp aan de start zou verschijnen voor de lastige uitwedstrijd tegen Leiden 2. Bij Aarnoudse/Binnenland ontbreken Kevin en Yasalde.

Lees het hele artikelwoensdag 18 december 2013
Aarnoudse/Binnenland Heren 1 bekert op 18-12 tegen Den Helder Kings

Op woensdagavond 18-12 speelt Heren 1 tegen het eredivisieteam Den Helder Kings, aanvang 20:45 uur, in ronde 4 voor de Nederlandse beker. Bij onze bezoekers speelt Barendrechter en oud-speler van Binnenland Ties Theeuwkens mee.

Bekijk de promo. Klik het plaatje of via de tv-pagina!

Ivm deze wedstrijd dienen alle trainingen in de Driesprong om 19:45 uur te zijn beeindigd en alle trainingen daarna vervallen. 
maandag 16 december 2013
Gratis entree bekerwedstrijd en grote loterij

Woensdag is de bekerwedstrijd van Binnenland/Aarnoudse Heren 1 tegen het eredivisieteam Den Helder Kings gratis te bezoeken.

Daarnaast wordt er een loterij georganiseerd met hele leuke prijzen,  5 lootjes voor 2 euro.

Onder de mooie prijzen wordt oa een door de Den Helder Kings gesigneerde basketbal verloot!
zondag 15 december 2013
Aarnoudse/Binnenland niet in de problemen tegen Punch

Zaterdagavond moest Aarnoudse/Binnenland het opnemen tegen Punch uit Delft. Deze studentenploeg doet het dit seizoen verrassend goed. Zo werden final four kandidaten Groene Uilen en Orca’s al verslagen en staat het op een keurige zesde plaats. Bij Aarnoudse/Binneland keren Kevin Karam en Niels Plieger weer terug vanuit de ziekenboeg, maar ontbreekt Yasalde paz Costa nog altijd.

Lees het hele artikelzaterdag 7 december 2013
Aarnoudse/Binnenland toont veerkracht in Vlissingen

Vrijdagavond heeft een gehavend Aarnoudse/Binnenland een zwaar bevochten overwinning geboekt op BC Vlissingen. De bezoekers moeten het in deze wedstrijd doen zonder Yasalde, Niels en Kevin. Marvin van der Houwen van het tweede team maakt zijn rentree in de hoofdmacht.

Lees het hele artikelzondag 1 december 2013
Video H1 versus Apollo op de TV-pagina

De video van de wedstrijd van H1 versus Apollo is te vinden op de tv-pagina.

WebErik was weer op en rond het veld aanwezig en maakte weer een fraaie reportage!
 
zondag 1 december 2013
Eenvoudige overwinning Aarnoudse/Binnenland

Afgelopen donderdag werd het bekerduel tegen eerste divisionist Arnhemia Eagles met 52-86 gewonnen. Daarmee heeft Aarnoudse/Binnenland zich, net als vorig jaar, gekwalificeerd voor de laatste zestien van de bekercompetitie. In de volgende ronde zal de ploeg in een thuisduel aantreden tegen de Den Helder Kings dat uitkomt in de eredivisie. Saillant detail is dat oud-Binnenlander Ties Teeuwkens onder contract staat bij die ploeg uit Den Helder. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wedstrijd zal worden gespeeld.

In de thuiswedstrijd tegen BC Apollo 2 maakt Reinier zijn rentree na meer dan een jaar blessureleed. Niels ontbreekt nog vanwege een blessure. In de beginfase van de wedstrijd loopt de thuisploeg eenvoudig weg bij de Amsterdamse ploeg

Lees het hele artikelzondag 24 november 2013
Winnende reeks Aarnoudse/Binnenland doorbroken

Na een serie van acht overwinningen op rij, heeft Aarnoudse/Binnenland zaterdag zijn eerste nederlaag moeten incasseren. In Utrecht werd met 78-68 verloren van het sterke Cangeroes. De bezoekers moesten het naast Reinier ook doen zonder Niels die op de training door zijn enkel was gegaan.

WebErik maakte een samenvatting van de wedstrijd. Te vinden op de TV-pagina.

Lees het hele artikeldonderdag 21 november 2013
Aarnoudse/Binnenland bekert tegen Arnhem Eagles

Aarnoudse/Binnenland bekert in een tussenronde tegen 1e divisionist Arnhem Eagles. Deze wedstrijd staat gepland voor donderdag 28-11, 21:00 uur in sporthal De Laar, Brabantweg 115, 6844 GA  Arnhem.

De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen het eredivisieteam van Den Helder Kings.

Ondanks dat de Arnhem Eagles een divisie lager spelen is het zeker geen uitgemaakte zaak dat Binnenland eenvoudig naar de volgende ronde kan doorgaan. Want al eerder wonnen de Arnhemmers van Rowic (ook 1e divisie), maar ook van het hoog in de promotiedivisie staande Rotterdam 2. Een team waar Binnenland ook maar met 1 punt verschil van won.

 
zondag 17 november 2013
Aarnoudse/Binnenland bekert eenvoudig verder

Na de midweekse overwinning op Almere, moet Aarnoudse/Binnenland in het bekertoernooi aantreden tegen Almonte. De ploeg uit Eindhoven was voor de competitie al met ruime cijfers verslagen, maar een rondom een bekerwedstrijd hangt toch een andere sfeer. Bij de thuisploeg ontbreekt nog altijd Reinier (blessure en op de weg terug) en ook Dennis is vanwege werk niet beschikbaar.

Lees het hele artikelwoensdag 13 november 2013
Vanavond Aarnoudse/Binnenland H1 versus Almere Pioniers

Vanavond woensdag 13-11 Aarnoudse/Binnenland H1 tegen Almere Pioniers aanvang 20:30 uur.
zondag 10 november 2013
Aarnoudse/Binnenland wint wel, maar overtuigt niet

Aarnoudse/Binnenland heeft in een zeer matige wedstrijd een minimale overwinning geboekt op streekgenoot Rotterdam Basketball 2. De Rotterdammers doen het verrassend goed in de promotiedivisie en leden vorige week pas de eerste nederlaag. Aarnoudse/Binnenland is nog ongeslagen. Doordat Rotterdam Basketball 1 vrijwel gelijktijdig moest spelen, moest de thuisploeg een aantal spelers missen. Bij de bezoekers ontbrak de geblesseerde Renier van Vilsteren.

Lees het hele artikelzondag 3 november 2013
Matig optreden Aarnoudse/Binnenland tegen Jugglers

Na de fraaie overwinning vorige week tegen Orca’s, moet Aarnoudse/Binnenland het nu in de Driesprong opnemen tegen promovendus Jugglers uit Enschede. Jugglers is verrassend goed aan de competitie begonnen en heeft na vijf wedstrijden al 6 punten. Bij de thuisploeg ontbreken Kevin (werk) en Reinier (blessure).

Lees het hele artikelzondag 27 oktober 2013
Aarnoudse/Binnenland behoudt ongeslagen status in Urk

Zaterdagavond stond in de Urk de kraker tegen Orca’s op het programma. Vorig seizoen verloor Aarnoudse/Binnenland drie keer van Urk, waar onder de finale om het kampioenschap. De Barendrechters waren dan ook duidelijk gebrand op een goed resultaat tegen de huidige kampioen.

Lees het hele artikelzondag 20 oktober 2013
Aarnoudse/Binnenland bekert eenvoudig verder

In de eerste ronde van de beker heeft Aarnoudse/Binnenland zich dankzij een 42-89 op Wildcats uit Nijmegen geplaatst voor de tweede ronde. Bij Barendrechters ontbraken Floris de Jong en Reinier van Vilsteren vanwege blessures en Dennis Vermeulen vanwege werk. Bij de thuisploeg speelt ex-Binnenlander Eelco Bronsema.

Lees het hele artikelmaandag 14 oktober 2013
Aarnoudse Heren 1 versus Almonte de filmversie

WebErik heeft weer een schitterde reportage van Heren 1 op internet gezet.

Lees het hele artikelzondag 13 oktober 2013
Aarnoudse/Binnenland eenvoudig langs Almonte

In een goed gevulde sporthal de Driesprong heeft Aarnoudse/Binnenland zijn ongeslagen status kunnen prolongeren dankzij een eenvoudige overwinning op Almonte uit Eindhoven. Bij de thuisploeg ontbraken Kevin en Reinier, ook was Floris niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd tegen Hoppers gekomen en moest worden bekeken in hoeverre hij inzetbaar was. Aarnoudse/Binnenland komt direct flitsend uit de startblokken en na vier minuten is de stand 10-2. 

Video van de wedstrijd door WebErik

Lees het hele artikelzaterdag 12 oktober 2013
Vanavond Aarnoudse/Binnenland tegen Almonte

Vanavond om 20:45 ontvangt Aarnoudse/Binnenland Almonte uit Eindhoven.

Kom de nog ongeslagen medekoploper aanmoedigen!
zondag 6 oktober 2013
Nipte zege Aarnoudse/Binnenland in Hoorn

Met een 75-77 overwinning heeft Aarnoudse/Binnenland de derde zege op rij geboekt in de promotiedivisie en is de ploeg dus nog steeds ongeslagen. Met maar 8 spelers moesten de Barendrechters afreizen naar Hoorn. Kevin en Dennis moesten werken en Reinier was woensdag door zijn enkel gegaan, het blessurespook lijkt hem maar steeds te blijven achtervolgen. Hoppers heeft een hele nieuwe selectie met vooral veel lengte en kracht en dus kon een stevig potje basketbal worden verwacht.

Lees het hele artikelmaandag 30 september 2013
Film Binnenland Heren 1 vs Groene Uilen

Afgelopen zaterdag speelde thuis H1 een spannende wedstrijd tegen de Groene Uilen, inclusief een verlenging!

WebErik volgde de match op de voet (en legde waarschijnlijk de meeste meters af tov de spelers) en maakte weer een fraaie samenvatting.
 

Lees het hele artikelzondag 29 september 2013
Aarnoudse/Binnenland na verlenging langs Groene Uilen

Beide ploegen stonden vorig seizoen tegenover elkaar in de halve finale om het kampioenschap, Aarnoudse/Binnenland bleek toen over twee wedstrijden de sterkste ploeg. De Groningse ploeg heeft ten opzichte van dat succesvolle seizoen een flink aantal wijzigingen ondergaan, toch staat er in Groningen ook dit seizoen weer een zeer sterk team. Binnenland is erop gebrand om de goede wedstrijd van vorige week in Meppel een passend vervolg te geven.

Lees het hele artikelzondag 22 september 2013
Prima seizoen opening Aarnoudse/Binnenland in Meppel

Na de redelijke goede voorbereiding reisde Aarnoudse/Binnenland zaterdagmiddag af naar Meppel voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Red Giants. Red Giants draait al jaren mee in de top van de promotiedivisie en heeft zich met het aantrekken van Rikus Ten Napel en Tom Schoonewille behoorlijk versterkt. De ploeg uit Meppel steekt de titelaspiraties dan ook niet onder stoelen of banken.

Lees het hele artikelzondag 15 september 2013
Aarnoudse/Binnenland wint laatste oefenwedstrijd

Aarnoudse/Binnenland heeft de voorbereiding op de competitie afgesloten met een 70-62 winst op Cangeroes. Ook deze wedstrijd heeft duidelijk gemaakt dat er nog voldoende werk aan de winkel is. De thuisploeg wisselt sterke fases af met zeer slordige. Toch is de ploeg duidelijk verder dan aan het begin van het vorige seizoen en kan de competitiestart tegen Red Giants dan ook met veel vertrouwen tegemoet worden gezien. Van de 6 oefenwedstrijden werd alleen verloren van Penn State Univeristy.

Lees het hele artikelzaterdag 14 september 2013
Vanavond Aarnoudse/Binnenland tegen Cangeroes

Vanavond speelt Aarnoudse/Binnenland in de Driesprong zijn laatste oefenwedstrijd voordat volgende week de competitie begint. Tegenstander is Cangeroes uit Utrecht. Aanvang 20:30.
zondag 8 september 2013
Aarnoudse/Binnenland wint oefenduel in Eindhoven

Afgelopen zaterdag heeft Aarnoudse/Binnenland een oefenzege geboekt op Almonte. De wedstrijd maakte onderdeel uit van een trainngsweekend. Nadat in de ochtenduren nog een training was afgewerkt, moest de ploeg in de namiddag spelen tegen de medepromotiedivisionist. Er werd behoorlijk fysiek gespeeld en dus moesten de bezoekers flink een de bak.

Lees het hele artikeldonderdag 5 september 2013
Lars Jansen vertrekt naar Spanje

Lars Jansen speelt komend seizoen bij het Spaanse CB Plasencia. De 1,86m lange guard speelde de afgelopen jaren een belangrijke rol bij het team van Aarnoudse/Binnenland, dat uitkomt in de promotiedivisie.

Coach Pieter Mourik noemt het vertrek van Lars Jansen dan ook een aderlating. “Ik ben in de eerste plaats blij voor Lars. Zijn droom komt uit, hij heeft er jarenlang hard voor gewerkt. Natuurlijk is het een aderlating, een verlies voor ons team.

WebErik monteerde een fraaie "Tribute to Lars Jansen". Check de video hier.

Lees het hele artikelwoensdag 4 september 2013
Aarnoudse Binnenland verslaat Rotterdam Basketball 1

Aarnoudse/Binnenland heeft vanavond in het Topsportcentrum een 60-63 overwinning geboekt op Rotterdam Basketball 1. Het is de eerste keer dat het team een overwinning op een eredivisie team weet te boeken. Binnenland stond bij de rust met 37-41 voor en leidde het grootste deel van de wedstrijd.

Komend weekend is de ploeg op trainingskamp in Eindhoven waar op zaterdag om 17:30 tegen Almonte wordt gespeeld.
zondag 1 september 2013
Oefenwedstrijd Aarnoudse Binnenland tegen Rotterdam 1

Woensdag 4 september speelt  Aarnoudse/Binnenland een oefenwedstrijd tegen Rotterdam 1. Aanvang 18:30, lokatie Topsporthal Rotterdam (naast de kuip). Toegang gratis. 
zaterdag 31 augustus 2013
Ruime oefenzege voor Aarnoudse-Binnenland op CobraNova

Met een 90-57 overwinning op eerste divisionist CobraNova, boekte Aarnoudse/Binnenland de tweede oefenzege op rij nadat vorige week Grasshoppers met ruime cijfers werd verslagen. CobraNova werd vorig seizoen in de halve finale uitgeschakeld door Vlissingen en beschikt met Rogillo Sewrattan en Joey Schelvis over een ijzersterke backcourt. In de voorbereiding op het vorige seizoen verloor Aarnoudse/Binnenland nog van de ploeg uit Voorburg. Bij de thuisploeg ontbreken Sander, Dennis en Reinier.

