Schotpercentage nekt 4Consult/Binnenland

Vooraf kreeg 4Consult/Binnenland een grote domper te verwerken, een enkelblessure van  Marlou de Kleijn. Coach Van Rangelrooy kon tegen de Lions dus geen gebruik maken van zijn topscoorster en tegen de Lions had hij haar juist extra goed kunnen gebruiken. De Landsmeerse ploeg heeft een goede verdediging en krijgt, van alle ploegen in de eredivisie, gemiddeld het minste aantal punten tegen.

De start van de wedstrijd is voor  de Lions die meteen laten zien voor de punten naar Barendrecht te zijn gekomen. Mogelijk dat Binnenland wat onwennig start zonder  de Kleijn maar na enkele minuten herpakt de ploeg zich en komt scorend door met driepunters van Gabrielle van den Bosch en Lisa van den Adel. De scores aan de Landsmeerse kant komen van diverse speelsters, zowel inside als outside. Het lukt Binnenland om een kleine 14-11 voorsprong te nemen bij het ingaan van het tweede kwart.

Dat tweede kwart kenmerkt zich wederom door twee zeer verdedigende ploegen die een te lag schotpercentage van achter de driepuntslijn behalen. Aan de kan van de Lions komt Katie Bussey een aantal keer scoorden goed door. Bij Binnenland is het Chermensa van la Parra die met twee driepunters en een veldscore haar waarde voor haar team laat zien. De 24-25 ruststand onderstreept het minimale verschil tussen beide ploegen.

Na rust lukt het Binnenland niet om een hoger schotpercentage te bereiken en daar lijkt het vooral mis op te gaan. Deels komt dit door de goede verdediging van de Landsmeersen, maar deels ook doordat de schotvorm vanavond ontbrak. Deze periode scoren van beide ploegen vooral de centers: Eline Kasius (6 punten) en Fieke Ligthart (8 punten). Een 13-17 kwartstand levert een voorsprong van 37-42 op en 4Consult moet daardoor in de achtervolging.

De Lions behouden hun voorsprong, maar na vijf minuten spelen is Binnenland tot op één punt genaderd. Daar waar Binnenland een jumper mist, maakt Fieke Ligthart die aan de andere kant wel. Wederom een misser later, maakt Tanya Bröring een toverbal onder druk. Eline Kasius krijgt daarna een zwieper, maar geen fout en de driepunter van Brörring die volgt zet een 46-54 op het bord. Het lukt Binnenland, na een time-out, nog eenmaal om tot drie punten te komen 51-54. Dichterbij komt de ploeg niet en de overwinning gaat mee naar Landsmeer  (53-60).

Achteraf zit het verschil tussen beide ploegen zich vooral in het afronden van de gekregen kansen. Binnenland kreeg net iets meer kansen dan de Landsmeerse, maar verliest dus wel. Door het verlies staan er drie ploegen bovenaan in de dames eredivisie. Naast 4Consult /Binnenland zijn dat Loon Lions en Lekdetec.nl Bemmel.

Pas op 23 november  om 20:45 speelt Binnenland de  volgende wedstrijd. Keijser Captital  Martini Spark komt  dan  op bezoek in sporthal De Driesprong.