Lees het hele artikelmaandag 19 augustus 2013
Pieter aan het woord en de game tegen Penn State University

                
Pieter aan het woord over vorig seizoen en het komende seizoen en een beeldverslag van WebErik van de game van Aarnoudse/Binnenland H1 tegen Penn State University.
maandag 19 augustus 2013
Penn State University een maatje te groot voor Aarnoudse Binnenland

Donderdagavond kwam een grote naam uit het Amerikaanse college basketball op bezoek in Barendrecht voor een oefenwedstrijd tegen Aarnoudse/Binnenland. Penn State komt uit in de Big Ten Conference van de NCAA division 1 en dat is een van de sterkste conferences van Amerika. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door de voltallige selectie van Penn State een jeugdclinic gegeven. Met enorm veel passie en enthousiasme werd de Amerikaanse manier van trainen overgebracht op de jeugd die behoorlijk onder de indruk was van de hele entourage. Toen de wedstrijd begon, bleek de Driesprong helemaal te zijn volgelopen voor deze bijzondere wedstrijd.

Lees het hele artikelvrijdag 16 augustus 2013
Aarnoudse/Binnenland Heren 1 against Penn State University


Heren 1 speelde gisterenavond in een volle Driesprong tegen Penn State University.

www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl
zondag 11 augustus 2013
Wouter Cabaret terug en Sjoerd blijft bij Aarnoudse/Binnenland H1

Nadat hij er zelf voor had gekozen om het afgelopen seizoen in het 2de te spelen, maakt Wouter Cabaret het komende seizoen weer onderdeel uit van Aarnoudse/Binnenland heren 1. Wouter speelde al een aantal seizoenen voor heren 1, onder andere in het jaar dat Binnenland kampioen werd van de promotie divisie.

Sjoerd van Vilsteren stond nadrukkelijk in de belangstelling van Rotterdam Basketball maar heeft er toch voor gekozen om Aarnoudse/Binnenland trouw te blijven.
Maandag 12 augustus start de selectie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 
donderdag 4 juli 2013
Aarnoudse/Binnenland speelt tegen Penn State University

Op donderdag 15 augustus om 19:30 speelt Aarnoudse/Binnenland een spectaculaire oefenwedstrijd tegen Penn State University uit Amerika. Dit team komt uit in de sterke Big Ten conference in de NCAA divsion 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de spelers en coaches van Penn State een gratis jeugdclinic geven van 18:00 uur t/m 19:00. Alle jeugdleden van 12 t/m 20 jaar zijn van harte welkom.
Je kunt je aanmelden voor de jeugdclinic door een mail te sturen naar clinic@binnenlandheren1.nl De deelname is gratis!
 

Klik op deze  link voor een leuk filmpje over Penn State.
 

Mis deze unieke kans niet en  kom op donderdag 15 augustus naar de Driesprong!! 

Lees het hele artikelvrijdag 7 juni 2013
Aarnoudse/Binnenland legt ook Dennis Vermeulen vast

Naast Niels Plieger is Aarnoudse/Binnenland er ook in geslaagd om de 27 jarige, 2.00 meter lange center Dennis Vermeulen vast te leggen voor het komende seizoen. Dennis is afkomstig van eerste divisionist Rowic uit Dordrecht.

Coach Pieter Mourik over de nieuwe aanwinst: “Ik heb al een aantal jaren met Dennis gewerkt en weet dus wat ik aan hem heb. Dennis brengt veel energie, reboundkracht en enthousiasme. Daarnaast heb ik er alle vertrouwen in dat hij ook qua karakter goed past in ons team”.
dinsdag 4 juni 2013
Aarnoudse/Binnenland H1 versterkt zich met Niels Plieger

Aarnoudse/Binnenland H1 heeft Niels Plieger kunnen vastleggen voor het komende seizoen. De 26 jarige, 1.96 meter lange forward is afkomstig van Virtus uit Werkendam dat uitkomt in de eerste divisie. Niels heeft al een jaar promotie divisie ervaring opgedaan bij Goba en heeft in het verleden ook al eens voor Binnenland gespeeld in de U20 eredivisie. Coach Pieter Mourik is zeer verheugd met deze aanwinst omdat Niels heeft laten zien uitstekend in de selectie te passen.
zondag 19 mei 2013
Video verslag finale Aarnoudse Binnenland H1-Orca's

De finale in de promotiedivisie tussen H1 en de Orca's is alweer enige tijd geleden gestreden.

Bekijk het video-verslag van deze strijd gemaakt door WebErik!
 

Lees het hele artikelmaandag 13 mei 2013
Aarnoudse/Binnenland komt te kort tegen Orca’s

In een fantastische atmosfeer is Aarnoudse/Binnenland er niet in geslaagd om het kampioenschap van de promotie divisie binnen te slepen. De Barendrechtse ploeg moest zijn meerdere erkennen in Orca’s uit Urk. Orca’s opent de score met een driepunter van Rikus Ten Napel. Binnenland creëert een aantal goede  kansen, maar weet deze niet te verzilveren. Toch weet Aarnoudse/Binnenland door scores van Kevin en Lars een 4-3 voorsprong te nemen na 3 minuten. Tot aan de 7de minuut van het eerste kwart houden beide ploegen elkaar goed in evenwicht: 11-10. Dan weet Orca’s een 0-7 run te plaatsen en wordt het kwart afgesloten met een 11-17 stand.

Lees het hele artikelmaandag 13 mei 2013
Selectietrainingen Aarnoudse/Binnenland H1

Het heren promotiedivisie team van Aarnoudse/Binnenland is op zoek naar nieuwe spelers voor het komende seizoen. Durf jij de uitdaging aan om in de top van de promotiedivisie te spelen? De selectietrainingen worden gehouden op:

Donderdag 30-5-2013 van 19:45 -21:30
Maandag 3-6-2013 van 19:45 -21:30
Donderdag 6-6-2013 van 19:45 -21:30

Aanmelden kan bij trainer/coach Pieter Mourik (pmourik@hotmail.com)

Lees het hele artikelzaterdag 11 mei 2013
Heren 1 in Almelo voor het kampioenschap

Lukt het het team van Pieter Mourik en Ronald van Ooyen om van de Orca's uit Urk te winnen en het begeerde amateurkampioenschap van Nederland te heroveren.


Na vorig seizoen de hele competitie glorieus op kop te hebben gelegen, werd toen de finale tegen Apollo verloren. Dit jaar ging de aanloop naar de finale anders. Want na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft lukte het de Aarnoudse mannen uiteindelijk om zich voor de play offs te plaatsen.


Wil je weten hoe het afloopt, dan moet je vanavond in Almelo zijn, aanvang wedstrijd om 19:30 uur.

Plaats van handeling:
sporthal IISPA, Stadionlaan 60 7606 JZ  Almelo


 
zaterdag 11 mei 2013
Trailer finale promotiedivisie
zondag 5 mei 2013
Aarnoudse/Binnenland plaatst zich voor de finale

Met een zeer ruime marge van 33 punten op zak, moest Aarnoudse/Binnenland al vroeg  onderweg naar Groningen voor de return tegen Groene Uilen. Yasalde, die vorige week nog ontbrak vanwege een enkelblessure, was weer beschikbaar. Dat is vooral te danken aan de medische staf van voetbalvereniging Barendrecht die hem zeer intensief heeft behandeld. Wel moest de Barendrechtse formatie het doen zonder Kevin (werk).

Lees het hele artikelzondag 28 april 2013
Ruime overwinning Aarnoudse/Binnenland in eerste halve finale

Zonder Yasalde pas Costa die op de laatste training een enkelblessure opliep, moet Aarnoudse/Binnenland het in de eigen Driesprong opnemen tegen het als tweede geëindigde Groene Uilen uit Groningen. Vanuit het Binnenlandse kamp werd met veel vertrouwen uitgekeken naar het staartje van de competitie. De ploeg is aan een indrukwekkende 2de seizoenshelft bezig en heeft veel ervaring met het spelen van dit soort wedstrijden. Dit biedt uiteraard nog geen enkele garantie op een goed resultaat.

Web Erik maakte weer een mooi verslag. Bekijk hier het resultaat.

Lees het hele artikelzondag 21 april 2013
Aarnoudse/Binnenland wint van Punch in Delft

In de laatste reguliere competitie wedstrijd heeft Aarnoudse/Binnenland een 68-71 overwinning geboekt op Punch uit Delft. Hiermee eindigt de ploeg op de derde plaats in de competitie.
Het begin is veelbelovend. De eerste fraai uitgespeelde aanval wordt afgerond door Raven en Binnenland loopt direct uit naar een 2-7 voorsprong.
Lees het hele artikelzondag 14 april 2013
Moeizame overwinning Aarnoudse/Binnenland in streekderby

In Rotterdam wist Aarnoudse/Binnenland 2 weken geleden, na een zeer zwakke eerste helft, een relatief eenvoudige 64-81 overwinning te boeken op Rotterdam Basketball 2. Voor Rotterdam stond er alleen nog de eer op het spel, voor Binnenland is een overwinning noodzakelijk om de derde plaats te verdedigen.
Lees het hele artikelzaterdag 13 april 2013
Vandaag belangrijke wedstrijden

De Play Offs van Rayon West starten vandaag in de Driesprong, 15:30u Meisjes 16-1 tegen BS Leiden en om 17:30u Dames 22-1 tegen Red Stars. Uit speelt Heren 2 tegen Cangeroes om 13:00u. 

En vanavond speelt Heren 1 de terugwedstrijd na vorige week ook al tegen Rotterdam Basketbal te hebben gespeeld, welk team zal nu aan het langste eind trekken.

En Challenge Sports/Binnenland Rotterdam Dames 1 speelt de 4e Play Off wedstrijd vanavond uit tegen CTO, aanvang 20:00u in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Lees het hele artikelzondag 7 april 2013
Aarnoudse/Binnenland geplaatst voor de Final Four

Dankzij een knappe 48-62 overwinning in Groningen op Groene Uilen heeft Aarnoudse/Binnenland zich definitief geplaatst voor de halve finale om het amateurkampioenschap van Nederland. Door het verlies van Cangeroes bij koploper Orca’s is de ploeg zelfs gestegen naar de derde plaats in de competitie.

Lees het hele artikelvrijdag 5 april 2013
Uniek in Nederland H1 kamerbreed op de muur van je slaapkamer

Uniek in Nederland, Binnenland H1 in je slaapkamer kamerbreed op je muur. Dat is het geval bij superfan Patrick. Het dreamteam van Patrick is mega-groot afgedrukt als behang en aangebracht op de kamer van Patrick. Als dat geen opsteker is voor H1.....!!
zaterdag 30 maart 2013
Plichtmatige overwinning Aarnoudse/Binnenland

De uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal 2 werd vooraf gezien als een lastige wedstrijd. Dat deze verwachting uitkwam, had Aarnoudse/Binnenland vooral aan zichzelf te wijten. De ploeg haalde duidelijk niet het niveau van de laatste wedstrijden. Door de afwezigheid van Steven maakte bankspeler Jean Pierre Smiet zijn debuut.
Lees het hele artikelzondag 24 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland zet zegereeks voort

Na de zwaar bevochten overwinning op Groene Uilen afgelopen woensdag, moet Aarnoudse/Binnenland nu aantreden tegen Red Giants. De ploeg uit Meppel werd vorige week in eigen huis verslagen met 70-82 en heeft nog een theoretische kans op de final four. De thuisploeg moet het doen zonder aanvoerder Sjoerd van Vilsteren die in de ochtend een schorsing tegen zich hoorde uitspreken naar aanleiding van 2 onsportieve fouten tegen Leiden 2. Zelfs een ontlastende getuigenverklaring van de coach van Leiden, kon de tucht- en geschillen commissie er niet van overtuigen dat Sjoerd al zwaar genoeg gestraft was.

Lees het hele artikeldonderdag 21 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland verslaat ook Groene Uilen

In december had het thuisduel tegen Groene Uilen uit Groningen geen doorgang kunnen vinden vanwege weersomstandigheden, vandaar dat deze wedstrijd op een doordeweekse avond moest worden ingehaald. Aarnoudse/Binnenland begint scherp aan het duel en weet direct een 10-2 voorsprong te nemen.

Lees het hele artikeldonderdag 21 maart 2013
Aarnoudse Binnenland H1 pakt de punten tegen de Groene Uilen
Afgelopen woensdag-avond waren de Groene Uilen te gast in de Driesprong. Een verre doordeweekse reis voor de gasten. De eerste helft was voor de thuisploeg. De 2e helft verliep uiterst spannend. Tot in de laatste seconden zelfs een gelijke stand. Bekijk de video die door WebErik in "breedbeeld" met zijn toverstaf werd vastgelegd.woensdag 20 maart 2013
Vanavond speelt Aarnoudse Heren 1 tegen Groene Uilen

Deze week speelt Heren 1 maar liefst twee thuiswedstrijden,
Vanavond de 1e wedstrijd om 21:00 uur tegen de Groene Uilen en zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Red Stars, let op aanvang 16:00 uur.

In verband met de wedstrijd vanavond zullen de trainingen vanaf 20:30 vervallen.

Lees het hele artikelzondag 17 maart 2013
Belangrijke uitzege Aarnoudse/Binnenland bij Red Giants

In het zinderende slot van de competitie heeft Aarnoudse/Binnenland in Meppel een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Red Giants. Binnenland moest winnen om de voorsprong op de concurrenten voor de 4de plaats vast te houden en voor Red Giants was een overwinning pure noodzaak om nog kans te maken op de final four.

Lees het hele artikelzaterdag 16 maart 2013
Rotterdam Basketbal - Heren 1 verplaatst

De wedstrijd van Aarnoudse/Binnenland H1 uit bij Rotterdam Basketbal is verplaatst van za 30-03 naar vrijdagavond 29-03, 21:15 uur in de Alexanderhal.
zondag 10 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland zet zaken recht in de tweede helft

Na de nederlaag vorige week in Leiden moest Binnenland zich herstellen in de thuiswedstrijd tegen MSV/Zeemacht uit Den Helder. Het blijft enorm spannend in de strijd om de final four en een nieuwe nederlaag zou de thuisploeg in een lastige positie brengen. Aan het begin van de wedstrijd lijkt Binnenland geen kind te hebben aan de bezoekers, die een aantal maanden geleden in Den Helder nog te sterk bleken voor de Barendrechtse ploeg.
Lees het hele artikelzondag 3 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland komt net te kort tegen Leiden 2

In de race naar de final four heeft Aarnoudse/Binnenland een gevoelige nederlaag geleden tegen het lager geklasseerde Leiden 2. Na twee belangrijke zeges op directe concurrenten trok de Barendrechtse formatie nu in de slotfase aan het kortste eind: 79-72. Dat Leiden enorm gebrand was om te laten zien dat de ploeg veel meer in huis heeft dan de nederlaag met ruim 50 punten in Barendrecht deed vermoeden, was vanaf het begin duidelijk.
Lees het hele artikelzondag 24 februari 2013
Aarnoudse/Binnenland toont mentale veerkracht

Na de knappe uitzege vorige week in Utrecht tegen Cangeroes, wachtte wederom een final four concurrent voor de Barendrechtse ploeg. De eerder gespeelde uitwedstrijd tegen Hoppers uit Hoorn was vrij kansloos verloren, maar deze wedstrijd moest worden gewonnen om in de race te blijven voor de final four.

Lees het hele artikelvrijdag 22 februari 2013
Aarnoudse/Binnenland ontvangt Hoppers

Zaterdagavond om 20:15 ontvangt Aarnoudse/Binnenland het Hoornse Hoppers.

In deze belangrijke wedstrijd kan Binnenland de 4de plaats overnemen van de Hoppers.

Kom en steun Aarnoudse/Binnenland op weg naar de FinalFour !
zondag 17 februari 2013
Belangrijke uitzege Aarnoudse/Binnenland op Cangeroes

In de eerder gespeelde thuiswedstrijd tegen Cangeroes had Binnenland geen antwoord op het goede teamspel van de ploeg uit Utrecht. Een ruime 68-82 nederlaag was het gevolg. Inmiddels is de competitie in een beslissende fase gekomen. Cangeroes staat op de 3de plaats met 5 verlieswedstrijden en Binnenland staat op een 5de plaats met 6 verlieswedstrijden.

Bekijk hier het aftergame interview met Pieter en Sjoerd.

Lees het hele artikelzondag 10 februari 2013
Aarnoudse/Binnenland verslaat Almere Pioneers

In Almere had Binnenland het behoorlijk lastig gehad met de promovendus en dus moest de ploeg goed bij de les zijn om geen onnodige schade op te lopen in de race om een plek voor de final four. De thuisploeg mist echter concentratie en intensiteit in het begin van de wedstrijd.
Lees het hele artikelzondag 3 februari 2013
Eenvoudige overwinning Aarnoudse/Binnenland op Uball

Ondanks het feit dat Uball als nieuwkomer in de promotiedivisie op de laatste plaats staat, weet de ploeg het de meeste tegenstanders behoorlijk lastig te maken. Zeker thuis in Utrecht blijkt de jonge ploeg, die het hele seizoen al wordt geteisterd door blessures, een lastige opponent.

Lees het hele artikelzondag 27 januari 2013
Aarnoudse/Binnenland verliest thuis van koploper Orca’s

Na de prachtige wedstrijd tegen EiffelTowers op maandagavond moest Aarnoudse/Binnenland het in de Driesprong opnemen tegen Orca’s uit Urk, dat pas een keer heeft verloren in deze competitie. In de uitwedstrijd stond Binnenland 6 minuten voor tijd 17 punten voor, maar ging de winst toch nog naar Orca’s.

Een korte samenvatting bekijken.
 

Lees het hele artikeldonderdag 24 januari 2013
Video verslag bekerwedstrijd Aarnoudse Binnenland H1-Eiffeltowers

WebErik heeft weer een mooi stukje video gemaakt van de bekerwedstrijd tegen Eiffeltowers.

Bekijk hier de video.
dinsdag 22 januari 2013
Aarnoudse/Binnenland verliest eervol van EiffelTowers

Al weken was uitgekeken naar de confrontatie tegen landskampioen EiffelTowers uit Den Bosch. EiffelTowers nam de Barendrechtse ploeg zeer serieus, getuige het bezoek van de technische staf aan de zaterdagavond wedstrijd tegen Apollo in Amsterdam en de door hen ingelaste training op zondag.

Voor de volgepakte tribunes in de Driesprong wist Binnenland prima partij te geven, maar moest het uiteindelijk toch de meerdere erkennen in EiffelTowers.

Bekijk hier de fotoreportage door Kees Koopmans.
 
Lees het hele artikelmaandag 21 januari 2013
Stand Aarnoudse/Binnenland - Eiffeltowers

1e periode 18-18, rust 31-38

3e periode 42-57, eind 52-71
zondag 20 januari 2013
Aarnoudse/Binnenland neemt de punten mee uit Amsterdam

In de tweede wedstrijd van het seizoen behaalde Binnenland in de thuiswedstrijd tegen BC Apollo een prachtige overwinning op de Amsterdammers die toen met het gehele eerste team aantraden. Dit keer moest de ploeg het tegen een ander Amsterdams team opnemen en dat bleek geen eenvoudige opgave. Onder het toeziend oog van de technische staf van EiffelTowers Den Bosch die de ploeg kwam scouten voor het bekerduel van morgenavond in Barendrecht, speelden de bezoekers een moeizame wedstrijd.
Lees het hele artikelzondag 13 januari 2013
Topsport heren basketbal in de Driesprong op maandag 21 januari

Maandag 21 januari is het dan zover. De bekerwedstrijd tussen de toppers uit de promotiedivisie resp. de eredivisie, Aarnoudse/CBV Binnenland Barendrecht en Eiffeltowers Den Bosch in de sporthal de Driesprong.

Al wekenlang wordt uitgekeken naar deze confrontatie en krachtmeting. Aarnoudse/CBV Binnenland, onder leiding van Pieter Mourik en Ronald van Ooijen, wat alweer een paar jaar achter elkaar in de top van het amateurbasketbal zijn stempel drukt is er klaar voor.Eiffeltowers Den Bosch staat dit moment bovenaan in de eredivisie.

Op papier een ongelijke strijd?
Jawel. Het Eiffeltowers onder leiding van Raoul Korner en Sam Jones bestaat uit 7 Nederlandse en 4 Amerikaanse spelers. Onder de Nederlandse spelers bekende nationale spelers zoals Peter van Paassen en Kees Akerboom.  

Op het centre court een ongelijke strijd?
Dat kunt u zelf, toegang gratis, komen zien op maandag 21 januari om 20:45 in de Driesprong aan de Marijkesingel te Barendrecht. Topsport heren basketbal, deze wedstrijd mag niet gemist worden!

Bekijk hier de promo-video voor deze topper
zondag 13 januari 2013
Aarnoudse/Binnenland verslaat Almonte

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft Aarnoudse/Binnenland een belangrijke overwinning geboekt op een concurrent voor de final four, BC Almonte uit Eindhoven. Met Yasalde weer in de gelederen, maar nog altijd zonder de geblesseerde Reinier van Vilsteren, start de thuisploeg zeer voortvarend. Op de tribune zit de volledige klas 7a van de Groen van Prinsterer lagere school om het team flink aan te moedigen.

Lees het hele artikelzondag 23 december 2012
Aarnoudse/Binnenland wint van Punch in matig duel

In de laatste wedstrijd van 2012 heeft Aarnoudse/Binnenland een belangrijke overwinning geboekt op Punch uit Delft. Bij de thuisploeg ontbraken de altijd geblesseerde Reinier van Vilsteren en Yasalde pas Costa die op vakantie is. De wedstrijd wordt aan het einde van de middag gespeeld en dat zorgt voor een goed gevulde sporthal met vooral veel Binnenlandse jeugd.
 
Lees het hele artikelzaterdag 22 december 2012
Uitnodiging jeugd - de kerstvakantie begin je goed in de driesprong

Je kerstvakantie staat voor de deur. Begin deze goed en kom vandaag om 16:30 uur naar de Driesprong. Want dan speelt H1 thuis tegen Punch. Omdat H1 meestal ’s-avonds speelt is dit nu je kans om samen met je ouders het team een keer in het echt te zien!

We zien jullie graag vanmiddag het team komen supporten, en wie weet zie je nog vette dunks of spetterende 3punters….!

Ook degenen die van plan waren om naar Amsterdam af te reizen voor de finale van de Final Four Dames om Dames 1 aan te moedigen, kunnen in Barendrecht komen kijken. Dames 1 verloor in de halve finale van CTO.

Kan je ook gelijk Sander T. feliciteren met z'n verjaardag!
zondag 16 december 2012
Promotie video Bekerwedstrijd Binnenland/Aarnoudse H1 vs Eiffeltowers

Na de afgelopen winst van de bekerwedstrijd tegen de Groene Uilen wacht er een spektakel vervolg in de bekercompetitie.

Op maandag 21 januari om 20:45 speelt Aarnoudse Binnenland H1 tegen de topper uit de eredivise, de Eiffeltowers. Check de promovideo gemaakt door WebErik voor deze geweldige wedstrijd in de Driesprong!
donderdag 13 december 2012
Aarnoudse/Binnenland bekert verder na winst op Groene Uilen

Woensdagavond werd in de Driesprong in Barendrecht het bekerduel tussen Aarnoudse/Binnenland en Groene Uilen beslist in het voordeel van de thuisploeg.

De wedstrijd stond eigenlijk gepland voor afgelopen zaterdagavond, maar Groene Uilen moest toen verstek laten gaan vanwege de weersomstandigheden.
 

Lees het hele artikelzaterdag 8 december 2012
Aarnoudse Heren 1 bekert vanavond tegen Groene Uilen

Eigenlijk stond voor vanavond de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie op het programma, maar een dezer dagen moest ook de bekerwedstrijd tegen dit team moeten worden gespeeld. Omdat er in deze weken meerder doordeweekse wedstrijden op het programma stonden is de  competitiewedstrijd verzet en zal ergens in de maand maart worden gespeeld.

Nu dus een wedstrijd in de 3e ronde van de NBB-beker tegen Groene Uilen de Groene Uilen. De ploeg die wint zal komende week al voor de volgende ronde moeten spelen tegen Eiffel Towers uit Den Bosch, de huidige nr 1 uit de Eredivisie.  Mocht Binnenland winnen dan zal deze thuiswedstrijd aanstaande woensdag al worden gespeeld in de Driesprong, aanvang 20:30 uur.
zaterdag 8 december 2012
Heren 1 gaat vanavond niet door, Groene Uilen komt nietzondag 2 december 2012
Aarnoudse/Binnenland verliest wederom een uitwedstrijd

Na een lange reis arriveert Aarnoudse/Binnenland in sporthal de Slenk in Den Helder, een sporthal met een rijk verleden. Vol goede moed beginnen de Barendrechters aan de wedstrijd tegen MSV/Zeemacht, een ploeg die tot nu toe nog niet echt heeft kunnen overtuigen in de promotiedivisie. Maar wel een ploeg die beschikt over een sterke selectie. Vorig seizoen wist Binnenland een bekerwedstrijd pas na verlenging in zijn voordeel te beslechten. De Barendrechters hebben de laatste 2 wedstrijden prima gespeeld en dus wil men vooral proberen dit goede spel te continueren.
Lees het hele artikelzaterdag 1 december 2012
Competitiewedstrijd van Heren 1 verplaatst

De thuiswedstrijd van Aarnoudse Heren tegen Red Giants van as dinsdag 04-12 is verplaatst naar zaterdag 23-03-2013, 20:15 uur.

De uitwedstrijd tegen Red Giants van donderdag 14-03-2013 wordt verplaatst naar zaterdag 16-03-2013, 20:00 uur.
zondag 25 november 2012
Aarnoudse/Binnenland overklast Leiden 2 met showbasketball

Met een prachtige 110-57 overwinning op Leiden 2 heeft Aarnoudse/Binnenland zich zaterdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. De Barendrechtse formatie speelde bij vlagen subliem team basketball en wist daarmee de bezoekers uit Leiden volledig te overklassen.


 

Lees het hele artikelzondag 25 november 2012
Aarnoudse Binnenland H1 versus ZZ Leiden Foto's en WebVideo

Prachtige shoot van Jan Wim van Genderen is hier te vinden.

En natuurlijk weer een mooie video van WebErik, van een indrukwekkend H1.
zondag 18 november 2012
Aarnoudse/Binnenland bekert verder na eenvoudige zege op Rotterdam

In het Topsportcentrum in Rotterdam heeft Aarnoudse/Binnenland zich ten koste van Rotterdam Basketball 2 geplaatst voor de volgende ronde van het de bekercompetitie.

Na twee achtereenvolgende competitie nederlagen waren de bezoekers bijzonder gebrand op een goed resultaat tegen de streekgenoot die ook uitkomt in de promotiedivisie.

Lees het hele artikeldinsdag 13 november 2012
Aarnoudse H1 video versus Cangeroes

Video van WebErik, Aarnoudse H1 versus Cangeroes. Kijk nog is hoe H1 niet de baas werd over de Cangeroes.
zondag 11 november 2012
Aarnoudse Binnenland redt het niet tegen Hoppers

Na de thuisnederlaag vorige week tegen Cangeroes, kreeg Aarnoudse de kans zich te revancheren in Hoorn tegen Hoppers. De ploeg kwam in een lange file terecht vlak voor Hoorn en arriveerde slechts een half uur voor aanvang van de wedstrijd in de sporthal. Binnenland begint met Lars, Yasalde, Raven, Sjoerd en Sander.

Lees het hele artikelvrijdag 9 november 2012
Openstaande wedstrijd Aarnoudse Heren 1 vastgesteld

De nog openstaande uitwedstrijd van Aarnoudse Heren 1 tegen Rotterdam Basketbal is vastgesteld op za 30-03-2013, 16:00 uur in de Alexanderhal.
zondag 4 november 2012
Aarnoudse/Binnenland is Cangeroes niet de baas in eigen huis

Vorig seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar in de halve finale en was het Binnenland dat zich wist te plaatsen voor de finale ten koste van Cangeroes. Een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het huidige seizoen had een eenvoudige overwinning opgeleverd voor Binnenland. Gisteren bleek de ploeg uit Utrecht een maatje te groot voor de Barendrechtse formatie.

Lees het hele artikelzaterdag 3 november 2012
Binnenlanddag in de Topsporthal op 17-11

In navolging van Danes 1 en Dames 20-1 speelt ook Heren 1 hun bekerwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal in de Topsporthal.
Deze uitwedstrijd vangt aan om 17:15 uur, gelijktijdig met Dames 20-1, dus dat wordt keuzes maken 
zondag 28 oktober 2012
Aarnoudse Binnenland wint in Almere

Afgelopen dinsdag won Binnenland met ruime cijfers van Rowic in Dordrecht, nu moest de ploeg afreizen naar Almere voor de competitiewedstrijd tegen Omniworld..

Lees het hele artikelwoensdag 24 oktober 2012
Aarnoudse/Binnenland H1 bekert verder

In een gelijk opgaande 1e helft biedt Rowic de mannen van Binnenland goede tegenstand. Halverwege is het dan ook een 28-28 gelijke stand en was Binnenland blij dat het niet met een achterstand de rust van de kleedkamer moest opzoeken.
Na rust een agressiever Binnenland dat langzaam maar constant steeds verder wegloopt van de Dordtse 1e divisionist. Eindstand 52-83.

In de volgende ronde, 17 november, ontmoet Aarnoudse /Binnenland in een uitwedstrijd het 2e team van Rotterdam, dat van Otcopus uit Vugt won.
maandag 22 oktober 2012
Dinsdag, 20:15 Rowic H1 - Aarnoudse/Binnenland H1 BEKER

Dinsdagavond 23-10 om 20:15 speelt Aarnoudse/Binnenland H1 een bekerwedstrijd tegen Rowic in Dordrecht. Rowic komt uit in de eerste divisie.

De wedstrijd wordt gespeeld in de sportboulevard Dordrecht aan de Fanny Blankers-Koenweg 10.
zondag 14 oktober 2012
Aarnoudse/Binnenland verslaat UBall
Na de ongelukkige nederlaag vorige week op Urk was Binnenland gebrand op een goed resultaat tegen de jonge nieuwkomer in de promotiedivisie UBall uit Utrecht. Binnenland begint met Yasalde, Lars, Raven, Sjoerd en Sander en probeert de Utrechtse ploeg gelijk flink onderdruk te zetten.

Lees het hele artikelzondag 7 oktober 2012
Aarnoudse/Binnenland geeft winst weg in Urk

Met nog 6 minuten te spelen, 17 punten voorstaan en toch nog met 4 punten verschil verliezen. Het overkwam Aarnoudse/Binnenland zaterdagavond in Urk.

Lees het hele artikelzondag 30 september 2012
Aarnoudse/Binnenland overtuigt tegen BC Apollo 1

Binnenland had een goede trainingsweek achter de rug. De onverwachte nederlaag tegen Almonte had de ploeg duidelijk op scherp gezet. Er wachtte een stevige uitdaging voor de Barendrechtse ploeg want BC Apollo was met het volledige eredivisie team gekomen.

Lees het hele artikelzondag 23 september 2012
Valse start Aarnoudse Binnenland H1 tegen Almonte

In de eerste wedstrijd van het seizoen is Aarnoudse Binnenland hard onderuit gegaan in Eindhoven tegen Almonte. Na een redelijke oefencampagne was de ploeg vol zelfvertrouwen. De Barendrechtse formatie kon niet beschikken over Steven do Livramento , Floris de Jong (blessures) en Reinier van Vilsteren. Sander Trommelen kon wel spelen maar is nog verre van wedstrijd fit. Nieuwe aanwinst Raven Hoogenveen maakte zijn debuut.

Lees het hele artikelzondag 16 september 2012
Aarnoudse/Binnenland versterkt zich met Raven Hoogenveen
Raven is afkomstig van Rotterdam Basketball. Hij trainde al weken mee met de selectie van Binnenland. De sterke guard/forward had ook een aanbieding op zak van Rotterdam Basketball College, maar koos uiteindelijk toch voor een nieuw avontuur in Barendrecht. Komende zaterdag maakt hij zijn officiële debuut voor Binnenland als de ploeg zijn eerste wedstrijd van het seizoen 2012/2013 speelt in Eindhoven tegen Almonte.www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl

Lees het hele artikelzondag 9 september 2012
Aarnoudse\Binnenland verliest oefenwedstrijd van CobraNova
In de 3de oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft Binnenland een 82-86 nederlaag moeten incasseren tegen CobraNova uit Voorburg. Voorburg komt uit in de eerste divisie maar heeft zich behoorlijk versterkt met oa Joey Schelvis en Regillio Sewrattan en zou niet misstaan in de promotie divisie. De Barendrechtse ploeg moet het doen zonder Steven do Livramento, Kevin Karam, Lars Jansen en Floris de Jong.
Lees het hele artikelzondag 2 september 2012
Aarnoudse/Binnenland wint oefenwedstrijd tegen Cangeroes

Vorig seizoen wist Binnenland de finale van de promotiedivisie te behalen ten koste van Cangeroes uit Utrecht.  Nadat Binnenland vorig week tijdens een trainingskamp in Ermelo, eerste divisionist Red Stars eenvoudig had verslagen, wachten nu dus een aanzienlijke sterkere opponent.

Lees het hele artikelmaandag 28 mei 2012
Selectie training Heren 1 verplaatst !

De selectie training van heren 1 is verplaatst van maandag 28-5 naar dinsdag 29-5 van 21:00 - 22:15.
zaterdag 12 mei 2012
Pieter Mourik nieuwe trainer/coach van Aarnoudse Heren1

Pieter Mourik wordt de nieuwe trainer-coach van Aarnoudse/Binnenland Heren 1. De technische-commissie is blij om al zo snel na het vertrek van Joost van Rangelrooy een nieuwe trainer-coach voor het 1e heren team van Binnenland te kunnen aankondigen.

Pieter heeft er erg veel zin in, maar beseft dat het haast een onmogelijk taak is om de prestatie die Joost met het team heeft behaald te kunnen evenaren. Maar Pieter neemt die strijdbijl graag op zich. Vanuit de oude-selectie blijft niet iedereen en dit geeft Pieter de gelegenheid om zijn selectie om de groep van blijvers te kunnen aanvullen.

De selectietrainingen van Aarnoudse Heren 1 starten vanaf maandag 21 mei en zijn op de maandagen en donderdagen van 19:45 tot 21:15 uur.

Wil je een keer meedoen, neem dan even contact op met Pieter >>>>>
woensdag 9 mei 2012
Open selectietrainingen Binnenland j-u18 of j-u16 eredivisie van start

Voor spelers die denken het niveau van u18 of u16 eredivisie aan te kunnen, is er mogelijkheid om bij CBV Binnenland deel te nemen aan de selectietrainingen. Binnenland heeft zich ingeschreven voor de u18 eredivisie competitie met als tweede optie de u16 eredivisie.

De selectietrainingen staan onder leiding van Mitchell Lieveld en Floris de Jong en vinden plaats op de maandag en donderdag van 18:15 tot 19:45.

Denk jij dit niveau te hebben (of kunnen behalen) en wil jij deze uitdaging aan gaan? Neem dan contact op met m.lieveld@hotmail.com.
 
maandag 7 mei 2012
Foto reportage Final 4 Aarnoudse CBV Binnenland vs BC Apollo

Nu het woelige weekend voor H1 achter de rug is, kan je nog is rustig de (wed) strijd bekijken met deze foto's.

Jasper legde eea vast in en naast het veld.

Klik hier voor de reportage.

 
maandag 7 mei 2012
Aarnoudse Binnenland verliest finale promotiedivisie

Aarnoudse Binnenland heeft afgelopen zaterdag zijn titel niet kunnen prolongeren in de promotiedivisie. BC Apollo uit Amsterdam was te sterk met 52 - 64 en is daarmee de nieuwe amateurkampioen van Nederland. De ploeg uit Barendrecht kon helaas geen moment laten zien waarom het dit jaar zo soeverein aan kop ging in de competitie.

Lees het hele artikelzondag 6 mei 2012
Finale Final 4 Promotiedivisie Binnenland Heren 1 vs BC Apollo 52-64
zondag 6 mei 2012
Joost van Rangelrooy stopt als coach bij Heren 1

Na afloop van de verloren finale wedstrijd tegen BC Apollo lichtte Joost van Rangelrooy zijn team in te stoppen als trainer-coach van Binnenland Heren 1.

Joost namens alles en iedereen bij Binnenland bedankt voor je inzet!
zaterdag 5 mei 2012
AARNOUDSE/BINNENLAND H1 za 5 mei finale Ned. Kampioenschap Amateurs

Aarnoudse/Binnenland H1 speelt zaterdag 5 mei, om 17.00u. de finale van het kampioenschap voor amateurs van Nederland. Locatie, Topsportcentrum te Almere. Tegenstanders in deze finale is BC Apollo Amsterdam.

Vorig jaar stond Aarnoudse/Binnenland ook al in de finale en behaalde het kampioenschap.  
vrijdag 4 mei 2012
DE BUS NAAR DE FINALE PROMOTIEDIVISIE IN ALMERE gaat niet door

Helaas zijn er te weinig aanmeldingen om een bus naar Almere te kunnen laten rijden.
Dit is jammer voor degene die geen 'eigen' vervoer hebben, dus heb je nog een plaatsje in je auto over plaats dan een berichtje in het gastenboek!
maandag 30 april 2012
Aarnoudse Binnenland H1 vs Cangeroes Final Four Halve Finale
zondag 29 april 2012
Aarnoudse Binnenland derde keer op rij naar finale promotiedivisie

Aarnoudse Binnenland gaat aanstaande zaterdag 5 mei om 17:00 uur beginnen aan de derde finale op rij in de promotiedivisie. Afgelopen zaterdag werd in eigen huis Cangeroes uit Utrecht uit de finale gehouden. Aarnoudse Binnenland kwam uiteindelijk geen moment in gevaar en liet de overwinning in de slotfase uit handen glippen aan de strijdende gasten. Met 80 - 85 werd de wedstrijd afgesloten.

Lees het hele artikelzaterdag 28 april 2012
Binnenland/Aarnoudse vandaag thuis om 16:15 uur

Vandaag speelt Heren 1 de 2e wedstrijd in de halve finale van de Final 4 tegen Cangeroes. Na de winst van afgelopen donderdag is er grote kans dat ze volgende week naar de finale in Almere kunnen afreizen. Maar we kunnen de huid nog niet verkopen voordat de beer is geschoten. Dus de mannen van Joost en Ron zullen vandaag moeten laten zien dat ze dat ook verdienen.
vrijdag 27 april 2012
AARNOUDSE/BINNENLAND WINT 1e HALVE FINALE WEDSTRIJD

Aarnoudse/Binnenland met 1 been in finale na winst op Cangeroes 48-64.  Binnenland kwam scherp uit de startblokken er werd keihard gewerkt  maar men kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen. Binnenland had wel constant een lichte voorsprong. Rust 21-26.

Na rust een sterker Binnenland maar dat verschil kwam nog steeds maar niet op het bord. 38-43 na 3e kwart. In het vierde kwart nam Aarnoudse Binnenland meer afstand en kan zich op gaan maken voor de return zaterdag om 16:15 uur in Barendrecht.
Topscorers Kevin Karam en Sjoerd van Vilsteren 14. 
woensdag 25 april 2012
Open Selectie trainingen bij meidenkant CBV Binnenland
Met ingang van dinsdag 1 mei 2012 zijn er open selectie trainingen voor MU16-1, MU18-1 en MU20-1.
Op deze trainingen zijn zowel speelsters van onze eigen vereniging als speelsters van andere verenigingen welkom.
Dus ben je lid van een andere vereniging en wil je eens kijken of je in aanmerking komt voor één van die teams, neem dan contact op met één van de trainers.
 
Lees het hele artikelmaandag 23 april 2012
Aarnoudse Binnenland is op de eerste plaats geeindigd in de competitie

Wederom een keurige prestatie nadat ze afgelopen jaar Nederlands amateur kampioen werden. Aanstaande donderdag speelt Aarnoudse Binnenland de 1e wedstrijd van de playoffs tegen Cangeroes om 21.30 uur uit en in Utrecht .Zaterdag 28 april volgt de thuiswedstrijd om 16.15 uur in sporthal De Driesprong. De winnaar over deze 2 wedstrijden zal zaterdag 5 mei de finale spelen in het topsport centrum van Almere.  
zondag 22 april 2012
Aarnoudse Binnenland verliest na slechte voorbereiding

De laatste wedstrijd van het seizoen was de verre uitwedstrijd tegen Groene Uilen in Groningen. Het was natuurlijk allereerst zaak om geen blessures op te lopen, maar verder wilde Aarnoudse Binnenland de stijgende lijn van de laatste twee weken doorzetten. Dat liep even iets anders.

Lees het hele artikeldonderdag 29 maart 2012
Aarnoudse Binnenland H1 speelt oefenwedstrijd Rotterdam Basketbal

H1 speelt zaterdag 31 maart aanstaande een oefenwedstrijd tegen eredivisieploeg van Challenge Sports/Rotterdam Basketbal College. Dit in het kader van het Buddyproject Rotterdam.

Aanvang 16:30 in het Topsportcentrum, de toegang is gratis.

Lees het hele artikelmaandag 26 maart 2012
Aarnoudse Binnenland weet weer wat verliezen is

Na vorige week de 40e overwinning op rij geboekt te hebben was het afgelopen zaterdag opeens afgelopen met de streak. VBC Akrides uit Ijmuiden was te sterk voor Aarnoudse Binnenland met 81 - 72. De ploeg uit Barendrecht had de nederlaag vooral aan zichzelf te danken, want net als de laatste weken speelde de ploeg ongeconcentreerd en zonder passie.

Lees het hele artikelzondag 25 maart 2012
Unieke nederlaag Aarnoudse Binnenland

Aarnoudse Binnenland heeft na veertig overwinningen op rij in de promotiedivisie weer een nederlaag moeten incasseren. Heren 1 op bezoek bij VBC Akdires: 81-72.

De thuisploeg uit IJmuiden kwam goed uit de startblokken, in tegenstelling tot Binnenland. Er werd slap verdedigd en niet vol gegaan voor de rebound. Bij rust stond er dan ook een terechte 43-34 tussenstand op het scorebord.

Na rust werd Aarnoudse Binnenland wakker en stond het na drie minuten op gelijke hoogte: 45-45. Daarna verslapte het weer en werd de winst uit handen gegeven. Sander Trommelen  met 20 punten en Yasalde Fernandes Pas Costa met 14 punten  waren topscorders van de avond. Later meer....
woensdag 21 maart 2012
H1 Barendrecht naar de top en Stichting Make a Wish

Blijde gezichten en een mooi bedrag!
maandag 19 maart 2012
Aarnoudse Binnenland zamelt 1000 euro in voor het goede doel

Afgelopen zaterdag won Aarnoudse Binnenland thuis voor de 40e maal op rij in de promotiedivisie. Het werd 93 - 60 na een matige start tegen het gehavende BV Hoofddorp. Naast de overwinning werd er ook nog 1000 euro opgehaald voor de Make-a-Wish Foundation. Deze stichting geeft ernstig zieke kinderen naar hun wens een onvergetelijke mooie dag. De vereniging en het team zijn blij met het behaalde resultaat en hopen op weer een mooie wens die uitkomt.

Lees het hele artikelmaandag 19 maart 2012
Aarnoudse/Binnenland speelt voor het “Goede Doel”
 

Zaterdag 17 maart speelde Heren 1 tegen Hoofddorp 1 voor het “Goede Doel”.

Samen met de stichting “Barendrecht naar de Top” zamelt CBV Binnenland geld in voor de stichting Make-A-Wish Foundation. Deze stichting geven ernstig zieke kinderen naar hun wens een onvergetelijke mooie dag

 


De volgende sponsoren ondersteunen deze wedstrijd: 

Club van 100 CBV Binnenland Dick de Jong Hoveniers Netzaken.NL
J. van Loon Work 4 One Boom Financial Services
  www.cbvbinnenland.nl  

“Contigo Personal Training” sponsort voor de wedstrijd de wedstrijdbal

De voorlopige teller van het verzamelde bedrag staat op:

€ 1000,-
zondag 18 maart 2012
Aarnoudse Binnenland wint van Hoofddorp
Aarnoudse Binnenland wint van Hoofddorp 93-60 en heeft nu 40 wedstrijden op rij gewonnen in de Promotiedivisie. Het verschil was groot met Hoofddorp maar Binnenland had moeite geconcentreerd te blijven. 23-17 na 1e kwart en 40-31 bij rust. Na rust gaf Aarnoudse Binnenland  direct gas en liep het makkelijk uit 67-44 na 3e kwart. In het vierde kwart hetzelfde beeld met fraaie dunks aan de zijde van Aarnoudse Binnenland. De wedstrijd stond in het teken van Make-a-wish en er kon na de wedstrijd een cheque overhandigd worden van 1000 euro.
Later meer....zondag 11 maart 2012
Aarnoudse Binnenland definitief eerste in promotiedivisie

Aarnoudse Binnenland heeft door het verlies van ZZ Leiden bij BC Apollo definitief de eerste plaats in de promotiedivisie bemachtigd. Het versloeg zelf in de Driesprong Punch uit Delft met 74 - 59 waardoor het niet meer te achterhalen is door de achtervolgers. De komende weken kan de ploeg groeien naar een playoff vorm om te spelen tegen de nummer 4 van de competitie voor een plek in de finale.

Lees het hele artikelmaandag 5 maart 2012
Aarnoudse Binnenland wint moeizaam van Hoppers

Aarnoudse Binnenland heeft afgelopen zaterdag hun 38e overwinning op rij geboekt in de promotiedivisie. De tegenstander, die er dit keer aan moest geloven, was Hoppers uit Hoorn. Achteraf ging het allemaal erg moeizaam, maar uiteindelijk won heren 1 toch wel terecht.

Lees het hele artikelmaandag 20 februari 2012
Video verslag Aarnoudse Binnenland H1-Rotterdam Basketbal

Afgelopen zaterdag 18 februari speelde Aarnoudse Binnenland H1 thuis tegen Rotterdam Basketbal. Het eerdere verslag spreekt over twee gezichten. Het publiek zal naar alle waarschijnlijk het gezicht van het laatste kwart duidelijk op het netvlies hebben staan. Waarom? WebErik legde het vast. Je kunt  natuurlijk in de tijdlijn direct naar 7:00 gaan, maar voor het andere gezicht bekijk je alles! 

Lees het hele artikelmaandag 20 februari 2012
AARNOUDSE BINNENLAND HEREN 1 SPORTPLOEG VAN HET JAAR

Vrijdagavond is de ploeg van coach Joost van Rangelrooy en Ron den Hoedt sportploeg van het jaar geworden van de gemeente Barendrecht. Het team timmert al een aantal jaren goed aan de weg:
  • Kampioen rayon 2007-2008, promoveren naar de 1e divisie landelijk.
  • Kampioen 1e divisie 2008-2009 promoveren naar de hoogste amateur promotiedivisie
  • 2e plaats promotiedivisie 2009-2010
  • Kampioen promotiedivisie 2010-2011 (Geen promotie ivm te hoge kosten  in de ere-divisie)
  • Kwartfinale bereikt Landelijke bekercompetitie, uitgeschakeld door landskampioen Groningen.

Aarnoudse Binnenland speelt hoofdzakelijk met spelers uit eigen jeugd en staan op dit moment weer bovenaan in de promotiedivisie. Het Nederlands kampioenschap bij de amateurs werd nu beloond met een hele mooie prijs sportploeg van het jaar!
zondag 19 februari 2012
Aarnoudse binnenland wint makkelijk van Rotterdam

Vanaf het begin nam Aarnoudse Binnenland afstand 26-13 na 1e kwart. Dan laat de thuisploeg de Rotterdammers terug komen en lijkt het nog een wedstrijd te worden. Rust 46-30. Na rust nog steeds een slap spelend Binnenland en Rotterdam brengt de marge terug tot 10 pnt. Dan vind Binnenland het goed en met een kwart stand van 39-8 in het vierde kwart werd de eindstand 100-57. Opvallende rol voor Floris de Jong en Kristian van Loon. Beide schoten 7 driepunters!! Topscorders Floris de Jong 25, Kristian van Loon 23, Sander Trommelen 16 pnt

Later meer...........
zondag 19 februari 2012
Aarnoudse Binnenland laat twee gezichten zien in makkelijke winst

Na de makkelijke overwinning van vorige week tegen streekgenoot Goba stond er nu weer een soort "derby" op het programma voor Aarnoudse Binnenland. Rotterdam Basketbal 2 kwam op bezoek in de Driesprong. De ploeg uit Rotterdam heeft het moeilijk in de promotiedivisie waar de thuisploeg nog ongeslagen is. Vrijdagavond was de ploeg van coach Joost van Rangelrooy en Ron den Hoedt sportploeg van het jaar geworden van de gemeente Barendrecht. Het publiek ging er dus lekker voor zitten om de Barendrechtse mannen te aanschouwen. Hier het video verslag.

Lees het hele artikelzaterdag 4 februari 2012
Aarnoudse H1 gaat vanavond niet door

Omdat Meppel niet afreist vanwege mogelijke mist gaat wedstrijd in de promotiedivisie niet door!
zondag 29 januari 2012
Aarnoudse Binnenland wint topper van BC Apollo

Zaterdag 28 januari was er topbasketbal in sporthal de Driesprong te Barendrecht. De twee beste amateurteams van Nederland stonden tegenover elkaar, te weten de ongeslagen koploper Aarnoudse Binnenland en BC Apollo. Beide teams herbergen veel ex-eredivisiespelers dus het publiek ging er lekker voor zitten.

Lees het hele artikelzondag 22 januari 2012
Gehavend Aarnoudse Binnenland wint bijzonder makkelijk

Met een doordeweekse bekerwedstrijd tegen eredivisionist Landstede Basketbal in de benen en een drietal blessures in de vorm van Yasalde Fernandes Paz Costa, Victor Ferreira en Kristian van Loon werd er afgereisd naar Eindhoven om tegen Almonte te spelen. Thuis werd er met 90 - 71 gewonnen, maar Almonte toonde toen aan over een leuke ploeg te beschikken. Helemaal gerust was coach Joost van Rangelrooy niet: "We misten toch 3 spelers en er was bij iedereen een redelijke teleurstelling over de wedstrijd tegen Landstede Basketbal. Gelukkig beseften de jongens dat ze er weer moesten staan, zeker met het zicht op de topper van volgende week tegen BC Apollo."

Lees het hele artikelzaterdag 21 januari 2012
Makkelijke winst Aarnoudse Binnenland in Eindhoven 50-99

Binnen 3 minuten staat Binnenland al met 3-17 voor en de wedstrijd was toen al beslist. Via een ruststand van 20-48 doet Binnenland het de tweede helft rustig aan en krijgen alle spelers speeltijd. Eindstand Aarnoudse Binnenland - Almonte 50-99.

Topscorers Lars Jansen 19, Sjoerd van Vilsteren 17, Sander Trommelen en Kevin Karam 13 pnt.

Later meer....
vrijdag 20 januari 2012
Video Bekerduel Aarnoudse Binnenland vs Landstede Basketbal
 WebErik Video’s – Op 17 januari 2012 speelde het Barendrechtse Aarnoudse Binnenland (Promotiedivisie en 54 competitiewedstrijden op rij ongeslagen) tegen het eredivisie team van Landstede Basketbal uit Zwolle. Hieronder een video (Highlights Binnenland). http://www.youtube.com/watch?v=8EAZAMHHY4o&feature=player_embedded weberik(2)donderdag 19 januari 2012
Aarnoudse Binnenland kan niet stunten tegen Landstede basketbal

Aarnoudse Binnenland kon de tegenstander uit de eredivisie de eerste helft nog redelijk bijbenen maar na de rust was het afgelopen met de mannen van Binnenland.

Aarnoudse Binnenland wist in het openingskwart de schade te beperken tot 20-27 met fris basketbal. Dat verschil kon Aarnoudse Binnenland handhaven tot de rust (34-41). In het derde en vierde kwart liep Landstede Basketbal wat verder uit en zo boekten ze de overwinning: 61-84.

Topscorer van de wedstrijd was Sander Trommelen van Binnenland met 25 punten, Kevin Karam kwam met 10 punten ook in de dubbele cijfers. Bij Landstede was Saaka met 20 punten met meest productief. Ook Wells (18 ) en Maddox (14) eindigden in de dubbele cijfers.
zondag 15 januari 2012
Aarnoudse Binnenland kent goede generale voor beker tegen Landstede

Zaterdag 14 januari was de Driesprong goed gevuld. Aarnoudse Binnenland mocht aantreden tegen Cangeroes uit Utrecht. De Utrechtenaren zijn een gevaarlijke concurrent in de strijd om de titel dit jaar. De ploeg stond bij aanvang vijfde op de ranglijst en coach Joost van Rangelrooy sprak dan ook van een directe concurrent: "Ik kijk tijdens het seizoen vooral naar plek 5, want je moet bij de eerste vier eindigen om voor de titel te spelen. Als we winnen dan is het gat met Cangeroes 12 punten. Ik zie ons in de 11 resterende wedstrijden (waarvan 8 thuis) niet 7 keer verliezen. We zijn dan wel zo goed als zeker geplaatst voor de Final Four."

Lees het hele artikelzondag 8 januari 2012
Aarnoudse Binnenland wint ook in Enschede 71-103

Voor Aarnoudse Binnenland stond zaterdag 7 januari de eerste wedstrijd van 2012 op het programma.

Voor deze wedstrijd reisde de Barendrechtse ploeg naar Enschede om tegen de hekkensluiter Jugglers te spelen. Met de laatste wedstrijd van 2011 tegen het Groningse Groene Uilen in gedachten was Aarnoudse Binnenland gewaarschuwd voor onderschatting. Jugglers staat met slechts twee punten uit 14 wedstrijden onderaan in de Promotie divisie maar dat wil niet zeggen dat Aarnoudse Binnenland de punten even kon op gaan halen. Het laatste verlies van Aarnoudse Binnenland in de Promotiedivisie was op 4 januari 2011 tegen Amsterdam. Bij winst waren de Barendrechters een jaar lang ongeslagen.
 
Aarnoudse Binnenland begon dan ook gretig.......
Lees het hele artikelzaterdag 31 december 2011
Heren 1 bekert op 17 januari

Op dinsdag 17 januari speelt Aarnoudse/Binnenland Heren 1 in de 4e ronde van de NBB-beker thuis tegen eredivisionist Landstede uit Zwolle. Wedstrijd begint al om 19:30 uur.

Dit heeft uiteraard gevolgen voor de trainingen op deze aanvond, alle trainingen dienen om 18:30 uur beëindigd te zijn, dan wel kunnen helaas geen doorgang vinden.

De trainingen na 21:15 uur kunnen hopelijk wel weer doorgang vinden.
maandag 19 december 2011
Aarnoudse Binnenland wint met "geluk" de 30e op rij

Kristian van Loon schiet Binnenland naar verlengingZaterdag 17 december stond in sporthal de Driesprong de laatste wedstrijd van een enerverend jaar van Aarnoudse Binnenland op het programma.

Het jaar 2011 werd begonnen met een nederlaag tegen ABC Amsterdam. Achteraf gezien zou dat de enige nederlaag van het jaar betekenen in de promotiedivisie. Daarmee komt het team uit op een balans van 1 verloren wedstrijd en 30 gewonnen wedstrijden. Als alle beker- en oefenwedstrijden ook meegerekend worden dan komt de ploeg uit op 4 verloren wedstrijden (ABC Amsterdam, 2x Gasterra Flames en Stepco BSW) en 38 maal winst.

Coach Joost van Rangelrooy: "Ik ben bijzonder trots op dat resultaat. We werken er ook bijzonder hard voor. Een heleboel mensen vergeten dat nog wel eens. De meeste spelers trainen drie keer per week, maar ook een paar keer in de sportschool, waar ze van subsponsor Wellnesselande een mooi programma krijgen."
 

Lees het hele artikelzondag 11 december 2011
Aarnoudse Binnenland domineert van begin tot eind in Leiden

Wat van tevoren misschien wel als de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen werd beschouwd, bleek uiteindelijk een makkelijke overwinning. De meegereisde supporters gingen er lekker voor zitten in de redelijk gevulde 5 mei hal. De verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden die in de laatste minuten beslist zou worden. In voorgaande jaren bleek dit altijd het geval. Het zou echter iets anders lopen.

Lees het hele artikelzaterdag 10 december 2011
Aarnoudse Binnenland heer en meester in Leiden

Aarnoudse Binnenland heer en meester in Leiden 64-91. Waar een spannende wedstrijd werd verwacht mocht Leiden alleen de eerste 5 minuten hopen op een goed resultaat 11-10. Dan gaat Binnenland het vizier scherp zetten en loopt het uit naar 33-43 bij rust. Na rust laat Binnenland zien wat het kan en maakt een tussensprint van 24-6 waardoor er na het 3e kwart 48-66 op het bord staat. Het vierde kwart probeert Leiden nog te redden wat het kan maar Binnenland wint met zeer ruime cijfers van de nummer 2 van de competitie. Topscorers: Sander Trommelen 18, Kristian van Loon 13, Yasalde Fernandes paz Costa 11 pnt. Later meer.......
zondag 4 december 2011
Aarnoudse Binnenland stelt thuispubliek teleur, maar wint wel weer

Na op vrijdagavond te hebben gewonnen van Red Stars voor de beker met 60 - 100 kwam de dag erna Akrides uit Ijmuiden op bezoek in de Driesprong. Het was ruim twee maanden geleden dat Aarnoudse Binnenland voor het laatst officieel thuis had gespeeld dus het publiek was in grote getale gekomen om de ongeslagen koploper te bewonderen. In de spelersgroep heerste er ook een sfeer dat er lekker geknald ging worden. Het zou allemaal net iets anders lopen.

Lees het hele artikelzaterdag 3 december 2011
Aarnoudse Binnenland bekert verder na winst op Red Stars

In de Nederlandse bekercompetitie moest Aarnoudse Binnenland aantreden tegen Red Stars uit Soest. De ploeg had in eerdere rondes New Stars (eerste divisie) en BV Hoofddorp (promotiedivisie) uitgeschakeld wat toch een stunt genoemd mag worden. De mannen uit Barendrecht waren dus gewaarschuwd. Er zaten in de sporthal ruim 300 mensen inclusief een heuse mascotte om de thuisploeg aan te moedigen.

Lees het hele artikelzaterdag 26 november 2011
Aarnoudse Binnenland wint dik van Hoofddorp

Na 6 uitwedstrijden op rij gehad te hebben stond vrijdagavond 25 november de laatste op het programma tegen BV Hoofddorp. Het team van coach Ron Ribbelink heeft deze zomer afscheid genomen van wat bepalende spelers en daarom zijn de resultaten ook erg wisselend. Aarnoudse Binnenland daarentegen begint steeds meer op een geoliede machine te lijken. Er werd dan ook met veel vertrouwen afgereisd naar Hoofddorp.

Lees het hele artikelmaandag 21 november 2011
Aarnoudse Binnenland pakt wederom winst in Delft

Na de doordeweekse wedstrijd tegen eredivisionist Stepco BS Weert (62 - 72 verlies) moesten de heren van Aarnoudse Binnenland zich even opladen om tegen Punch uit Delft te spelen. De ploeg van coach Jan Sikking bleek in het verleden toch een vervelende tegenstander voor de Barendrechters te zijn. In de beide seizoenen hiervoor werd er eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Coaches Joost van Rangelrooy en Ron den Hoedt wilden echter graag verder met de ingeslagen weg tegen Weert en zetten de boel op scherp.

Lees het hele artikelvrijdag 18 november 2011
Bekerwedstrijd Aarnoudse H1 tegen Red Stars op vr 02-12

De uitwedstrijd in de 3e ronde van de NBB-beker tegen Red Stars is vastgesteld op vrijdag 02-12, 20:00 uur in sporthal Beukendal in Soest. Red Stars momenteel spelend in de 2e kl van het rayon, maar promotie naar de 1 kl na 01-01 staat zo goed als vast, heeft al een indrukwekkende geschiedenis geschreven want zij schakelde eerst het 1e divisie team New Stars uit om in de volgende ronde het Hoofddorpse promotiedivisieteam uit te schakelen.
donderdag 17 november 2011
Aarnoudse - Stepco door WebErik

Aarnoudse Binnenland heeft afgelopen maandag in een volle sporthal de Driesprong eindelijk weer eens een keertje thuis gespeeld.
 
Het werd 62-72 voor de tegenstander uit de eredivisie, Stepco BSW.

Web Erik maakte de volgende samenvatting >>>>>
woensdag 16 november 2011
Aarnoudse Binnenland verliest net van Stepco BS Weert

Aarnoudse Binnenland heeft afgelopen maandag in een volle sporthal de Driesprong eindelijk weer eens een keertje thuis gespeeld. Veel mensen waren op het duel met eredivisionist Stepco BS Weert afgekomen. De Barendrechtse ploeg van coaches Joost van Rangelrooy en Ron den Hoedt doet het erg goed in de promotiedivisie, maar wilde graag een keer thuis spelen en een keer goede tegenstand.

Lees het hele artikelmaandag 14 november 2011
Vanavond eredivisie herenbasketball in De Driesprong

Door het ontbreken van voldoende teams in de eredivise zocht Stepco sparringspartners. Al eerder poogden zij tegen Aarnoudse Binnenland spelen, maar dit ging toen niet door. Stepco won nog maar één competitiewedstrijd in de eredivise van Rotterdam Basketbal met 81-68.

Aanvang wedstrijd 20:30 uur, vanaf 19:45 uur wil men gaan warmlopen.

Dit heeft uiteraard consequenties voor de trainingen van H20-1, H2/H3/H4, D2 en M18-1. Helaas vervallen deze en/of moeten een ietsje eerder stoppen.
maandag 14 november 2011
Aarnoudse Binnenland wint derby van Rotterdam Basketbal

De serie uitwedstrijden voor Aarnoudse Binnenland voelt ondertussen als een redelijke last. Het is heerlijk om thuis te spelen voor je eigen publiek, zonder reistijd en dergelijke. Helaas moeten de heren na afgelopen zaterdag nog twee wedstrijden wachten, voordat Akrides uit Ijmuiden op bezoek komt. Afgelopen zaterdag stond gelukkig de derby tegen Rotterdam Basketbal op het programma wat als een thuiswedstrijd gezien kan worden

Lees het hele artikelzondag 6 november 2011
Aarnoudse Binnenland legt Goba over de knie
Na vorige week een absolute kraker te hebben gespeeld voor de Nederlandse Beker in Den Helder stond er nu weer een competitiewedstrijd op het programma en wel tegen streekgenoot Goba uit Gorinchem. Een aantal weken geleden legde Aarnoudse Binnenland Goba al over de knie in het bekertoernooi, maar verwacht werd dat er nu een ander team op de been zou staan. 
 
Lees het hele artikelvrijdag 4 november 2011
Maandag 14-11 speelt Heren 1 tegen eredivisionist Stepco BSW
Door het ontbreken van voldoende teams in de eredivise zocht Stepco sparringspartners. Al eerder poogden zij tegen Aarnoudse Binnenland spelen, maar dit ging toen niet door en speelde Stepco tegen GEMBO Basket, dat op dit moment koploper is van de 2e Nationale van België, deze wedstrijd wonne Stepco met 84-99.

Stepco won afgelopen maandag hun 1e competitiewedstrijd in de eredivise van Rotterdam Basketbal met 81-68.

Aanvang wedstrijd 20:30 uur, vanaf 19:45 uur wil men gaan warmlopen.

Dit heeft uiteraard consequenties voor de trainingen van H20-1, H2/H3/H4, D2 en M18-1. Helaas vervallen deze en/of moeten een ietsje eerder stoppen.

 

zondag 23 oktober 2011
Aarnoudse Binnenland alleen koploper van promotiedivisie
Na twee zware uitwedstrijden op rij verwacht je een thuiswedstrijd tegen een mindere tegenstander, maar niets is minder waar. Na BC Apollo en Red Giants uit moest Aarnoudse Binnenland aantreden tegen vice-kampioen Hoppers uit Hoorn in wederom een uitwedstrijd. Het beloofde vooraf een spektakel te worden in de rematch van de finale van afgelopen jaar. Beide teams hadden er in ieder geval zin in!
 
Lees het hele artikelzondag 16 oktober 2011
Aarnoudse Binnenland wint tweede topper op rij
Zaterdag 15 oktober 20:00 uur stond voor Aarnoudse Binnenland de tweede topper op rij op programma. Red Giants uit Meppel was de tegenstander in hun nostalgische hal. Beide teams waren nog ongeslagen in de promotiedivisie dus het beloofde een kraker te worden in sporthal Het Vledder. De start was in ieder geval duidelijk voor de thuisploeg (zoals altijd!).
Lees het hele artikelzondag 9 oktober 2011
Aarnoudse Binnenland wint "topper" van BC Apollo
Na een goede competitiestart van beide teams (elk drie overwinningen) stonden Aarnoudse Binnenland en BC Apollo tegenover elkaar in de Apollohal. Een mooi affiche want beide teams zijn kampioenskandidaten en herbergen verschillende spelers die op het hoogste niveau hebben gespeeld. Voor de ploeg van coach Joost van Rangelrooy is het de eerste serieuze test in een reeks van 7 (!!!!!) uitwedstrijden achter elkaar.
teampagina >>>>>
 
Lees het hele artikelzondag 2 oktober 2011
Aarnoudse Binnenland wint en pakt de koppositie
In een matig gevulde sporthal de Driesprong kwam afgelopen zaterdag Almonte uit Eindhoven op bezoek. Almonte verloor thuis nipt van titelkandidaat Hoppers en won vorige week dik van Akrides dus de mannen uit Barendrecht waren gewaarschuwd. Na een periode van vakanties en blessures was de bank voor het eerst helemaal compleet bij coachduo van Rangelrooy en den Hoedt. Aarnoudse Binnenland begon de wedstrijd voortvarend met een 10 - 0 run door scores van Yasalde en Steven.
Lees het hele artikeldinsdag 27 september 2011
Aarnoudse Heren 1 eenvoudig door naar volgende ronde

Goba speelde goed tot 2-4, daarna was het over voor het Gorinchemse team eindstand 96-47.
maandag 26 september 2011
Vanavond bekert Aarnoudse Heren 1 thuis tegen Goba

Vanavond, maandag 26 september, speelt Aarnoudse Heren 1 in de 1e ronde van de beker thuis tegen Goba, aanvang 21:00 uur.

Alsgevolg hiervan dienen de trainingen in De Driesprong om 20:15 uur beëindigd te zijn.
Helaas deze avond geen training voor H2, H20-1, H3, H4 en D2.
maandag 26 september 2011
Aarnoudse Binnenland pakt een belangrijke uitoverwinning

Na de moeizame overwinning van vorige week tegen de Jugglers uit Enschede stond er nu een bijzonder zware uitwedstrijd op het programma voor Aarnoudse Binnenland. Cangeroes uit Utrecht is dit jaar namelijk een echte Final Four kandidaat met nieuwe spelers als Bob Keijzer en Sherwin Dermei. Aarnoudse Binnenland ging echter uit van eigen kracht en begon de wedstrijd met Yasalde, Lars, Sjoerd, Kevin en Steven.

Lees het hele artikelzondag 18 september 2011
Aarnoudse Binnenland pakt winst in eerste wedstrijd
Na een wat rommelige voorbereiding van Aarnoudse Binnenland stond afgelopen zaterdag eindelijk de start van het seizoen voor de deur. De heren waren gretig en hadden er veel zin. Tegenstander was Jugglers uit Enschede wat afgelopen jaar promoveerde naar de promotiedivisie. Bij de warming-up bleek het een lang team te zijn en dat zijn nou niet de meest favoriete tegenstanders van Aarnoudse Binnenland. Bij de thuisploeg konden Thomas de Weerd en Floris de Jong niet meedoen in verband met een blessure en Wouter Cabaret zat nog in Amerika.
Lees het hele artikelmaandag 12 september 2011
Aarnoudse Binnenland Heren 1 sluit oefenprogramma winnend af

Na achtereenvolgens tegen Rotterdam, Virtus en Goba gespeeld te hebben en gewonnen was het afgelopen zaterdag de beurt aan Vlissingen.

In een wedstrijd die geen moment spannend was wonnen de mannen met 85-58
woensdag 10 augustus 2011
Aarnoudse Binnenland gaat verder met vrijwel dezelfde selectie

Na het kampioenschap van afgelopen jaar in de promotiedivisie is het stil geweest rondom het team van coach Joost van Rangelrooy en assistent Ron den Hoedt. De amateurkampioen van 2010-2011 zal echter ook aankomend jaar weer een goed team op de been brengen. De kern van het team blijft en daarbij zijn er enkele versterkingen. Joey Schelvis heeft echter besloten om te gaan basketballen bij ZZ Leiden 2 of eventueel een eredivisieteam. Reinier van Vilsteren gaat een stapje terug doen en gaat aankomend jaar spelen in heren 2. Wouter Cabaret is nog een twijfelgeval. 

Lees het hele artikeldinsdag 31 mei 2011
Drie spelers en coach Binnenland genomineerd voor het All Star gala .

Het jaarlijkse Almonte Basketball Gala staat weer voor de deur, dit jaar is het Gala nog breder getrokken dan alleen Eindhoven.De crème de la crème van het Nederlandse amateur-basketball komt zaterdag 11 juni 2011 naar Eindhoven, voor het spektakel van het jaar; het Promotiedivisie All Star Gala.

Sander Trommelen, Sjoerd van Vilsteren,  Kristian van Loon en coach Joost van Rangelrooy zijn de genomineerden voor het All Star Gala promotiedivisie.

Hieronder de deelnemerslijst:....

Lees het hele artikelzaterdag 28 mei 2011
Coachduo Aarnoudse Heren 1 gaat door

Het succesvolle coachduo Van Rangelrooy / Den Hoedt zal ook komend seizoen de technische staf vormen van de kersverse Nederlands Kampioen.  Afgelopen week werden er gesprekken gevoerd door het bestuur van de basketbal vereniging Binnenland uit Barendrecht. Diverse clubs hadden zich gemeld voor de coaches van het eerste heren team, dat uitkomt in de Promotiedivisie. Het op een na hoogste niveau van Nederland.  Beide gaven aan het heel erg naar hun zin te hebben bij Binnenland en met de groep spelers en graag nog een seizoen door te gaan.

Lees het hele artikelwoensdag 18 mei 2011
Heren 1 & Dames 1 fitnessen bij Wellnesselande

Het afgelopen seizoen was zowel het heren 1 als dames 1 team van Binnenland te gast bij Wellnesselande.

Meer informatie over Wellnesselande is te vinden op: http://www.wellnesselande.nl/

Hidde, Mitchell, Sander , Wouter en Floris vonden nog net even tijd om tijdens een zware sessie te poseren!
dinsdag 17 mei 2011
Selectietrainingen Aarnoudse Binnenland Heren 1 seizoen 2011-2012

Het kampioenschap in de promotiedivisie is nog maar net gevierd of de voorbereiding voor het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. Aarnoudse Binnenland pakt het dit jaar anders aan wat betreft de selectietrainingen.

Lees het hele artikelzondag 8 mei 2011
Heren 1 Kampioen PromotieDivisie 2011

Heren-1 kampioen!

Klik hier voor de foto-reportage van Jasper Laban!
zondag 8 mei 2011
Heren 1 op TV Rijnmond

 

 
zondag 8 mei 2011
Aarnoudse Binnenland Nederlands Amateurkampioen 2010-2011
Na vorig jaar de finale verloren te hebben van ABC Amsterdam heeft Aarnoudse Binnenland dit jaar wel de beker in handen. Aanvoerder Sjoerd van Vilsteren had de eer om de beker als eerste omhoog te houden. Na een zinderende finale werd uiteindelijk Hoppers verslagen met 76 - 70. Hoppers kende een bijzonder goed seizoen als nieuwkomer in de promotiedivisie. Eigenlijk deed de ploeg heel erg denken aan het Aarnoudse Binnenland van vorig jaar. Als nieuwkomer gelijk de Final Four halen, doorstoten naar de finale en daar eigenlijk net ten onder gaan tegen toch het beste team van de competitie. Want al met al mag toch wel geconcludeerd worden dat Aarnoudse Binnenland de terechte kampioen van de competitie is. Met drie nederlagen in de competitie en geen nederlagen in de nacompetitie was de ploeg in de tweede helft van de competitie door niemand te verslaan. Van de laatste 18 wedstrijden werd er geen één verloren (de bekerwedstrijden tegen Gasterra Flames niet meegerekend).
Lees het hele artikelzaterdag 7 mei 2011
D-day voor Aarnoudse/Binnenland Heren1

De vierde finale voor het vierde opeenvolgde jaar:
Het seizoen 2007-2008 werd in Hilversum de finale van Rayon West gewonnen van Dunckers, het seizoen daarop 2008-2009 stootte Heren 1 in1 tempo door en won in Almere de finale van de 1e divisie van Hoofddorp. De dadendrang van Heren 1 kende hield niet in het seizoen 2009-2010 werd wederom de finale bereikt, maar dan al in de promotiedivisie, helaas werd vorig seizoen daarin verloren van Amsterdam.
Nu dit seizoen 2010-2011, wederom in de finale, nu tegen Hoppers, die zich dit seizoen na hun plotseling toe treden tot de promotiedivisie, pas in september, goed hebben kunnen versterken, vanavond 19:30 uur.

Voor degene die niet met de bus meekunnen en met eigen vervoer gaan en die de route nog niet weten: Routebeschrijving per auto Adres: Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere, 036-5458458

- Vanuit de richtingen Muiden en Lelystad neemt u vanaf de A6 afslag Almere Stad West (afslag 3)
- Rij van de afrit de Hogering op (N702)
- Na circa 900 meter slaat u (bij het kruispunt ter hoogte van het Bastionhotel) linksaf; u rijdt nu het gebied Almere Poort binnen.
- Volg vanaf hier ook de aanwijzingen op de (gele) borden.
- Na circa 250 meter slaat u de 1e weg linksaf (u rijdt nu richting de A6) = Elementendreef
- Blijf deze weg volgen. U rijdt nu parallel aan de A6.
- Aan het einde slaat u rechts af.
- De eerste inrit links is naar het terrein van het Topsportcentrum.

Tom-tom adres:
Bastion Hotel
Audioweg 1
1322 AT Almere

Vanaf hier kunt u de gele borden volgen.

 
vrijdag 6 mei 2011
Bus naar Almere

De bus naar Almere zal definitief rijden, hij is compleet vol!!
Aanmelden heeft geen zin meer of je moet op de reservelijst willen!

De bus vertrekt om 17:15 vanaf de grote parkeerplaats.

Heb jij je opgegeven en een bevestiging gekregen? Zorg dan dat je op tijd bij de bus bent en neem gepast geld mee.

Binnenland! Binnenland! Binnenland! Binnenland! Binnenland! (op de melodie van Leendert!
woensdag 4 mei 2011
Aarnoudse Heren 1 door naar de finale!

Na de uitoverwinning van afgelopen zaterdag won Aarnoudse Heren 1 gisteren met 74-67. Joey Schelvis was met 21 punten topscorer aan de kant van Binnenland. Sander Trommelen was goed voor 18 punten en aanvoerder Sjoerd van Vilsteren kwam tot 17 punten.

Na een goed eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor Binnenland (27-16). In de tweede tien minuten kwam Leiden echter goed terug, wat een 33-34 ruststand opleverde. In de tweede helft liep de spanning verder op, zeker toen Binnenland vijf punten achter kwam. De thuisploeg nam in het laatste kwart het heft toch weer in handen en liep daarna definitief weg bij Leiden met een 74-67 eindstand tot gevolg.

De finale van de promotiedivisie, ook wel het amateurkampioenschap van Nederland genoemd, wordt zaterdag in Almere in slechts één duel uitgevochten. De tegenstander van Binnenland is Hoppers uit Hoorn.

De finale-wedstrijd begint om 19:30 uur. De entree is gratis. 
dinsdag 3 mei 2011
Vanavond 20:15 uur Aarnoudse H1 - BS Leiden

Vanavond speelt om 20:15 uur Heren 1 de 2e wedstrijd in de halve finale van het Nederlands amateur kampioenschap.

Van 19:15-22:00 uur kan er dus niet worden getraind, verzoek aan de teams die vooraf trainen even te helpen bij het opbouwen van de zaal, namens de mannen van Heren 1 bedankt.
zondag 1 mei 2011
Aarnoudse Binnenland wint de eerste halve finale van ZZ Leiden 2
Aarnoudse Binnenland heeft de eerste halve finale in de promotiedivisie gewonnen met 68 - 73 van ZZ Leiden 2. In de goed gevulde Vijf Meihal was het niveau van de wedstrijd niet al te hoog, maar waren beide teams bijzonder aan elkaar gewaagd. De spanning van de wedstrijd vergoedde veel. Het begin was duidelijk voor de thuisploeg die scherper aan de wedstrijd begon. Voor Aarnoudse Binnenland was het even overleven van de eerste storm. Na een paar minuten kwamen de Barendrechters wat beter in de wedstrijd en kon het zich zelfs een kleine voorsprong permitteren. Aan het eind van het eerste kwart was de stand 18 - 20.
Lees het hele artikelvrijdag 29 april 2011
H1 pakt 1e winst in halve finale uit tegen BS Leiden

Artikel volgt asap!
woensdag 27 april 2011
Final Four Promotiedivisie

In de halve finale ontmoet Aarnoudse Heren 1, 1e in de reguliere competitie, de nummer 4 BS Leiden in een uit- en een thuiswedstrijd.  

Het is niet aanstaande donderdag, maar vrijdag 29 april, aanvang 20:30u in de 5-meihal  wordt er eerst uit gespeeld in Leiden en dinsdag 3 mei om 20:15 uur wordt de 2e wedstrijd gespeeld in De Driesprong.
zondag 24 april 2011
Aarnoudse Binnenland maakt zich op voor de Playoffs

Aarnoudse Binnenland heeft ook de laatste competitiewedstrijd gewonnen in de promotiedivisie. Het tweede team van ZZ Leiden werd in Leiden verslagen met 63 - 67. De Barendrechters moesten Richard Valiente de Bruin en Kristian van Loon missen, maar beschikten wel weer over Sjoerd van Vilsteren die zo goed als hersteld is van zijn blessure. Door de overwinning zijn de mannen van coach Joost van Rangelrooy en Ron den Hoedt de trotse koploper geworden in de reguliere competitie.

Lees het hele artikelzondag 17 april 2011
Aarnoudse Binnenland makkelijk naar winst tegen ABC Amsterdam 2

Het was alweer de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden dit seizoen. De eerste wedstrijd was voor de beker toen Aarnoudse Binnenland won met 4 punten, maar in de competitie ging het fout mede door het vergeten van de shirts op dat moment.

Aarnoudse Binnenland kon maar over 8 spelers beschikken, waarbij Sjoerd van Vilsteren eigenlijk niet kon spelen door een wond op zijn elleboog. Heren 2 had tegelijkertijd een wedstrijd in de playoffs van het rayon waardoor Wouter, Reinier, Thomas en Floris gemist moesten worden. De spelers die er wel waren, hadden er in ieder geval zin om de nederlaag uit recht te zetten.

Lees het hele artikelmaandag 11 april 2011
Aarnoudse Binnenland vroeg klaar in Rosmalen

De basketballers van Aarnoudse Binnenland kenden op bezoek bij The Black Eagles geen problemen. In Rosmalen werd er vrij eenvoudig met 65-93 gewonnen van de hekkensluiter.

Zonder de geblesseerde spelers Sjoerd van Vilsteren (knie) en Kevin Karam (ziek) was het vanaf de eerste minuut al duidelijk wie het duel zou winnen. Bij rust stond het al 50-24 in het voordeel van de Barendrechters.
Lees het hele artikelzondag 3 april 2011
Heren 1 wint met speels gemak van Wildcats
Na een week met maar 1 teamtraining en 3 blessures is het de vraag hoe een team daar mee omgaat. Aarnoudse Binnenland moest Sjoerd van Vilsteren missen door knieklachten, Kevin Karam door medicijngebruik waarbij het niet verantwoord is om te spelen en Joey Schelvis zat in New York. Gelukkig was laagvlieger Wildcats de tegenstander in de Driesprong. Coach Joost van Rangelrooy was er vooraf niet gerust op: "Joey, Kevin en Sjoerd zijn toch jongens die veel scoren bij ons. Het is de vraag wie dat gaat overnemen."
Lees het hele artikelmaandag 28 maart 2011
Aarnoudse naar Final Four

De basketballers van Aarnoudse Binnenland hebben de thuiswedstrijd tegen De Groene Uilen gewonnen. In De Driesprong waren de Barendrechters met 81- 63 te sterk voor de Groningers. Binnenland blijft door de overwinning aan kop in de promotiedivisie.

De heren van Binnenland verkeren momenteel in bloedvorm. 

Lees het hele artikelzondag 20 maart 2011
10de overwinning op rij voor Aarnoudse Binnenland

Na vorige week de nummer 1 van de competitie te hebben verslagen in de Driesprong, stond er nu de lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 Groene Uilen op het programma. Wederom een goede test voor Aarnoudse Binnenland ter voorbereiding op het slot van de competitie. Een winstpartij zou een zo goed als zekere plaatsing voor de Final Four betekenen.

Lees het hele artikelzondag 13 maart 2011
Aarnoudse Binnenland heren 1 wint kraker en pakt de koppositie
Aarnoudse Binnenland wint topper in de verlenging
Nu het einde van de competitie in de promotiedivisie zich nadert, begint de spanning toch wel toe nemen voor de plaatsen in de Final Four. Twee teams steken er echter toch wel bovenuit en dat zijn Hoppers uit Hoorn en Aarnoudse Binnenland uit Barendrecht. Deze twee teams stonden dan ook tegenover elkaar in de Driesprong en het zou een kraker worden. Inzet van de wedstrijd was de koppositie, want Hoppers stond bij aanvang twee punten voor op de thuisploeg.
Lees het hele artikelmaandag 7 maart 2011
Aarnoudse Binnenland wint van streekgenoot Goba
Na 7 overwinningen op een rij wachtte tegenstander Goba uit Gorinchem voor Aarnoudse Binnenland. Het is voor de mannen uit Barendrecht toch een derby met altijd veel bekende gezichten. Goba mag dan aan een mindere periode bezig zijn, maar het is een niet te onderschatten ploeg.
Lees het hele artikelzaterdag 26 februari 2011
Aarnoudse Binnenland toont twee gezichten
Aarnoudse Binnenland heeft de komende weken een zwaar programma, want het speelt tegen allemaal Final Four kandidaten. De start van dit programma was afgelopen vrijdagavond tegen de nummer 4 BV Hoofddorp. De ploeg van coach Ron Ribbelink speelt de laatste weken goed en laat vooral verdedigend goed werk zien. De ploeg uit Barendrecht heeft echter ook een ijzersterke verdediging dus men ging ervan uit dat het een spektakel zou worden waarbij beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen.
Lees het hele artikeldinsdag 22 februari 2011
Beeld en geluid bekerwedstrijd Aarnoudse op Rijnmond

Op de Rijnmondsite beeld en geluidsfragmenten van de leuke bekerwedstrijd van Aarnoudse Heren 1 tegen eredivisionist TerraGas Flames >>>>>
maandag 21 februari 2011
Slechte generale voor Aarnoudse Binnenland, maar wel winst

Afgelopen zaterdag in de Driesprong kwam Almonte uit Eindhoven op bezoek bij de nummer 2 van de promotiedivisie Aarnoudse Binnenland. De thuisploeg heeft een zwaar programma voor de boeg in de strijd om een plek bij de Final Four. Een nederlaag tegen middenmotor Almonte zou dan geen goede aanloop zijn.

Lees het hele artikelzondag 20 februari 2011
Vanavond Aarnoudse/Binnenland - GasTerra Flames voor de beker

Maandag, 21 februari, speelt Aarnoudse Binnenland in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi tegen de koploper van de heren eredivisie, GasTerra Flames. De wedstrijd zal worden gespeeld in Sporthal De Driesprong in Barendrecht en begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Als gevolg van deze wedstrijd dienen maandag 21-02 alle trainingen in De Driesprong om 19:15 uur te worden beëindigd en zullen alle andere trainingen die avond in De Driesprong vervallen..

Lees het hele artikelzaterdag 12 februari 2011
Aarnoudse Binnenland wint bij Punch

Aarnoudse Binnenland Heren 1 winnen van Punch. In Delft was Binnenland met 54-62 te sterk voor de thuisploeg. Binnenland begon sterk aan de wedstrijd na vijf minuten spelen stond de Barendrechtse ploeg met 7-17  voor. Binnenland behield de voorsprong tot vlak voor rust vast.

Lees het hele artikelzondag 6 februari 2011
Aarnoudse Binnenland walst over Red Giants heen

Zaterdag 5 februari 20:15 uur een heuse topper in sporthal de Driesprong, de nummers 2 en 3 van de promotiedivisie tegenover elkaar, waarbij Red Giants een winningstreak heeft van 9. In de vorige ontmoeting was Aarnoudse Binnenland in Meppel de sterkere ploeg en ging het met een 70 - 84 overwinning naar huis. (beelden 4e kwart bij hele het artikel...)

Lees het hele artikelmaandag 31 januari 2011
Aarnoudse Binnenland makkelijk naar winst bij Akrides.
Heren 1 heeft op bezoek bij de hekkensluiter van de promotiedivisie VBC Akrides simpel gewonnen. De ploeg uit Barendrecht was met 63-91 te sterk.
Vanaf de start kwam Binnenland snel op voorsprong. Na 7 minuten spelen stond de ploeg van coach Joost van Rangelrooij al met 6-25 voor. Bij rust was de stand 28-53. Na 8 minuten in het derde kwart bereikte Binnenland het grootste verschil van 39 punten.  Uiteindelijk wonnen de Barendrechters met 28 punten verschil: 63-91. De topscoorders bij Binnenland waren Sander Trommelen 17 punten, Edwin Engelhart en Joey Schelvis maakten 12 punten.
Binnenland gaat na 12 wedstrijden aan kop in de promotiedivisie met 22 behaalde punten. Op 5 februari komt de nummer drie  Red Giants op bezoek in de Driesprong  zaterdag 29 januari 2011
Aarnoudse Binnenland geeft basketballes

Aarnoudse Binnenland geeft basketballes bij Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden, Sjoerd van Vilsteren en Ron den Hoedt van Aarnoudse Binnenland heren 1 hebben afgelopen vrijdag een basketbal clinic gegeven aan de patienten van Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden.

De Kijvelanden is een justitiële, particuliere kliniek waar patiënten met een tbs-maatregel worden verpleegd en behandeld. In de Kijvelanden worden forensisch-psychiatrische patiënten behandeld om de kans op nieuwe delicten te verkleinen en de oorzaken van het delictgedrag weg te nemen of beheersbaar te maken, waardoor een (hernieuwd) verblijf in de samenleving veilig en mogelijk is. Het behandeltraject in Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden is een integraal proces van diagnostiek, behandeling en resocialisatie waardoor de gemiddelde intramurale opnameduur teruggebracht kan worden tot twee jaar. Reeds eerder hadden de spelers van Aarnoudse Binnenland een demonstratie wedstrijd gespeeld waar

Lees het hele artikelwoensdag 19 januari 2011
Persconferentie Flames-Binnenland

Hier (via IBasketball) de link naar de videopersconferentie met Joost van Rangelrooij en Marco van den Berg! Een foto-reportage van de wedstrijd, hier.

Lees het hele artikelmaandag 17 januari 2011
Kwart finale beker Gasterra Flames - Aarnoudse Binnenland

Dinsdag 18 januari speelt Aarnoudse Binnenland om 20.30 uur de 1e wedstrijd voor de kwart finale beker in Groningen tegen de koploper in de Heren Ere divisie Gasterra Flames.

Voor degene die niet mee kunnen naar Groningen en de wedstrijd toch live willen volgen kan dat via deze link:
maandag 17 januari 2011
Aarnoudse Binnenland werkt zich langs Leiden

De basketballers van Aarnoudse Binnenland hebben de thuiswedstrijd tegen de nummer zes van de promotiedivisie gewonnen. De koploper versloeg ZZ Leiden met 81-61.

De beginfase van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd. Twee minuten voor rust stond er een.....

Lees het hele artikelvrijdag 14 januari 2011
Zaterdag speelt Aarnoudse Binnenland H1 tegen Leiden om 16.45 uur

Zaterdag speelt Aarnoudse Binnenland H1 tegen Leiden om 16.45 uur.

 

Lees het hele artikelzaterdag 25 december 2010
Aarnoudse/Binnenland naar kwartfinale NBB Beker

Donderdag 23 december om 21:00 uur stond er een kraker op het programma in de Driesprong. Aarnoudse/Binnenland mocht aantreden in de achtste finale van de Nederlandse Beker tegen het sterke Hoppers uit Hoorn. De inzet was een kwartfinaleplaats tegen de koploper van de eredivisie Gasterra Flames. Een paar weken geleden wonnen de Barendrechters nog in Hoorn met 65 - 86 tegen het geroutineerde Hoppers. De thuisploeg kon dus rekening houden met een team wat revanchegevoelens had. Aarnoudse/Binnenland moest het dit keer echter doen zonder Joey Schelvis (die uit tegen Hoppers zeer goed speelde) en Edwin Engelhart (na de Kerst weer volledig hersteld).
 

Lees het hele artikelvrijdag 24 december 2010
Aarnoudse/Binnenland Heren 1 gaat door in beker na winst op Hoppers 86

Gisterenavond won Aarnoudse/Binnenland Heren terecht van De Hoppers met 86-72, hiermee plaatst Binnenland zich voor de kwartfinale van de Nederlandse beker en ontmoet hierin hoogstwaarschijnlijk het Groningse Gasterra Flames, in een thuis en een uitduel. Gasterra moet nog wel op 02-01 uit spelen bij Akrides. Later meer ....
maandag 20 december 2010
Heren 1 wint dik van Black Eagles

De gasten uit Rosmalen komen met maar 8 man naar de Driesprong waar een gretig Aarnoudse Binnenland hen opwacht. In het eerste kwart is het al zichtbaar dat deze tegenstander Aarnoudse Binnenland geen pijn kan doen.

Lees het hele artikelzondag 19 december 2010
Heren 1 dendert over Black Eagles 96-49dinsdag 14 december 2010
Aarnoudse Binnenland "turboot" over Wildcats heen

Aarnoudse Binnenland moest afgelopen weekend aantreden tegen Wildcats uit Nijmegen. De ploeg van coach Hulstein staat onderaan de ranglijst, onder andere door wat blessureleed. Vooraf werd door coach Van Rangelrooy benadrukt dat de wedstrijd gespeeld moest worden alsof het een topwedstrijd was, zodat gelijk in het begin afstand genomen kon worden. Na het teamuitje van afgelopen donderdag naar de film "New Kids Turbo" (jaja, wat een niveau!) had Aarnoudse Binnenland zeker de turbo aangezet in het eerste kwart, jonguh!!

Lees het hele artikelzaterdag 11 december 2010
Aarnoudse/Binnenland Heren 1 bekert thuis op donderdag 23-12

In de 4e ronde van de Nederlandse beker speelt Aarnoudse/Binnenland Heren 1 tegen De Hoppers uit Hoorn op donderdag 23 december as aanvang 21:00 uur in sporthal De Driesprong. Als gevolg hiervan dienen de trainingen om 20:15 uur te zijn beëindigd.
Indien de teams die dan niet kunnen trainen, op een andere dag of elders willen trainen, dienen zij even de wedstrijdsecretaris te mailen. 
vrijdag 3 december 2010
Aarnoudse/Binnenland H1 wint van Weert 2 voor de beker 68-77

Gisterenavond won Aarnoudse/Binnenland in de 3e ronde van de NBB-beker van Weert 2. In de volgende ronde te spelen voor 01-01-2011 ontmoeten zij in een in Barendrecht te spelen wedstrijd de Hoppers, die van de week van Leiden 2 wonnen. 
zaterdag 27 november 2010
Aarnoudse Binnenland pakt de koppositie

Een goed gevulde Vredehof in Hoorn was zaterdagavond the-place-to-be om een topper in de promotiedivisie te zien. Hoppers, de nummer 2 in de competitie, tegen Aarnoudse Binnenland, de nummer 3 in de competitie, was een mooie affiche. De toeschouwers waren benieuwd wat de promovendus tegen de runner-up zou doen. Van tevoren wisten de gasten dat Patrick Faydherbe en Tjoe de Paula de belangrijkste spelers waren bij het thuisteam. Joey Schelvis had de eer om Patrick te verdedigen en Sjoerd van Vilsteren mocht de honneurs waarnemen om Tjoe te verdedigen.

Lees het hele artikelzaterdag 20 november 2010
Aarnoudse/Binnenland verslaat koploper Goba

Zaterdagavond 20 november was sporthal de Driesprong goed gevuld om de topper in de promotiedivisie te zien tussen Aarnoudse Binnenland en streekgenoot Goba uit Gorinchem. Goba dat nog geen wedstrijd verloren heeft in competitieverband kwam op volle oorlogssterkte naar Barendrecht waar het een week eerder nog kansloos verloor in de beker. Dat de Barendrechters nu uit een ander vaatje moesten tappen werd al snel duidelijk.

Lees het hele artikelzaterdag 6 november 2010
Aarnoudse Binnenland schiet er geen pepernoot in

Zaterdag 6 november was de tegenstander BV Hoofddorp in sporthal de Driesprong. Een tegenstander die Aarnoudse Binnenland de laatste jaren vaak is tegengekomen en waar het altijd leuke en spannende wedstrijden mee speelde. Er was lekker wat publiek in de zaal, met andere woorden, een sfeer waar de spelers zin in zouden moeten hebben. Niets was echter minder waar, de heren uit Barendrecht begonnen bijzonder slap.

 

Lees het hele artikelzaterdag 30 oktober 2010
Aarnoudse Binnenland wint eenvoudig van Almonte

Na de onverwachte thuisnederlaag van vorige week tegen Punch werd er deze week keihard getraind om het tij te keren. De Barendrechtse formatie wist dat er gewonnen moest worden van Almonte. Vorig jaar werd er nog verloren bij het toenmalige BV Rooi met 8 punten dus de heren waren gewaarschuwd. De kracht van het team uit Eindhoven was bekend met spelers als Bob de Keizer en Bram Kandelaars in het team.

Lees het hele artikelzaterdag 23 oktober 2010
Punch schiet Aarnoudse Binnenland van het veld

Zaterdag 23 oktober stond de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Punch uit Delft op het programma voor de nog ongeslagen hoofdmacht uit Barendracht. Aarnoudse Binnenland moest het stellen zonder Edwin Engelhart en Yasalde Paz Costa. Van onderschatting was geen sprake, want het team uit Delft had de runner-up van vorig jaar nog getrakteerd op een nederlaag in Delft.

Lees het hele artikelzaterdag 16 oktober 2010
Aarnoudse Binnenland wint de topper van Red Giants

Zaterdag 16 oktober 2010 in de derde speelronde van de promotiedivisie een topper in het Vledder, namelijk het versterkte Red Giants tegen Aarnoudse Binnenland. Red Giants moest het stellen zonder Sjoerd Langevoort en Aarnoudse Binnenland zonder Edwin Engelhart. Beide teams hadden er veel zin om deze titanenstrijd in hun voordeel te beslissen. RTV Drenthe was aanwezig evenals veel supporters uit Meppel en er waren zelfs een aantal Binnenlanders die de lange reis hadden gemaakt om hun team aan te moedigen. Dit moest een mooie wedstrijd opleveren.

 

Lees het hele artikelzaterdag 2 oktober 2010
Aarnoudse Binnenland pakt makkelijk eerste thuisoverwinning

Na de gewonnen wedstrijd tegen Cangeroes uit stond op zaterdag 2 oktober de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was het versterkte VBC Akrides uit IJmuiden. Vorig jaar werd er nog makkelijk thuis gewonnen, maar uit bleek het toen een lastige wedstrijd, die nog wel werd gewonnen in overtime. VBC Akrides heeft zich versterkt met Dario de Carvalho, Simon Fluks en Ryan Warner.

 

Lees het hele artikelzaterdag 25 september 2010
Aarnoudse Binnenland pakt de eerste punten tegen promovendus Cangeroes

Zaterdag 25 september stond de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op het programma. Aarnoudse Binnenland stond voor de opgave om een uitwedstrijd te spelen tegen de kampioen van de eerste divisie, promovendus Cangeroes uit Utrecht. Cangeroes moest het stellen zonder Jeroen Bernhard en Frank Schaftenaar wat een grote aderlating voor deze ploeg is. Aarnoudse Binnenland kon niet beschikken over twee nieuwkomers, namelijk Edwin Engelhart (wiplash) en Joey Schelvis (enkel).

Lees het hele artikelzaterdag 18 september 2010
Nuttig oefenweekend Aarnoudse Binnenland Heren 1

De heren van Aarnoudse Binnenland hebben afgelopen weekend twee oefenwedstrijden gespeeld.

De eerste oefenwedstrijd was op vrijdagavond in de Driesprong tegen het altijd sterke GOBA uit Gorinchem. GOBA kwam met een voltallig team en de coaches van Aarnoudse Binnenland kon zelf over twaalf spelers beschikken. Doelstelling was om de patronen goed te lopen en verder op elkaar in gespeeld te raken. Goede en minder goede periodes wisselde elkaar af.

Lees het hele artikelzondag 15 augustus 2010
Aarnoudse/Binnenland begint maandag aan nieuw seizoen De welverdiende vakantie zit er bijna op voor de basketballers van Aarnoudse/Binnenland Heren 1. Na een zwaar maar mooi seizoen waar tegen het eredivisieteam van ZZ Leiden gespeeld werd en de finale van de promotiedivisie werd gehaald, zal aanstaande maandag begonnen worden met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lees het hele artikel
Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.